Sat10162021

Poslednja izmena:09:37:39 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Online aktivnosti Turističke organizacije Vojvodine

  • PDF

Obrćanje dr Nataše Pavlović na online konferenciji Zima 2020/21            Turistička organizacija Vojvodine je tokom novembra, učestvovala na tri online konferencije vezane za trenutnu situaciju u ovoj oblasti prirede, najviše pogođenoj pandemijom virusa Covid -19.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SRBIJA U VRHU FORBSOVE LISTE ZEMALJA KOJE TREBA POSETITI NAKON PANDEMIJE

  • PDF

Ribarska Banja biser Srbije            Za one koji traže zaista jedinstveno iskustvo, idealno je da posete Srbiju - piše čuveni magazin „Forbs“.
            „Bogate prirodnim toplim izvorima, srpske banje svetske klase privlače posetioce širom Evrope hiljadama godina, a Vrnjačka Banja i Ribarska Banja su dva posebno istaknuta mesta za opuštajući odmor“, piše autor teksta.
            Pored umirujućih izvora, Srbija je bogata i istorijski važnim gradovima - od Niša, rodnog mesta rimskog cara Konstantina Velikog, do Novog Sada, grada na severu, koji je dobio nadimak Atina Srbije. Ističe i da nijedno putovanje u Srbiju nije potpuno bez posete Beogradu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turoperateri iz Rusije posetili Turističku organizaciju Vojvodine

  • PDF

Zajednički snimak domaćina i gostiju na Salašu 137            Turistička organizacija Vojvodine je imala zadovoljstvo da prethodne nedelje ugosti vodeće turoperatore i predstavnike turističkih agencija iz Rusije. Posetu je inicirao turoperator „Amigo tours” iz Moskve, sa organizatorkom Tatjanom Temnjušovom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turoperatori iz šest gradova Rusije boravili na Zlatiboru

  • PDF

Sa prezentacije potencijala Zlatibora            Nakon upoznavanja sa ponudom i sadržajima najposećenije planine Srbije, gosti ocenili da Zlatibor ima veliki potencijal na ruskom turističkom tržištu i iskazali spremnost za saradnju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sirmijum - jedna od prestonica prve svetske supersile

  • PDF

Carska palata simbol Sremske Mitrovice            Uvek me snuždi pomisao da se nedovoljno afirmiše znanje o Sirmijumu (Sirmium), urbanoj metropoli sa početka nove ere - jednoj od četiri prestonice Rimskog carstva, gde su pohode spremali Trajan, Marko Aurelije, Klaudije II i Dioklecijan, boravili Konstantin Veliki, Teodosije I i i rođeni Decije Trajan, Aurelijan, Prob i Maksimilijan. Značaj koji je Sirmijum imao u IV veku n.e, u zenitu razvoja, opisao je rimski pisac Marcelin nazvavši ga slavnom i mnogoljudnom majkom gadova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Posetite Zrenjanin - grad mostova

  • PDF

Jedan od 10 zrenjaninskih mostova            Zrenjanin s pravom nosi epitet „Grad mostova”, jer je reku premostilo čak deset mostova, u svim delovima grada.
            Zrenjanin je najveći grad srpskog dela Banata i njegov je politički, privredni, kulturni i sportski centar. Zrenjanin je, po površini teritorije koja mu administrativno pripada (1326 km2), a u njemu živi oko 140 hiljada stanovnika i više od 20 nacija. Razvija se s tradicijom dugom gotovo sedam vekova, jer se kao naselje pod imenom Bečkerek po prvi put u istorijskim spisima pominje davne 1326. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milomir Nestorović: Izdavanje apartmana nije za svakoga

  • PDF

Milomir Nestorović         Aranđelovac, kneževski grad sa jednom od osam kraljevskih banja - Bukovičkom Banjom, jedno je od najlepših mesta u Srbiji. Nastao je 1837. od naselja Bukovik i Vrbica, pokraj reke Kubršnice, a ime dobio Ukazom kneza Miloša Obrenovića 17. jula 1859. kojim varošici daje ime Aranđelovac, po crkvi Sv. Arhanđela koju je u Aranđelovcu podigao. Smešten podno planina Bukulje i Venčaca, kraj jezera Garaša, na zatalasanim brežuljcima plodorodne Šumadije, Aranđelovac je srećan spoj tradicionalnog i modernog, prošlosti u kojoj su učestvovali dve dinastije: i Obrenovići i Karađorđevići, na kojoj se oblikuje novo vreme. Autentične stare čaršije, svevremenog Bukovičkog parka, velelepnih starih vila i onih novih, uređenih da prime goste.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ŠETNJA KROZ GRADSKO JEZGRO SUBOTICE

  • PDF

Jedinstvena Subotica            Gradska kuća, Sinagoga, Rajhlova palata, Sinagoga, Palata Mikše Demetera, i desetine drugih atraktivnih objekata, svrstali su Suboticu među značajnije secesijske gradove u Evropi. Razuzdane, nesputane forme, pune zaobljenih linija i valovitih poteza, neobične kombinacije boja umesto monotonog sivila fasada - prvo su što turista primeti kada dođe u Suboticu. Ovaj umetnički pravac ili stil, postojao je u različitim zemljama, pod različitim imenima: Art Nouveau, Jugendstil, Modernismo, Liberty Style. Ovde, izuzetan i specifičan, nosi naziv secesija. Secesija je bila popularna na prekretnici vekova, a u Subotici od 1893. do 1913. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Odmor na vojvođanski način: Subotica i Palić

  • PDF

Čuvena subotička Gradska kuća - kadgod na razglednici.            Nakon laganog putovanja stiže se u najseverniji i najšarolikiji grad Srbije. I upravo ta šarolikost, multikulturalnost, jedan je od najvećih brendova Subotice. Upoznaćete se sa prelepim versko-sakralnim objektima i arhitekturom secesije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Anketa TOS-a pokazala: Zlatibor među najposećenijim destinacijama

  • PDF

U ambijentu Vile Pina            Rezultati ankete „Koju ste avanturu izabrali ovog leta”, koju je Turistička organizacija Srbije sprovela u proteklom periodu, pokazali su da je Zlatibor ovog leta bio u samom vrhu najpoželjnijih destinacija za odmor domaćih turista.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com