Sun06202021

Poslednja izmena:08:49:16 AM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO

Prisustvovali smo

Sto jada Emira Kusturice u Novom Sadu

  • PDF

Emir Kusturica na promociji knjige u Matici SrpskojPred prepunom Svečanom salom Matice srpske u Novom Sadu, simboličnog 25. maja, predstavljena je nova, druga po redu, knjiga proslavljenog režisera, srpskog internacionalca, sada prepoznatog i potvrđenog književnika, Emira Kusturice.
O njegovom književnom radu tom prilikom govorili su direktor Sterijinog pozorja Selimir Radulović, profesor i književnik Sava Damjanov i pesnik i kritičar dr Dragan Stanić alijas Ivan Negrišorac, predsednik Matice srpske.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Konjička revija na Novosadskom sajmu oduševila

  • PDF

Postoji nešto u tim konjima, snažnim, a nežnim, gracioznim i atletskim lepotanima, sa osobinama koje je teško pripisati bilo kom drugom stvorenju. Onoga ko se druži sa njima čine sretnim i zadovoljnim, a kada konj oseti nečiju ljubav i brigu, trostruko će je uzvratiti. S konjem se može zabavljati, igrati, raditi, negovati ih, sa njima nikad nije dosadno. Nekada je dovoljno samo ih posmatrati i onda se može videti njihova ljubav i plemenitost.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Noć muzeja: PMF i FTN organizovali izložbu starih računara

  • PDF

Ivan Šećerov i Žarko Živanov (desno) u rezgovoru sa zainteresovanim posetioicimaIzložbu računara u holu PMF-a, u okviru manifestacije Noć muzeja, koja se 18. maja po deveti put u Srbiji, a sedmi u Novom Sadu održala u okviru evropske Noći muzeja, ove godine su zajednički organizovali Prirodno-matematički fakultet i Fakultet tehničkih nauka Novosadskog univerziteta. Izložbu ovih „staraca“ prvi put Novosađanima su mogli da vide prošle godine u Muzeju Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mihajlo Stanković: Beseda o Zasavici

  • PDF

Mihajlo Stanković budno prati i zapisuje svaki detalj koji vidi u rezervatuUvek zanimljiva priča stučnog saradnika i istraživača u Specijalnom rezervatu prirode Zasavica, Mihajla Stankovića ispričana na 2 km dugom putu brodićem “Umbra” dozvoljenim za posete turistima, uvek je zanimljiva i sa pregršt novih momenata. Za poštovaoce Zasavice, njegovog rada i ljubitelje prirode one zvuče poput bajke uvek prijatne za ponovno slušanje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Specijalni rezervat prirode Zasavica, divljina okružena civilizacijom

  • PDF

Životinjski svet Zasavice živi život u sloziObeležavanje „Dana magarica“, četvrto po redu, u Specijalnom rezervatu prirode Zasavica, dogodilo se u nedelju, 28. Aprila, uz bogomdano sunce i toplo vreme, brojne programe i više od 1.000 gostiju. Bio je to jedan celodnevni party na otvorenom sa različitim temama: takmičenje u kuvanju magarećeg parpikaša, Klaster Srem, čiji je član i Zasavica, priredio je izložbu „Suveniri Srema“, održane su dve promocija knjiga, i uz ukusno jelo i odlično vino posetioci su mogli da provedu ugodan i sadržajan dan. To je potvrda da Zasavica o kojoj brine Pokret gorana Sremska Mitrovica može i ima šta da ponudi ljudima različitog interesovanja i uzrasta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Promotivni obilazak novosadske Sinagoge

  • PDF

Marko Fišer u razgovoru sa autorkom teksta Elizabetom BerčekSledeći uobičajenu tradiciju svetskih, evropskih metropola, ali i našeg Beograda, Jevrejska opština u saradnji sa Turističkom organizacijom Novog Sada, kreirala je novu turističku ponudu grada „Jevrejska kulturna baština-Razgledanje novosadske Sinagoge“ za posete domaćih i stranih gostiju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mladi za turizam: Buđenje Vinče

  • PDF

Mladi za turizam na Sajmu turizma u BeograduArheološki lokalitet Belo brdo u Vinči iz doba mlađeg neolita, seže oko 7.000 hiljada godina u prošlost, već predugo "drema" na desnoj obali Dunava kraj ušća reke Bolečice, strpljivo "čekajući" da neka od nadležnih državnih institucija obrati pažnju na goruće probleme. Ne časeći časa, preduzimljivi članovi udruženja "Mladi za turizam" preuzeli su na sebe zahtevnu ulogu da pomognu oko buđenja Vinče.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tamara Stričević i Danijel Bojović najbolji besednici

  • PDF

Prof. dr Aleksandar Ignjatović (prvi s leva), Danijel Bojović, Marijana Miladinov, Tamara Stričević i prof. dr Marko CarićTamara Stričević iz Karlovačke Gimnazije i Danijel Bojović, student Pravnog fakulteta za privredu i parvosuđe u Novom Sadu, pobednici su ovogodišnjeg takmičenja u besedništvu pod nazivom „Govori da te vidim ko si“, održanog 12. marta 2013. godine u prepunom amfiteatru Pravnog fakultetu za privredu i pravosuđe.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Dragan Tešanović: Studenti PMF-a piredili damama koktel party

  • PDF

Prof. dr Dragan Tešanović(levo) i prof. dr Branislav ĐurđevPrirodno matematički fakultet Univerzteta u Novom Sadu, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, u čijem sastavu je i Katedra za hotelijerstvo, jedina je visokobarozvna isntitucija u Republici Srbiji koja regrutuje akademski obrazovane gastronome, sa zvanjem Menadžera u gastronomiji. Ovaj studijski program je osnovan 2003. godine kao odgovor na svetske trendove vezane za uspešan razvoj turizma i ugostiteljstva, kao i globalizaciju hrane koja je uvela internacionalnu, zdravstveno-bezbednu, tehnološki, ekološki i nutritivno standardizovanu kuhinju, uz usvajanje znanja i umeća na očuvanju domaće, nacionalne hrane i pića u cilju razvoja autentične gastronomije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nagrađeni najuspešniji u turizmu

  • PDF

Zajednički snimak nagrađenih za uspomenuTradicionalno, na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu uručuju se nagrade najuspešnijima. Ove godine da čast i obaveza, pripala je studentima Ekonomskog fakulteta i Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum, koji su bili članovi žirija na ovogodišnjem, 35. po redu Međunarodnom sajmu turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com