Sat10242020

Poslednja izmena:10:58:48 AM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO

Prisustvovali smo

Lisa Brown: U vinu je istina, u zdravoj, domaćoj hrani je zdravlje, sreća i inspiracija za čašu dobrog vina

 • PDF

Lisa Brown sa zadovoljnim gostimaČetvrta po redu manifestacija „Dan Hleba i Vina“održana je u subotu, 28. maja, u domaćinskom ambijentu porodične kuće simboličkog naziva „Vila Ravijojla“, u Krčedinu, u organizaciji gospođe Lisa Brown, uspešne poslovne žene i nosioca najvišeg zvanja koja jedna članica viteškog vinskog reda može da dosegne, titule - Domina Divina. Članica Evropskog vinskog viteškog reda „Sveti Đorđe“ iz Novog Sad i Međunarodnog Udruženja vitezova vina (FICB), gospođa Brown je i ove godine učesnicima i gostima manifestacije priredila jedinstven doživljaj satkan od mirisa i ukusa Srema, dobrog raspoloženja i radosti druženja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vjekoslav Papadopulo: Pećinačka fijakerijada za primer

 • PDF

 Vjekoslav Papadopulo i Ljubomir TrnjnakovNa terenu za konjičke sportove kod Muzeja hleba, u nedelju, u okviru manifestacije „Dani opštine Pećinci 2016“, i obeležavanja dana seoske slave, letnjeg Sv. Nikole, po treći put je održana tradicionalna fijakerijada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Britansko društvo u Srbiji obeležilo 90. rođendan Elizabete II

 • PDF

Obraćanje prestolonaslednika Aleksandra KarađorđevićaU subotu, 14. maja, Britansko društvo u Srbiji je, povodom 90. rođendana Njenog visočanstva kraljice Elizabete Druge, organizovalo u domu dinastije Karađorđević, u Kraljevskom dvorskom kompleksu Karađorđevića na Dedinju, dobrotvorno porodično druženje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tribina Zelena debata: kulTTurizam

 • PDF

Sa debate u KCNSNovi Sad se, kandidaturom za Evropsku prestonicu kulture, deklarativno opredelio za kulturni turizam kao naročito važnu turističku formu. Međutim, napraviti od jednog grada turističko-kulturni brend, učiniti ga uzbudljivim za sve zahtevnije turiste, nije samo obaveza gradskih stratega, institucija i organizacija, već i izazov za sve njegove stanovnike.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sinoć u Fabrici otvoren SFW

 • PDF

Sa otvaranja ovogodišnjeg prolećnog SFWSinoć je u Fabrici (Kineska četvrt), u Novom Sadu, revijom 20 mladih dizajnera sa područja Balkana “POP ART HEROES” inspirisanom ANDY Warhol-om (muška kolekcija), u selekciji Srđana Švelja, počeo je VI Serbia Fashion Week.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vršački VINOFEST po 11. put potvrdio da u vinu leži spas

 • PDF

Zajednički snimak nagrađenih vinaraFestival u čast vinu VINOFEST, održan je u dane vikenda, 18. i 19. marta u svečanoj sali hotela „Srbija“ u Vršcu. Po svim parametrima, kao što su broj učesnika, posetilaca, pristiglih uzoraka, i ove godine nadmašeni su rekordi iz ranijih godina, što je, posebno organizatorima, Turističkoj organizaciji opštine Vršac, kao i čelnicima grada svojevrsno priznanje njihovom radu. Legenda kaže da je u gradu pod Kulom – Vršcu, loza izrasla iz štapa Sv. Save, a doneo ju je, njegov učenik Arsenije Jovanović sa Svete Gore Atoske, iz manastira Hilandara u prvoj polovini XIII veka. Njega je Sveti Sava poslao da podigne manastir i postane njegov prvi iguman.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ruma zbog Sremskog kolača bila najslađa varoš po XII put

 • PDF

Petar Dimitrijević (levo) i Boško Negovanović pobrinuli su se za dobar program, ali i atmosferu u hotelu ParkRuma je subotnjeg pre prodneva, 12. marta 2016. godine, bila najslađi grad u Srbiji, a možda i šire. U prostranom holu hotela „Park“, pokazalo se potpun o odgovarajućem za ovakve manifestacije, održana je XII fešta posvećena sremskom kolaču, ove godine po sloganom „I kad prođu slave, ostaje kolač“, a u organizaciji gospodina Petra Dimitrijevića, direktora TA „Panonija Tours“ iz Rume.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojvodina Bore Otića u 37 priča

 • PDF

Bora OtićSabrane priče popularnog novinara RTV Vojvodine Bore Otića - „Šorom sredom" promovisane su 9. marta 2016. godine u amfiteatru Mihajla Pupina na Prirodno-matematičkom fakultetu Unverziteta u Novom Sadu. Osim autora, gopsodina Bore Otića, promociji je u ulozi uvodničara učestvovao gospodin Đorđe Randelj i inicijator ovog projekta, redovni profesor PMF-a, dr Jovan Plavša.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Đorđe Randelj: Bora Otić je najveće novinarsko ime u Vojvodini XXI veka

 • PDF

Đorđe Randelj- Dugi niz godina malo ko obraća pažnju na običnog čoveka, junaka svakodnevlja, a sva mudrost ovoga sveta ne počiva samo na iskazima genija i darovitih, nego na mudrosti čoveka iz naroda. Da nije ove knjige i dugog, uspešnog izvanrednog Otićevog radio i televizijskog stvaralačkog opusa, mnoge bi živote, dragoceno za sveopšte življenje ljudi, prekrio kobni veo zaborava – između ostalog napisao je u predgovoru knjige „Šorom, sredom“, književnik Pero Zubac.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kazahstan pao, sledeća je Velika Britanija

 • PDF

Novak ĐokovićTeže nego što je bilo ko mogao očekivati, posle velike i neizvesne borbe, jedne od najvećih koje je do sada imala, Teniska reprezentacija Srbije je pobedila Kazahstan rezultatom 3:2 u prvom kolu Davis cupa i plasirala se u četvrtfinale ovog eminentnog takmičenja, koje smo već osvajali. Možda su upravo ta samouverenost, potcenjenost imena reprezentacije Kazahstana, pomalo loše vreme, i potpuno novi ambijent sportske hale Pionir (bivše) nazvane imenom prof. Aleksandra Nikolića, uticali da je interesovanje za ovaj, ispostavilo se Hičkokovski meč, bilo manje od očekivanog. Uz to i neodgovarajuća podloga terena ( ?!!) na kome se meč igrao za naše igrače, kao i prethodni problemi Novaka Đokovića sa infekcijom oka, doprineli su da se jedan, trebalo je to da bude rutinski meč, pretvori u pravu dramu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com