Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Rakije

Zekin salaš otvorio Kuću najbolje srpske rakije

  • PDF

kuca rakije zekin salasOd petka, 2. decembra 2011. godine, Zekin salaš u Krčedinu je bogatiji za jedan novi sadržaj i jedinstvenu ponudu nazvanu „Kuća najbolje rakije Srbije“, interesantnu, između ostalog,  i zbog toga, što je smeštena u adaptiranom svinjcu u okviru kompleksa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

„Kraljica“, jedina rakija sa geografskim poreklom

  • PDF

rakija kraljica na novosadskom sajmuPre nekoliko godina Vujica Zarić je rešio da u punom kapacitetu iskoristi voćarski potencijal i tradiciju kosjerićkog kraja u spravljanju najkvalitetnije rakije i odvažio se na veliki, po mišljenju mogih, neizvestan korak, kupivši objekat propalog „Povlena“ i obnovio proizvodnju voćne rakije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Rakije Šurlan – prirodno od voća

  • PDF

Devedesetih porodica Šurlan iz Novih Kozaraca, zasadila je jedan hektar voćnjaka. Zbog otežanog plasmana odlučili su da krenu u preradu voća i sopstvenu proizvodnju rakije. Rakija se u prvo vreme  pekla samo za potrebe porodice. Vremenom se usavršavao kvalitet, pa su odlučili da krenu u ozbiljniju proiuzvodnju i proširivanje kapaciteta. Istovremeno se sa razvojem firme razvijala sve veća ljubav prema ovom poslu.
Porodica Šurlan 2003. godine dobija rešenje Ministarstva poljoprivrede i počinje profesionalno da proizvodi i pakuje rakije u originalno pakovanje i da ih plasira na tržište Srbije. To je trajalo sve do prošle godine, do izglasavanja novog zakona o vinu i rakiji, kada porodica Šurlan otvara destileriju Šurlan.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Rakija je bolja od viskija

  • PDF

Braća Kravić, Miloš i Danilo, bave se proizvodnjom prirodne rakije na tradicionalan način. Njihova pecara se nalazi u selu Velebit, nedaleko od Kanjiže. Preci žitelja ovoga malog mesta na severu Bačke su dvadesetih godina prošlog veka doseljeni iz podvelebitskog kraja, po kome su i dali ime selu u kome danas živi oko 350 duša.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com