Wed08172022

Poslednja izmena:07:35:00 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Zrenjanin iz ptičje perspektive

  • PDF

Izuzetno interesovanje za obilazak grada turističkim autobusom            Samo za ovu priliku dabl-deker autobusom posetioci „Dana piva“ u Zrenjaninu imali su priliku da vide jedan drugačiji, manje poznat Zrenjanin. Ruku na srce, teško je odoleti brojnim programima, i izmaći se na nekoliko sati obilazeći okolinu. To se uvek ostavlja za neki drugi put. Međutim, zahvaljujući vremenskim uslovima koji nisu bili idealni, u avanturu upoznavanja sa manje poznatim delovima grada, poveli su iskusni Jaroslav Stevanov i Vojislav Cvejić, iz TOG Zrenjanin grupe turista.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dani piva Zrenjanin ili kako se na kvalitetan način suprotstaviti vremenu

  • PDF

Vojislav Cvijić - Odavde je sve krenulo            Organizacija nekog događaja je ozbiljna stvar. Još je više komplikuju propisi usled vanredne situacije, a vremenski uslovi, na koje je nemoguće uticati, a ni predvideti ih u vreme njihovog stavljanja u kalendar godišnjih događaja, umeju da poremete planirano. Sa svim tim otežavajućim okolnostima suočili su se ove godine organizatori „Dana piva“, brend manifestacije grada Zrenjanina, održane pod sloganom „Duplo punoletstvo“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pogledajte novosti u osmom izdanju elektronskih novina TO Zlatibor

  • PDF

Zlatibor uvek interesantan            Turistička organizacija Zlatibor objavila je osmo izdanje Elektronskih novina. U uvodniku novog, avgustovskog broja  direktoka JP „Gold gondola" Zlatibor, Bojana Božanić, sumira rezultate rada najpoznatije turističke atrakcije Zlatibora u prvih sedam meseci od puštanja u rad.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pao rekord na Bačkom kotliću

  • PDF

Zajednički snimak pobednika takmičenja sa domaćinom            Turistička organizacija opštine Bač održala je u subotu 21. 08. 2021. godine, u Gradskom parku u Baču, gastronomsku manifestaciju „Bački kotlić“, sedamnaesti put zaredom. Na manifestaciji je bio prijavljen rekordan broj ekipa, ukupno 120, koji su kuvali riblju čorbu, od kojih je 89 ekipa predalo uzorak na žiriranje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TOO Bač poziva na druženje uz gurmanski užitak

  • PDF

Darko Vojnović i Zorana Ilić na KZN u Info centru TO Vojvodina            Na graničnom području Panonske nizije, na teritoriji Vojvodine, nalazi se istorijsko mesto Bač, po kojem je prostor između reka Dunava i Tise, nazvan Bačkom. Poznata po kulturnoj baštini, nikada do kraja ispričanoj prošlosti i znamenitostima, ova varoš će u subotu, 21. avgusta biti centralno mesto jedne od najstarijih civilizacijskih tekovina, gastonomiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Stara dobra stvar u Novom Bečeju - GOSPOJINA 2021

  • PDF

Gospojina - za svakog ponešto interesantno           Nadaleko poznata velika novobečejska manifestacija Velikogospojinski dani ili Gospojina, jeste događaj koji svi željno iščekujemo iz godine u godinu. Ovog leta imaćemo priliku da po 27 put uživamo u ovoj velikoj porodičnoj fešti, a bogat program koji nudimo iznova će oduševiti naše sugrađane i posetioce koji verno već godinama posećuju ovu manifestaciju. Od 26.08. do 29.08. 2021. godine, Novi Bečej postaće prava zvezda manifestacionog turizma u regionu. Ipak mi bismo počeli sa novobečejskom slavom - Velikom Gospojinom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Provereno: Brus - zanimljiva turistička destinacija

  • PDF

Jelena Radulović, v.d. direktor TOO Brus           Otvaranjem hotela „Junior“, u podnožju Ravnog Kopaonika, na idealnih 1.100 mnv, 90-tih godina prošlog veka, započet je koncept stvaranja Turističkog centra Bela Reka - Brzeće, opština Brus, koje je vrlo brzo postalo mesto planinskog odmora i rekreacije. Njegov razvoj pratilo je otvaranje drugih ugostiteljskih objekata, ali samo deceniju kasnije, ovaj turistički bum je stagniran. Tek postavljanjem gondole, svečano puštene u rad 12. februara ove godine, povezivanjem sa centrom Kopaonika, Brzeće ponovo postaje zanimljiva turistička destinacija, podjednako atraktivna u zimskim i letnjim mesecima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosti iz Novog Sada

  • PDF

Petrovaradinska tvrđava           Nakon što je Republički zavod za statistiku Srbije objavio da je na teritoriji Grada Novog Sada (TONS) u periodu januar - jun 2021. godine ukupno boravilo 47.364 turista (27.688 domaćih i 19.676 stranih) što  je 38% više nego prethodne godine u istom periodu, te da je ukupno ostvareno 122.711 noćenja (porast od 94,5%), Turistička organizacija je najavila novu promotivnu kampanju. Pored aktuelne - „Novi Sad - Harmonija koja inspiriše i budi sva čula!“, koja traje od maja na društvenim mrežama Facebook i Instagram, pokrenuta je nova kampanja na „Tripadvisor“-u.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Niš - više lica grada

  • PDF

Dragana Petković           Niš je zasigurno jedan od najstarijih gradova na Balkanu, zbog svog geografskog položaja nazivan „Kapijom istoka i zapada“, do danas je ostao mesto susreta istočne i zapadne kulture. Uticaj i jedne i druge ostavio je obilje kulturno-istorijskih znamenitosti, materijalnih dobara koje privlače turiste iz regiona i celog sveta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pirot - moderan grad koji je sačuvao svoju autentičnost

  • PDF

Dragan Novaković           Istrajavajući na očuvanju lokalnog govora, prizrensko-timočkog dijalekta, koji se sve više doživljava kao kulturna vrednost Pirota, ima još mnogo toga što ove južnjake izdvaja od drugih, čineći ih zanimljivo posebnima. U zalog im je data i briga o jednom izuzetno lepom gradu, koji je u tokom XVI i XVII veka, podignutom u XIV veku na sredokraći dva velika grada, Niša i Sofije, i kao takav bio važna saobraćajnica i trgovište, što je uticalo na njegov rast i razvoj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com