Tue07052022

Poslednja izmena:11:21:29 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Tatjana Palkovač: Vršac - grad čiste vode, čistog vazduha, dobrog vina...

  • PDF

Tatjana Palkovač predstavila je zanimljivu turističku ponudu Vršca za 2022            Privredna komora Vojvodine (PKV) je 02. juna, na Spasovdan, bila domaćin turističke ponude Vršca, gospodskog grada očuvane arhitekture, zanimljive istorije, bogate kulturne scene, prirodnih resursa i, kako je naglasila dr Nataša Pavlović, na jednoj od zajedničkih promocija, grad dobrih ljudi.
            Tatjana Palkovač, direktor TO Vršca, osvrnula se tom prilikom na neizvesnu situaciju u prethodnom periodu, koji je „zamrzao“ sve turističke aktivnosti. Međutim, od marta ove godine, turistička priča nastavlja da se razvija ustaljenim tokovima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Nataša Pavlović: Jedinstvena turistička ponuda Grada pod kulom

  • PDF

Obraćanje dr Nataše Pavlović na KZN u Privrednoj komori Vojvodine            Afirmacijom gradskih atrakcija, podrškom u procesu obnavljanja vinske kulture, projekata usmerenih na revitalizaciju i izgradnju razvojnih potencijala, paralelnim uvođenjem novih sadržaja, Vršac je izrastao u jedinstvenu turističku destinaciju. Grad vetra, ljubavi i vina, takođe duge istorije, brojnih znamenitosti, mesto rođenja velikana iz oblasti umetnosti, nauke, sporta..., nametnuo se turističkoj javnosti kao nezaobilazno mesto koje nudi odmor, sportsko-rekreativne aktivnosti i ekstremne izazove, kulturne i dr. sadržaje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Stara Pazova u fokusu interesovanja domaćih turista

  • PDF

Najava Gastro Srema 2022            Manifestacija „Gastro Srem", u organizaciji Turističke orgranizacije opštine Stara Pazova, slovi za „feštu dobrog ukusa i dobre zabave“ i jedna je od najboljih gastro manifestacija u Srbiji i regionu. Priznanje - Zlatna plaketa za promociju gastronomije Srema, ovoj manifestaciji je dodeljena na Petom susret turističkih, gastronomskih i etno manifestacija u Vojvodini - ROGALJ 2020. na Salašu 137 na Čeneju, uz obrazloženje da „kroz bogatu gastronomiju Srema, narodno stvaralaštvo, turističku i edukativnu ponudu, spaja tradicionalno i savremeno“.   Dve godine kasnije, ova dvodnevna manifestacija dobila je i priznanje „Najbolje iz Vojvodine" koje potvrđuje kvalitet u kategorijama proizvoda, programa, manifestacija i usluga. Tom prilikom istaknuta je posvečenost okupljanju velikog broja uspešnih proizvođača na jednom mestu, izabranih sa mnogo pažnje da se predstave u okviru ovog gastro i kulturno-umetničkog događaja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zapažene promocije Zlatibora u gradovima širom Srbije

  • PDF

Zlatibor magično privlačan srpskim turistima            Turistička organizacija Zlatibor otpočela je 13. maja promocije po gradovima Srbije. Najava letnje turističke sezone cilj je ovih predstavljanja, koja se organizuju i tokom narednih sedmica u desetak većih gradova Srbije. Pod sloganom „Zlatibor tvoj pravi izbor“ Turistička organizacija Zlatibor najavljuje letnje sadržaje na glavnim gradskim trgovima i sve zainteresovane posetioce upoznaje sa ponudom najposećenijeg planinskog centra Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tour de Fruška - za vikend u Vrdniku

  • PDF

Spektakl u najavi            Vrdnik će od 20. - 22.05. biti centar biciklizma i sporta tokom manifestacije pod nazivom „Tour de Fruška“, koju organizuju Pokrajinska vlada AP Vojvodine, glavni pokrovitelj manifestacije, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Grad Novi Sad, Turistička organizacija Vojvodine, Turistička organizacija Novog Sada, Opština Irig, Nacionalni park Fruška gora i Dom zdravlja Novi Sad.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nušićijada, razlog više za posetu Ivanjici

  • PDF

Ivanjica i ove godine očekuje goste iz cele Srbije i regiona         Poziv na XIII obnovljenu „Nušićijadu“, koja će biti održana 26 - 28. avgusta uputili su turistički poslenici Turističke organizacije opštine Ivanjica u novom prostoru Turističke organizacije Grada Novog Sada, Vojvođanima, najvernijim gostima ivanjičkog kraja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatiborski doručak za početak

  • PDF

Sa prezentacije TO Zlatibor u novosadskom restoranu Sokače         Karavan - Zlatiborska letnja dobrodošlica, koji će obići 25 gradova u zemlji i regionu, započet je u autentičnom novosadskom restoranu sa tradicijom „Sokače“, bogatim, obilnim i preukusnim Zlatiborskim doručkom. Jer se tradicija i kvaliteti privlače, objašnjavaju domaćini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TONS foto konkurs: OSETI DUH NOVOG SADA

  • PDF

Pozivnica fotografima            Turistička organizacija Grada Novog Sada i ove godine pruža mogućnost da kroz fotografiju prenesete emocije koje u vama izaziva Novi Sad i njegova okolina. Tokom drugog po redu nagradnog foto konkursa pod nazivom ,,Oseti duh Novog Sada“ koji TONS organizuje u periodu od 10. maja do 10. avgusta, naši darodavci nagrađuju najlepše prolećne i letnje fotografije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otvorena druga sezona poseta Keltskom selu

  • PDF

Sa otvaranja Keltskog sela u Inđiji

            Uz brojne programe tokom 07. i 08. maja zvanično je otvoren Tematski park Keltsko selo u Inđiji. Brojni sadržaji koji su se nadovezivali jedan na drugi, mnoštvo aktivnosti, izazova za najmlađe i one malo starije, uz dobro raspoloženje dece i njihovih roditelja, obeležili su novu sezonu ovog jedinstvenog mesta inspirisanog keltskim nasleđem. Svetilište, amfiteatar, kuća druida, letnja pozornica, muzej, radionica, kuća voća, poligon za male konjanike, bili su mesta interesantnih događanja, pokaznih vežbi i novih saznanja o životu ljudi koji su pre 2.5 hiljada godina živeli na današnjoj teritoriji opštine Inđija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prvomajski vinski put u postojbinu Tamjanike i Prokupca

  • PDF

Tomislav Ivanović (levo) u društvu vinara Radovana Đorđevića i kolege Nenada m. Andrića            „U Župu se ne svraća, nego se dolazi“. Skrajnuta sa glavnih puteva, oivičena rekama Zapadnom Moravom i Rasionom, ispresecana Raklјanskom, Kožetinskom i Ražaničkom dolinom, između Kopaonika i Jastrebca, zahvaljujući čemu su nanizani i čitav vek stari vinogradi.Da nije dovoljno da se samo zna da je Župa postojbina Tamjanike i Prokupca, plodno tle brojnih drugih sorti koje ovde daje svoj biološki maksimum, već da to treba i malo šire da se predstavi, zadatak je koji je preuzela ova generacija župskih vinara i ona koja tek dolazi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com