Wed02012023

Poslednja izmena:11:33:43 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Iskoristite Dan grada Novog Sada kako biste ga bolje upoznali

  • PDF

Najavljene brojne turističke ture i pogodnosti za Dan grada Novog Sada            Carica Marija Terezija 1. februara 1748. godine potpisala je „Povelju slobodnog kraljevskog grada“ kojom je tadašnjem naselju Petrovaradinski šanac dat status slobodnog grada i novo ime koje i danas nosi. Ova privilegija je dobijena zahvaljujući građanima koji su bili željni slobode i koji su od carice otkupili ovaj status za 80.000 forinti. Upravo zbog toga, ovaj datum se obeležava kao Dan grada Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Džepni audio vodič u turističkoj ponudi grada Sombora

  • PDF

Sombor u objektivu Nikole Stojanovića            Turističksa organizacija grada Sombora predstavlja vam Džepni audio vodič na engleskom jeziku, za upoznavanje najvažnijih i najinteresantnijih lokacija u centru grada. Aplikacija se lako instalira, a nakon toga može se koristiti oflajn. Ista je nastala kroz projekat DANUrB+, u kome je Grad Sombor - JKP "Prostor" učestvovao kao pridruženi partner. Posetite link i skinite aklikaciju: https://pocketguideapp.com/en/sombor.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Loznica u Madridu

  • PDF

Uspešno predstavljanje Turističke organizacije Loznica španskim turistima            Turistička organizacija grada Loznice nastupila je na jednom od najvećih sajmova turizma FITUR 2023 u Madridu od 18. do 22. januara 2023. zajedno sa Turističkom organizacijom Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička organizacija opštine Žabalj obeležila početak Nove 2023

  • PDF

Marija Čupić            Tradicionalno druženje - Novogodišnji koktel, koji priređuje Turistička organizacija opštine Žabalj za svoje prijatelje i saradnike oko Srpske Nove godine, održan je i ove godine u prelepom prostoru restorana Golf kuba „Centar“, na ulazu u ovu opštinu. Uz lepe želje za dobro zdravlje i uspeh u poslu, Marija Čupić, direktor Turističke organizacije opštine Žabalj, tom prilikom se osvrnula na ono učinjeno tokom prošle i obavestila o planovima TO za ovu, 2023. godinu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

U Madridu turistička ponuda Srbije izaziva veliku pažnju posetilaca

  • PDF

Marija Labović sa direktorima NTO Gruzije i Azerbejdžana i Zurab Pololikashvilijem             Turistička organizacija Srbije predstavlja turističku ponudu Srbije na 43. Međunarodnom sajmu turizma FITUR 2023. koji se u periodu od 18. do 22. januara organizuje u Madridu. 
            Bez obzira da li birate da doživite određenu destinaciju, omiljeni turistički proizvod ili želite da napravite mozaik različitih doživljaja. I novo i tradicionalno. I egzotično i umereno. I mirno i adrenalinsko. Sve te kontraste slivene u jednu sadržajnu turističku ponudu, Srbija predstavlja na Sajmu turizma u Madridu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Arsen Đurić: Zlatibor za ponos stvorili neumornim radom i hrabrim odlukama

  • PDF

Arsen Đurić            „Kada u vreme obeležavanja 130 godina od začetka turizma na Zlatiboru posmatramo sva ova savremena postignuća i turistički sjaj najposećenije planine Srbije, jasno je da su ti vekovni ciljevi ovde ostvareni. Od malog mesta prelepe prirode, ali skromne ponude i smeštaja stvoren je moderan turistički centar očuvane prirodne lepote, sa impresivnim zdanjima i bogatstvom sadržaja, na ponos generacijama ovog kraja. Neumornim radom i voljom, stalnim ulaganjima u modernizaciju, smelim vizijama i hrabrim odlukama nas i naših prethodnika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otkrijte Temerin - grad u kojem se uvek nešto svetkuje, obeležava i uživa

  • PDF

Krsterenje Jegričkom jedinstvena atrakcija            Turističke ideje opštine Temerin, nadomak Novog Sada, povezane sa značajnim prirodnim i kulturnim potencijalima, potpomognute vrednim građanima, ušle su u period oživljavanja i takve, privlače posetioce raznoraznim događanjima. Tu su brojni salaši, vinarije i druge kuće gastro-eno uživanja, te manifestacije poput, Međunarodnog januarskog sajma vina, „Prosto k’o pasulj“, Sajma rakije, Južnobačkog festivala ludaja i dr. značajni turistički proizvodi koji ovaj prostor stavljaju u žižu interesovnja turista bar nekoliko puta godišnje. Kako i ne bi, kada se izbroje rariteti: Temerin je grad sa najdružom ulicom u Srbiji (12.5km), dvorcem Sečenji (1795) okružen Starim parkom - Spomenikom prirode II kategorije, Zavičajnom kućom „Tajhaz“(1850). Muzejom na otvorenom - Etno-parkom Brvnara u Bačkom Jarku... Nedaleko od grada Temerina nalazi se PP „Jegrička“ u okviru kojeg je 2010. otvoren Info centar sa ciljem upoznavanja posetilaca sa prirodnim i kulturnim vrednostima ovog područja, uz katamaran za 12 osoba kojim se ovo zaštićeno područje može podrobnije istražiti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Najbolja godina za turizam Novog Sada do sada

  • PDF

Novi Sad u objektivu Aleksandra Milutinovića            Izlazimo iz 2022., koja je po svim parametrima bila veoma uspešna za turizam u Novom Sadu. Ove godine obarani su rekordi kada je u pitanju broj noćenja turista, pa zvanični statistički podaci pokazuju kako se za prvih 10 meseci beleži više ostvarenih noćenja nego što je to bilo u 2019., koja se uzima kao reper.Kontinuirane brojne promocije, gostovanja, nagrade, organizovani događaji i objavljeni promotivni materijali svakako su doprineli da se Novi Sad ove godine pronađe na mapi želja i ostvarenih putovanja turista.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kraljevo, zaokružena celina perspektivnog turističkog centra

  • PDF

Ana Mirosavljević            Obilazak Kraljeva, treba započeti iz njegovog centra, možda i najlepšeg u Srbiji, Trga srpskih ratnika i monumentalnog Spomenika srpskom vojniku, popularno nazvanog „Milutin“, tački u kojoj se u sva četiri pravca ulice seku pod pravim uglom. Sve blizu i lako dostupno, Gospodar Vasin konak, Adžića kuća, Narodni muzej, Kraljevačko pozorište, nešto dalje Spomen-park „Kraljevački oktobar“, neće oduzeti ni mnogo vremena, ni napora, Zatim, gradskim kejom uz reku Ibar, treba potražiti osveženje na nekom od splavova, uz pogled na reku i planine koje okružuju grad, osetiti duh minulih vremena duboko ukorenjenih u svakom kutku grada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojvodina u potrazi za beskonačnom avanturom

  • PDF

Zadovoljstvo ostvarenim na Sajmu turizma 2022. u Novom Sadu            Vojvodina je još uvek turistički neistražena destinacija i za one koje žive u njoj, posebno za one koji dolaze iz daleka, ostavljajući na njima trajne pozitivne promene posmatranja života i sveta. Karakter ove ravnice, sa najcrnjom zemljom na svetu, isprepletane vodenim tokovima, ogleda se u razvučenom govoru njenih stanovnika koji nikada nigde ne žure; n veličanju prošlosti i njenom ljubomornom čuvanju poput najvećeg blaga: u lepoti druženja sa poznatim i nepoznatim; beskrajnim uličnim divanima na klupici ipred kuće; na sreći onoga što se ima i želji da se nikad ništa ne promeni.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com