Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Vino

Save Mačka Portugizer, vino za svaki dan

  • PDF

Mlado vino za lepe trenutkeKada neka manifestacija postoji dve-tri godine, to se već smatra velikim uspehom, i ona potom prerasta u tradiciju. Vinska manifestacija Dan mladog Portugizera, u organizaciji Vinarije Mačkov podrum, a uz podršku Turističke organizacije Irig i Turističke organizacije Grada Novog Sada, obeležiće za dva dana sedam godina trajanja. Idejnog tvorca, gospodina Javu Jojića Mačka, pitali smo koliko je teško organizovati celu ovu vinsku feštu koja je prerasla u brend Vinarije, pa i Srpske Atine?

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Divan je vinom kićeni Srem

  • PDF

Vinoteka vinarije Đurđić u Sremskim KarlovcimaO vinu, vinogradarstvu, vinarstvu, vinskim putevima, sve se više priča i piše. Razlog za to su brojne vinske manifestacije, ali i sve kvalitetnija vina u Srbiji, čiji vlasnici dobijaju prestižne nagrade širom sveta. Ipak, nekako se čini da je srpsko vino uspavana lepotica, koja tek treba da se probudi i da stasa u punom smislu te reči. Činjenica je da stasava u sve lepšem ambijentu, kao i to da su vinari konačno shvatili da nije dovoljno da napišu da imaju višedecenijsku tradiciju (?!!) već i da za svako, najlepše moguće upakovano vino, moraju da imaju i adekvatnu priču.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miloš Kalapiš: U poseti vinariji Galot

  • PDF

Miloš KalapišU jedinoj pustinji u Evropi, Deliblatskoj peščari, na mestu gde su se prostirali vinogradi Marije Terezije, 2011. godine Dragan Jovanović počeo je svoju misiju kojom želi da svoju ljubav prema vinu podeli sa drugima. Desetinama godina u nazad od svojih predaka učio je da voli vino, krenuo iz hobija, a sada stečeno znanje prenosi na svoje potomke u Banatskim Karlovcima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jubilarni X beogradski salon vina najbolji do sada

  • PDF

Nova prilika za degustaciju vrhunskih vina i poslovne susreteJubilarni X Beogradski salon vina biće održan 15. i 16. novembra u hotelu Hyatt Regency u Beogradu.
Povodom desetogodišnjeg jubileja Beogradski salon vina biće ove godine obogaćen i nizom propratnih programa, koji će se održavati pre i posle glavnog događaja (od 01. novembra do 01. decembra), a i programski sadržaj samog Salona će biti proširen potpuno novim događajima, sa osnovnom idejom da se još čvršće povežu glavni akteri vinske scene, koju sačinjavaju vinari, profesionalci iz oblasti trgovine, ugostiteljstva i turizma, ljubitelji vina i prateći mediji, a kako bi i razumevanje i promovisanje kulture vina podigli na još viši nivo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Festival srpskih vina Lazarevac 2013.

  • PDF

Delić atmosfere sa festivala u LazarevcuPonovo bolje i srdačnije nego prošle godine, za sledeću godinu obećavaju da će biti još lepše, pa dokle bre!
I nek kaže ko šta hoće, ali ja sam se ponovo prelepo proveo na ovom divnom druženju i opet ću da se ponovim prelepo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Degustacija nesvakidašnjih voćnih vina u novosadskoj Medijani

  • PDF

Detalj sa degustacijeU subotu, 02. Novembra 2013. godine, u Galeriji vina “Medijana”, u Novom Sadu, u Kisačkoj ulici broj 42, u organizaciji NS PROMO TEAM-a, priređena je promocija, prezentacija i degustaciju nesvakidašnjih, voćnih vina, brenda "Romansa", preduzeća Vali M. u Valjevu. Degustirali su se premijerno: voćno vino od jagoda, voćno vino od višnje i voćno vino od maline.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Danilo Golubović: Treba da budemo ponosni na srpska vina

  • PDF

Danilo GolubovićDržavni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, gospodin Danilo Golubović,često se može videti na raznoraznim privrednim manifestacijama, između ostalog i onima koje promovišu srpsku rakiju i srpsko vino. Tako gospodin Golubović nije propustio priliku da i pored brojnih obaveza, dođe na proslavu godišnjice postojanja i rada Udruženja Naša vina u Novom Sadu i da na taj način, podrži ovakav vid udruživanja koji se uopšte, kada je u pitanju vinogradarstvo i vinarstvo, odvija u vrlo dobrom pravcu, kako uVojvodini, tako i u Srbiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Udruženje Naša vina obeležilo prvu godišnjicu

  • PDF

Uz brojne goste, Udruženje Naša vina obeležilo godišnjicu radaPre godinu dana petorica ljudi – prof. dr Zoran Keserović, direktor Departmana za voćarstvo, vinogradarstvo i pejzažnu arhitektutu Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, dr Laslo Dujmović, vlasnik Vinarije „Vindulo“ u Temerinu, Sava Jojić, vlasnik Vinarije „Mačkov podrum“ u Irigu, dr Milan Ubavić, vlasnik Vinarije „Vinum“ i Dražen Đurđić, vlasnik Vinarije „Đurđić“ u Sremskim Karlovcima, krenuli su u pionirski poduhvat osnivajući Udruženje „Naša vina“, sa sedištem u Novom Sadu, u Dunavskoj ulici broj 31, a sve u nameri da pokušaju da nešto novo, nešto više, urade na afirmaciji ne samo vina od sorti koje stižu iz Evrope, nego i onih koje su stvorene na ovim prostorima ili autohtonih sorti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jan Štark: I Slovačka sve više zemlja vina

  • PDF

Jan Štark (levo) u društvu Velibora PešićaSlovačka se najčešće ne prepoznaje kao vinska regija. I to je greška. Ako listate neke od slovačkih sajtova videćete da je poput Srbije svako seosko domaćinstvo imalo svoj vinograd i podrum u kome se skladištilo vino, pa se onda to zapustilo, da bi poslednjih godina došlo do obnavljanja starih i podizanja novih kapaciteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Danilo Golubović: Verujem u srpske rakije i srpsko vino

  • PDF

Danilo GolubovićNa II Srpskom festivalu vina i rakije, održanom 18. i 19. oktobra u beogradskom hotelu Falkenštajner, a u organizaciji Udruženja Srpsko vino, podršku je dao i gospodin Danilo Golubović, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
Gospodin Golubović je ovaj događaj ocenio kao još jedan značajan korak u razvoju ove naša sve uspešnija privredne grane.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com