Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Letnji provod u Somboru uz raznovrsne zabavne programe

  • PDF

Zdenka Mitić sa ekipom saradnika sa uspehom sprovela kultnu somborsku manifestaciju            Zeleni grad kulture, fijakera je i grad dobre zabave. Celo Somborsko leto pokriveno je raznoraznim događajima, u kojima i deca i odrasli mogu da učestvuju i uživaju.
            Posebno mesto pripada, tek završenoj „najvećoj trpezi na otvorenom“ - XVI Somborskom kotliću, u kojoj su sve svoje kulinarsko znanje, samo u takmičarskom delu, pokazali „čuvari recepata“, vlasnici 240 kotlića.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zrenjaninu 5 ,,QR Quick Response” oznaka

  • PDF

 Sanja Kostić Petrović i dr Nenad Ivanišević    Danas je u Pokrajinskoj vladi upriličena dodela oznake ,,QR Quick Response”, kojim se obeležavaju ključni turistički objekti i proizvodi u jedinicama lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine, kao deo projekta ,,Povećanje vidljivosti turističkih lokacija (objekata i drugih  turističkih atrakcija) u AP Vojvodini, kao centralnog marketinško-informacionog sistema, putem izrade aplikacije i postavljanja tabli sa QR kodom na turističke lokacije“, koji je sproveo Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uloga TONS-a u razvoju vinskog turizma Novog Sada

  • PDF

Branislav Knežević            Nezamislivo je naslanjati se na Sremski vinski rejon i Fruškogorsko vinogorje, a ostati inertan prema vinu. To Turistička organizacija grada Novog Sada nikada nije dozvolila, a ne dozvoljava ni danas, i vrlo mudro je prigrlila Međunarodni festival vina InterFest, koji se sredinom juna ove godine održava po dvadeseti put, angažujući sve svoje kapacitete i stavljajući vinski turizam u žižu svojih programskih aktivnosti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turističke atrakcije, pokretač promena i poziv na putovanje

  • PDF

Milan Bogojević            Prvi dan juna 2023. godine u turističkoj ponudi Srbije biće zabeležen velikim slovima, zahvaljujući projektu - Baloni na Krčedinskoj adi, koja je zahvaljujući jedinstvenoj zamisli Turistićke organiazcije opštine Inđija, i ostvarena.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otvoren II Samit turističkih radnika Vojvodine

  • PDF

Sa svečanosti otvaranja Samita u Inđiji            Samit turističkih radnika Vojvodine 2023., osnovan sa ciljem okupljanja  turističkih poslenika Vojvodine, Srbije i regiona, nakon Novog Sada, ove godine preselio se u Inđiju, koja je realizacijom originalnih ideja turističke ponude zavredela mesto organizatora ovako značajnog skupa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sanja Kostić Petrović: Festival vina sa ukusom Banata

  • PDF

Sanja Kostić Petrović         - Vino uvek traži najbolje - tim rečima je Sanja Kostić Petrović, direktor Turističke organizacije grada Zrenjanin, komentarisala vinsku feštu - IV Banatski festival vina, po prvi put u reprezentativnom ambijentu Gradske bašte u srcu Zrenjanina, gde se predstavilo 50 banatskih i srpskih vinarija, vinarije iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Rumunije i Severne Makedonije. Festival je posetilo 2.500 Zrenjaninaca i njihovih gostiju, prijatno iznenađenih ambijentom, atmosferom, vinskom ponudom koju su imali prilike da degustiraju i komentarišu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Inđija domaćin Turističkog samita Vojvodine

  • PDF

Inđija ovih dana centar turističkog sveta Srbije            Drugi po redu Turistički samit Vojvodine biće održan 08. i 09. juna 2023. godine u Kulturnom centru u Inđiji. Okupiće predstavnike turističke privrede Vojvodine, sa ciljem da se unapredi kvalitet ponude i razgovara o izazovima u turizmu. Na Samitu će kao i prošle godine učestvovati turističke agencije, turističke organizacije, hotelijeri, restorateri, razvojne agencije, mediji, kulturne institucije i svi ostali zainteresovani privredni subjekti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prosto k’o pasulj proteklo bez kiše i u dobrom raspoloženju

  • PDF

Sa svečanosti otvaranja manifestacije u Temerinu            Temerinsko Vašarište je i ove godine prve subote juna bilo poprište žestokih borbi - ko će skuvati najbolji pasulj. Vitezovi gastronomije, na manifestaciji „Prosto k’o pasulj“, jedne od najvećih gastromanifestacija u Srbiji, u Vojvodini sigurno, posle dugih i iscrpnih priprema stali su jedan drugom na crtu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Počinje turistički projekat „Srpska Kapadokija" na Krčedinskoj adi

  • PDF

Novi projekat TOO Inđija najavljen i podržan od strane Pokrajinske vlade APV            Turistički projekat od velikog značaja za opštinu Inđija, Srem, ali i za celu Srbiju i region, pod nazivom „Srpska Kapadokija", podrazumeva turističke ture sa balonima na vrući vazduh, koje realizuju Turistička organizacija opštine Inđija i kompanija "Kapadokya Baloni Kaya", uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. Početak sezone zakazan za četvrtak, 01. jun 2023. godine i trajaće do kraja avgusta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dejan Belojica: Savršeno putovanje u bezvremeni grad

  • PDF

Dejan Bjelojica (levo) i Mihailo Berček            Na razmeđi vremena i puteva, istoka i zapada, kulture, umetnosti i filozofije, zanimljive prošlosti, nikla je prestonica srednjovekovne srpske države, potom i trgovište, središte kulturnih i političkih događaja, što je uticalo na oblikovanje osobene arhitekture, kako u građevinarstvu tako i estetike i svesti tamošnjeg stanovništva. Ko god je došao u ovu „zvezdanu dolinu“ između Kopaoničkog kraja, Centralne i Zapadne Srbije, kojom teku pet reka (Jošanica, Trnavica, Deževska i Ljudska, koje se ulivaju u Rašku), u okružju planina Golije i Rogozne, i Peštarske visoravni, izgradio je i ostavio nešto vredno, a Pazarci ga umeli čuvati. Zato su, po rečima Dejana Belojice, direktora Turističke orgnizacije Novog Pazara (TONP), pored svih vrednosti, a ima ih nebrojano, ljudi najveće bogatstvo ovog kraja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com