Tue08092022

Poslednja izmena:07:13:59 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Vršac, grad vinskih i drugih iznenađenja

  • PDF

Zajednički snimak nagrađenih vinara sa organizatorima VinoFesta 2021         Da je pored vinskog,Vršac ozbiljan turistički grad, spreman da dočeka goste različitih opredeljenja i zahteva, pokazala je tek završena manifestacije VinoFest. U prethodnih četrnaest izdanja zimska manifestacija, zbog globalnih događanja ovogodišnji, petnaesti po redu VinoFest održan je leti, pod vedrim nebom u večernjim časovima, i trajao je dan duže nego što je to bila praksa ranijih godina. Od 09. do 11. jula na Trgu Sv.Teodora Vršačkog, od 18 časova do ponoći okupljena je plejada od preko 40 produktera i ponudom od preko 300 etiketa privukla vinoljupce, uglavnom Vrščane, velike poznavaoce i ljubitelje vina, koji znaju da cene ovakve događaje i ne propuštaju ih.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pozivnica Vojvođanima - posetite Niš

  • PDF

Niška tvrđava - simbol grada           Prateći letnju turističku kampanju Turističke organizacije Srbije - „Biram srcem, biram Srbiju“, Turistička organizacija Niš (TON) kreirala je promotivnu kampanju Grada Niša i okoline pod nazivom „Biram srcem, biram Niš“, kojom će se predstaviti u sledećim gradovima Vojvodine: Subotica, 08. jula 2021.god, Novi Sad, 09. jula 2021. god, Vršac, 10. jula 2021 godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Upoznajte biciklom kulturnu baštinu Bača

  • PDF

Jedinstven doživljaj - potpuno neznedna biciklistička staza duga 40 kilometara           Najmasovnija u kategoriji turističko-sportskih manifestacija na teritoriji opštine Bač - „CikloBač 7“, uspešno je održana krajem juna. Uspeh je u broju od preko 160 učesnika, i preko 60 onih koji su prešli celu stazu u dužini od 40 km. Besprekorna organizacija manifestacije od strane Turističke organizacije opštine Bač, takođe je za svaku pohvalu.       Međutim, Darko Vojnović, direktor TOO Bač, ujedno i idejni tvorac ove lepe priče, odgovornost celokupne organizacije deli sa prijateljima - Poljočuvarskom službom, Domom zdravlja, Policijskom stanicom, JKP „Tvrđava“ iz Bača, vlasnikom hotela „Bela vrba“ na jezeru Provala, MZ Bačko Novo Selo i mnogim drugim bez čijeg prisustva, podrške i pomoći realizacija ovakvog događaja ne bi bila moguća.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Za brži razvoj vojvođanske turističke privrede

  • PDF

Dr Nenad Ivanišević           Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam koji od 29. oktobra 2020. predvodi dr Nenad Ivanišević, je zahvaljujući odluci o povećanju budžeta u 2021. godini uspeo da u prvoj polovini ove godine plasira preko 300 miliona dinara kao direktnu pomoć preduzećima u oblasti turizma, kao i u oblasti drugih privrednih grana. Izdvojeno je 120 miliona dinara za podizanje turističkih kapaciteta, a ostatak sredstava je uložen za nabavku nove opreme, novih mašina, kao i za subvencije za nabavku repromaterijala. Na konkursu je bilo preko 2.000 aplikacija, što pokazuje da su mikro i mala preduzeća uspela da prođu krizni period, te da nastavljaju sa unapređenjem svog poslovanja. U julu je raspisan javni konkursa za umetničke i stare zanate, a krajem leta biće i konkurs namenjen unapređenju ženskog preduzetništva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija Vojvodine spremno dočekuje letnju sezonu

  • PDF

Nataša Pavlović           Turistička organizacija Vojvodine (TOV) je od početka godine krenula u aktivnu kampanju promocije turističke ponude AP Vojvodine, putem brojnih kanala komunikacije sa potencijalnim posetiocima. Letnja turistička sezona je u prethodnom periodu predstavljena putem digitalnih platformi, štampanih materijala, kao i direktnim kontaktom sa turistima. Naime TOV je u aprilu predstavila turističke proizvode Vojvodine u ekskluzivnom bilingvalnom izdanju magazina Balkan Travel Vojvodina. Magazin je dostupan čitaocima širom Srbije, Makedonije, BiH, Crne Gore. Upravo posetioci iz regiona prednjače u poseti Vojvodini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Metamorfoza turističke ponude Inđije

  • PDF

Keltsko naselje novi turistički biser Inđije            Četvrti Festival fruškogorskih vina, Udruženja vinara „Vina Inđije“, uz podršku Opštine i Turističke organizacije Inđija, protekao je u dominaciji vina sa teritorije ove opštine. Sve nagrade osvojili su domaći vinari, a devet registrovanih vinarija i dvadeset proizvođača vina nagovestili su ozbiljna dešavanja u narednom periodu, u ovoj oblasti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prva stanica evropske civilizacije sa Magelanom

  • PDF

Zajedički snimak učesnika Magelanovih putnika           Doživljaj krstarenja Đurdapskom klisurom, najlepšom i najvećom u Evropi, nemoguće je opisati. Obilazak područja na kojem je rođena današnja civilizacija pruža vančulni doživljaj, spoznaju vrhunskih umetničkih dometa same prirode.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novobečejska marina i auto kamp ovog leta u funkciji

  • PDF

Saša Dujin u ambijentu nove marine            Planovi oko uređenja leve obale Tise privode se nameni. Turistička organizacija opštine Novi Bečej, od skora upravitelj marine i auto kampa „Gradište", će ovog leta, posebno za turiste koji u ovaj grad dolaze sa Tise, omogućiti uslove za privez svojih plovila i sve pogodnosti za ugodan i bezbedan boravak u kampu. Na ovaj način, TOO Novi Bečej, koja je od svog osnivanja bila u potpunoj funkciji gostiju ovog grada, ispunila je uslove za sveobuhvatnijom, kvalitetnijom i sadržajima bogatijom turističkom ponudom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Raška - mesto susreta istorije i prirodnih lepota

  • PDF

Panorama Raške            Raška nosi ime prve srpske države i brze planinske reke. Nalazi se u jugozapadnom delu Srbije u središnjem delu Ibarske doline.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

CikloBač nastavlja svoju misiju

  • PDF

Pred start trke            Turistička organizacija opštine Bač, organizovala je 27. 06. 2021.  manifestaciju „CikloBač 7“, koja svake godine okuplja veliki broj učesnika, zaljubljenika u dvotočkaše.  Svi prisutni su u 10.00 časova startovali sa srednjovekovne Tvrđave u Baču. Preko 150 učesnika različitih uzrasta krenulo je u ciklo avanturu. Prolazeći pored najznačajnijih kulturno-istorijskih lokaliteta, ruta duga 15 km ih je vodila preko Malog Bača i Vajske do jezera „Provala“, gde su imali kratko osveženje i pauzu, dok su u ceremonijalnom delu manifestacije organizatori dodelili priznanja u različitim kategorijama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com