Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO

Prisustvovali smo

Dragan Vukotić: Riblji specijaliteti od rečne ribe na Salašu 137

  • PDF

Dragan Vukota Vukotić            Posledice ograničenja 2020. najviše su se odrazile na turističku privredu. Bez rezultata ostali su brojni turistički činioci, ali oni koji su takođe pretrpeli ogromnu štetu bili su organizatori manifestacija. Sunovrat je nastupio posle godina ekspanzije manifestacionog turizma, posebno gastro-turističke orijentacije. U toku minule godine one su ili preskočene, ili svedene na minimum. Ali, ako su neke od konkretnih akcija izostale, ideje nisu. A kako bi spremno predupredili neprijatna iznenađenja u ovoj godini, organizatori su energiju usmerili na primerena druženja, sa ograničenim brojem gostiju, koja će svojim sadržajima privući posetu i ispuniti očekivanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Gljivarske kuvarancije na XI Danima vrganja

  • PDF

Zajednički snimak ovogodišnjih kuvara na Kopaoniku

            Najdinamičniji deo manifestacije „Dana vrganja“ bez dvojbe je takmičenje u kuvanju jela od vrganja i drugih gljiva. Osim takmičarskih ekipa na Vatrištu, guraju se turisti, slučajni prolaznici, mirišući i osluškujući, ne bi li obogatili kućni meni nekim novim jelom. Na prvoj manifestaciji takmičile su se četiri ekipe, danas je i dalje fer borba između 10 ekipa, ali sa više uzbuđenja. Širi se kult upotrebe gljiva i svega iz prirode, a jelovnici usložnjavaju jer su se poslednjih godina amaterima pridružili profesionalni Chef-ovi, i podigli nivo takmičenja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Godišnja skupština Mikološko-gljivarskog saveza Srbije

  • PDF

Detalj sa skupštine u hotel Grand na Kopaoniku            Godišnja skupština Mikološko-gljivarskog saveza Srbije održana je 09. septembra na Kopaoniku, uz prisustvo predstavnika gljivarskih društava, članica MGSS, članova Naučne, Izborne, Verifikacione i dr. komisija Saveza. Nakon izbora Verifikacione i Izborne komisije, predsednk Saveza, Zoran Jelenković, član GD „Kopaonik“ Raška, podneo je izveštaj o radu u toku prethodne godine. Tom prilikom je rečeno da su uprokos ograničenjima izazvanim pandemijom, neke manifestacije predviđene planom održane, a neke, ipak odložene. Na ruku gljivarima išla je i činjenica što su njihove aktivnosti na otvorenom prostoru i da je, sledeći preporuke, okupljan manji broj učesnika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nataša Budisavljević: Poštovaoci Interfesta ostali verni svojim festivalima

  • PDF

Nataša Budisavljević (u sredini) sa Jadrankom Beljan Balaban i Mirom Brkić            Nataša Budisavljević Radišić, predsednica Udruženja „Interfest“, organizatora dve vrhunske manifestacije, internacionalne vinske - InterFest-a i vojvođanske, a svetske - Ukusa Vojvodine, zadovoljna je što je ove godine, uprkos specifičnoj situaciji koja je uzrokovala odlaganje brojnih događaja, pronađena forma da se nastavi kontinuitet oba festivala.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Filip Gerhardt o animaciji Tango zapleši - Argentini se nasmeši

  • PDF

Studenti oduševili programom i ovoga puta            Filip Gerhardt, student treće godine hotelijerstva, Depratmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Novi Sad, i jedan od organizatora  večeri posvećenoj Argentini, u okviru praktičnog dela predmeta Animacija i logistika u turizmu, imao je i važnu ulogu voditelja kompletnog programa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nagrađeni najuspešniji u okviru projekta ENERGIJA JE SVUDA OKO NAS

  • PDF

Zajednički snimak nagrađenih učenika, njihovih mentora i organizatora            Na završnoj svečanosti projekta „Energija je svuda oko nas",održanoj 23. januara 2020. godine, u holu zgrade Vlade AP Vojvodine, uručene su nagrade (laptopovi) najuspešnijim osnovnim i srednjim školama u Vojvodini za 2019. godinu:  OŠ „Đura Jakšić“ iz Kaća i ETŠ ,,Mihajlo Pupin’’ iz Novog Sada, dok je ETŠ ,,Mihajlo Pipin’’ iz Kule uručena povelja za dugogoduišnje izvanredne rezultate na polju obnovljivih izvora energije. Ostale nagrade dodeljene su đacima s najboljim literarnim radovima, likovnim radovima, multimedijalnim prezentacijama i maketama na temu obnovljivih izvora energije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održan skup TROVANJE PČELA - PČELE KAO INDIKATOR ZDRAVE ŽIVOTNE SREDINE

  • PDF

Pozdravna reč Gordane Radović ispred  organizatora            U organizaciji Privredne komore Vojvodine (PKV), Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine (SPOV) i „Dnevnik-Poljoprivrednika“, danas je u PKV održan tematski skup „Trovanje pčela - pčele kao indikator zdrave životne sredine“. Tom prilikom, predsednik PKV Boško Vučurević istakao je da se u Republici Srbiji pčelarstvom bavi 5,3 odsto poljoprivrednih gazdinstava (29,9 hiljada), a da je ukupan broj košnica 914 hiljada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prva dodela priznanja u oblasti turizma regionalne blog platforme Discover Srem

  • PDF

zajednički snimak dobitnika priznanja u ambijentu Fruškogorske Lugarnice            Nikola Borić, osnivač www.discoversrem.com- blog platforme koja pokušava da okupi najbolje srpske influensere, pre svega blogere u cilju afirmacije i promocije turizma u Sremu i Fruškoj gori, povodom prvog rođendana ovog neprofitabilnog portala, 11. decembra, u šumarevoj kući - Fruškogorskoj Lugarnici u Maloj Remeti, priredio je svečano uručenje Priznanja zaslužnima iz oblasti turizma.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sa Srbijom na Ti - Vreme je da sa Vi pređemo na Ti

  • PDF

Mladi još jednom pokazali da poznaju tradiciju i koliko vole svoju zemlju            Posle prošlogodišnjeg prvog Mini sajma turističkih Regiona Srbije (Beogradski i Region Vojvodine, Region Šumadije i Zapadne Srbije, Južne i Istočne Srbije i Region Kosovo i Metohija) i predstavljanja svega onoga što determiše svaki od tih regiona, Udruženje mladih „Sa Srbijom na Ti“, ove godine je na novosadskom Prirodno-matematičkom fakultetu (ispred amfiteatra Mahajlo Pupin), organizovalo drugi Mini sajam „Sa Srbijom na Ti - Brendovi Srbije“. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Drugi Miholjdanski sabor zadrugarstva u Nišu

  • PDF

Šezdeset izlagača prikazalo potencijale sela Južne Srbije            U organizaciji Zadružnog saveta južne Srbije, uz podršku podorganizatora Info Tima Logistika Novi Sad i medijskim pokroviteljstvom Društvom agrarnih novinara (DAN), u sredu, 30. oktobra, u Domu vojske Srbije u Nišu, na izmaku miholjskog leta, održan je festival zadrugara juga Srbije - „Miholjdanski sabor zadrugarstva“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com