Tue06252024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turističke organizacije

Fruškogorska vinska šetnja Fruška Walk & Wine 2024 opravdala očekivanja

  • PDF

Sa otvaranja manifestacije na Ribarskom trgu u Irigu            Druga po redu Fruškogorska vinska šetnja „Fruška Walk & Wine 2024“, uspešno je realizovana u Irigu 09. juna, ove godine. Svečano otvaranje manifestacije održano je na Ribarskom trgu u Irigu, uz prisustvo brojnih predstavnika medija. Učesnicima šetnje su se obratili direktorica Turističke organizacije Vojvodine dr Nataša Pavlović, predsednik Opštine Irig Tihomir Stojaković i pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

KONGRES RURALNOG TURIZMA VOJVODINE - RAZVOJ I INOVACIJA U SEOSKIM PODRUČJIMA

  • PDF

Detalj sa kongresa u hotelu Termal u Vrdniku            Prvi Kongres ruralnog turizma Vojvodine održan je 30. i 31. maja u hotelu Termal u Vrdniku, u organizaciji Turističke organizacije Vojvodine i Centra za ruralni razvoj Vojvodine, a uz podršku Ministarstva turizma i omladine, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Garancijskog fonda APV, Razvojnog fonda APV, Smarter AoE i uz medijsku podršku „Dnevnika“. Održan u idiličnom ruralnom okruženju, kongres je bio prilika za dijalog, razmenu ideja i povezivanje različitih privrednih subjekata. Događaj je bio ne samo platforma za razmenu iskustava, već i prilika za jačanje partnerstava između javnog i privatnog sektora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Nataša Pavlović: Preporod vojvođanskog turizma je počeo

  • PDF

Dr Nataša Pavlović, direktorica Turističke organizacije Vojvodine            Svake godine Privredna komora Vojvodine (PKV) dodeljuje priznanje KAPIJA USPEHA najboljima za postignuti kvalitet usluga u različitim kategorijama ugostiteljsko turističkih delatnosti, najboljim promoterima turističkih potencijala Vojvodine koji doprinose oblikovanju vojvođanskih turističkih vrednosti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PROSTO KO PASULJ 8. juna na Temerinskom Vašarištu

  • PDF

Pozvani ste na subotnji gastro spektakl            Najveće takmičenje u kuvanju pasulja - manifestacija "Prosto ko pasulj" održaće se 8. juna 2024. u Temerinu.Ove godine dočekujemo 200  takmičarskih ekipa i nekoliko hiljada posetilaca, koji su taj dan opredelili za zabavu, druženje i prosto uživanje u dobroj atmosferi na najlepšem Temerinskom Vašarištu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

JUN U SOMBORU

  • PDF

Somborski kotlić kultna manifestacija GradaDAN LAZE KOSTIĆA:  06.jun

Književna manifestacija ’’Dan Laze Kostića’’, posvećena najlepšoj ljubavnoj pesmi Santa Maria della Salute, kod Lazine klupe na Trgu Svetog Đorđa, Gradska biblioteka “Karlo Bijelicki”,  tel. 025/482-827

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bački Petrovac - srpska prestonica Slovaka, slovačke kulture i najboljeg kulena na svetu

  • PDF

Nebojša Marušić            Gde god se pojave u raskošnim narodnim nošnjama sa karakterističnim širokim sukanjama bogato ukrašenim vezom, i zamirišu svojim kobasicama, čvarcima, slaninom....  svugde naprave gužvu. Predstavnici slovačke zajednice, koja preko 270 godina (u tri etape od 1690 - 1790) naseljvala uglavnom prostore današnje Vojvodine, uspela je u velikoj meri da očuva autohtonost matične kulture.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bezbroj dobrih razloga za posetu Negotinu i Negotinskoj Krajini

  • PDF

Dušan Petrović            Dodir sa Istočnom Srbijom ravan je vanvremenskom doživljaju različitom od bilo kog ranijeg iskustva. Svojim pričama, navikama, običajima ne sliči ni zapadu, ni jugu, ni severu. Jednom rečju - sa svojim subjektivnim karakterom, sasvim je svoj.
            Turistička organizacija opštine Negotina posredno, preko različitih događaja pokušava da namami turiste da odškrinu deo lepote i prebogate tradicije ovog kraja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jedinstven spoj najboljih vina Srbije i najukusnijih banatskih zalogaja

  • PDF

Sanja Petrović            Jednostavno se sve uklopilo. I dobra ideja, i odlični saradnici, na kraju i vreme, kao nagrada za sve one koji su učestvovali u organizaciji V Međunarodnog Banatskog festivala vina, posebno za Sanju Petrović, direktora Turističke organizacije grada Zrenjanin. Puno izlagača i još više posetioca zavredili su i pažnju stručne javnosti gde su se mogli čuti komentari da je Banatski festival nakon Wine Vision By Open Balkan najbolji vinski festial u Srbiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Međunarodni festival meda i vina - svetski poznatih proizvoda iz Negotina

  • PDF

Dušan Petrović (u sredini) sa vitezovima vina            Upravo završen XVII Sajam meda i vina 2024. na negotinskom šetalištu, okupio je stotinak izlagača, vinara, proizvođača meda i pčelinjih proizvoda i drugih proizvoda domaće radinosti i suvenira. Na tromeđi Srbije, Bugarske i Rumunije, Negotin posećuju gosti iz susednih država a uz učešće stranih izlagača ovom događaju daju međunarodni karakter. Veliki broj gostiju dolazi iz svih krajeva Srbija i zemalja bivše države, privučeni nekim lepim sećanjima, najviše ukusima negotinskih vina. Poznat kao gastarbajterski kraj u Negotin se u vreme sajma mogu sresti gosti iz Austrije, Nemačke, Švajcarske, poreklom iz ovog kraja. Ima li boljeg razloga za dolazak u stari kraj od ovakve jedne fešte, koja okuplja i krepi dušu?

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Loznica sve atraktivnija turistička destinacija

  • PDF

Snežana Perić            Iz godine u godinu grad Loznica izrasta u sve atraktivniju turističku destinaciju. To duguje i zanimljivom položaju, na desnoj obali Drine i reci Štiri, koja protiče kroz centar grada, rekama Jadar, Lešnica i Žeravija; šumovitom Gučevu, Ceru i Iverku; termomineralnim izvorima i peloidu Banje Koviljače i parku, jednoj od najlepših i najvećih pejzažno arhitektonskih celina iz XIX veka u Srbiji, sa elegantnim malim dvorcem Kur-salonom (1932), i brojnim vilama koje su pod zaštitom, i koje su kvalifikovali ovu banju za društvo osam kraljevskih banja. Banja Badanja za razliku od mondenske Koviljače, nudi mir, čistu prirodu, daleko od gradske gužve.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com