Sun04052020

Poslednja izmena:09:36:55 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Kulturni centar Zlatibora zasijao u punom sjaju

  • PDF

Kulturni centar novi podsticaj turizmu Zlatibora            Zlatibor je turistička destinacija poznata po svojim prirodnim lepotama, kulturno-istorijskim spomenicima i zabavnim sadržajima, ali je i destinacija gde se svake godine održavaju brojne izložbe, koncerti, festivali i drugi kulturni događaji. Kako se Zlatibor do sada sretao sa problemom organizacije manifestacija i kulturnih dešavanja u zimskim i jesenjim mesecima, zbog nedostatka adekvatnog prostora, javila se potreba da se izgradi objekat gde će i tokom zimskih meseci i loših vremenskih prilika moći da se održavaju brojne manifestacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Završena druga faza projekta Staza zdravlja u šidskom izletištu Lipovača

  • PDF

Izgled nove staze            Tokom 2018.godine Turistička organizacija Šid aplicirala je na konkursu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kako bi se nastavila realizacija projekta "Staza zdravlja" na izletištu Lipovača.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Konkurs za izbor Izuzetne destinacije Evrope - EDEN u Srbiji

  • PDF

Velnes i spa u fokusu ovogodišnjeg konkursa            Turistička organizacija Srbije (TOS), kao nosilac projekta Evropske komisije pod nazivom European Destinations of Excellence - EDEN u našoj zemlji, raspisaće 15. jula 2019. četvrti po redu konkurs za izbor „Izuzetne destinacije Evrope“ u Srbiji - EDEN 2019.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opština Loznica: dođi, doživi i nauči nešto novo

  • PDF

Najava početka današnje manifestacije u Loznici            Poslednjih godina Loznica je doživela preobražaj u turističkom smislu, i od autsajdera prerasla u primamljivu turističku destinacijama koja i te kako ima šta da ponudi gostima. Značajne promene kada je turistička ponuda grada Loznice u pitanju desila se zahvaljujući velikim infrastrukturnim ulaganjima od strane države i grada. Krajem prošle godine otvoren je potpuno adaptiran Kur-salon u kraljevskoj Banji Koviljači, i u svom velelepnom izdanju na jubilarnom X Turističkom forumu Srbije, ugostio učesnike iz 60 gradova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TO Vojvodine: Dobrodošli na najlepša vojvođanska kupališta

  • PDF

Novosadski Štrand važi za jedno od najlepših i najuređenijih kupališta            Vojvodina je osobena i lepa u svakom od četiri godišnja doba. Prirodne raznolikosti Pokrajine ogledaju se i u njenoj klimi. Specifičnost položaja, sadržana u udaljenosti mora i visokih planina, formirala je ovde izrazito kontinentalnu klimu sa veoma hladnim zimama i žarkim letima. Ipak, ostavljamo belu i romantičnu zimu po strani, jer nam je cilj da doživimo i uživamo u vojvođanskom letu. Ono je u agrarnom pejzažu, na njivi, užurbano i radno.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Nataša Pavlović: Vojvodina gradi imidž top (željene) destinacije atraktivne za turiste

  • PDF

Dr Nataša Pavlović sa ekipom saradnica na štandu na EXIT-u            Po treći put je početkom jula na najlepšem gradskom trgu, Piaţa Unirii, i restoranu „Lloyd“ u Temišvaru, održana dvodnevna manifestacija „Dani Vojvodine“. Svoju turističku ponudu reprezentovale su TO Novog Sada, Vršca, Bele Crkve, Temerina, Kovina, Bačkog Petrovca i Plandišta, a po prvi put ove godine predstavili su se i proizvođači hrane i pića.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

UZ ZAVRŠETAK 8. SAJMA OMLADINSKOG TURIZMA OPENS YOUTH FAIR 2019

  • PDF

Sa štanda TONS-a            Turistička organizacija grada Novog Sada dala je pun doprinos uspešnom, osmom po redu Sajmu omladinskog turizma OPENS YOUTH FAIR, održanom 02. i 03.07.2019. godine na Trgu slobode. Sajam je i ove godine obeležio spektakularni muzički program koji je tokom dve večeri okupio više od 10.000 ljudi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

USPEŠNA PROMOCIJA VOJVODINE U TEMIŠVARU

  • PDF

Zajednički snimak vojvođanskih izlagača            Turistička organizacija Vojvodine organizovala je Dane Vojvodine u Temišvaru (Rumunija), u periodu od 2-3.07.2019. godine. Samom događaju prethodila je konferencija za medije, održana 02.07.2019. godine u restoranu Lloyd, uz prisustvo eminentnih rumunskih medija. Novinarima su se obratili Generalni konzul Republike Srbije u Temišvaru gospodin Vladan Tadić, direktorka Turističke organizicije Vojvodine dr Nataša Pavlović i direktorka Turističke organizacije Vršac Tatjana Palkovač.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TO VOJVODINE DOMAĆIN SLEDEĆEG SASTANKA REGIONA ČLANOVA NECSTouR MREŽE

  • PDF

 Sa konferencije u Santa Kruzu na Tenerifima            Turistička organizacija Vojvodine je nedavno, kao punopravni član, prisustvovala na godišnjem Generalnom sastankU NECSTouR mreže i Tematskoj konferenciji u Santa Kruzu na Tenerifima. Da je ova mreža značajna svedoči i podatak  da su u NECSTouR mrežu učlanjeni regioni kao što su Andaluzija, Katalonija, Sardinija, Emilija Romanja, Istra i mnogi drugi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija grada Loznice poziva na Lila Lo i druge manifestacije u ovoj opštini

  • PDF

Sa KZN u Info centru TO Vojvodine u Novom Sadu            Izrastao na prostoru drevnog rimskog grada, nazvanog Koviljkin grad, čiji ostaci se i danas mogu videti na brežuljku iznad Banje Koviljače, podno Gučeva, planine koja svojim zalihama ozona, lekovitog bilja, šumskog voća, gljiva i planinskim izvorima iz milošte zovu Zdravljak, Manastira Tronoše iz XIII veka u kojem je Vuk Stefanović Karadžić 1797. učio školu, grad Loznica je stara ali neotkrivena turistička destinacija koja ne čeka svoju priliku već je stvara i promoviše.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com