Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO

Prisustvovali smo

Susret gljivara na Iriškom vencu

  • PDF

Sa otvaranja Gljivarskih susretaU nedelju, 25. oktobra, u organizaciji Gljivarskog društva „Novi Sad“, održana je dvanaesta godišnja manifestacija „Susret gljivara na Iriškom vencu“. Predsednik GD „Novi Sad“, gospodin Stevan Baluban, u najavi programa, poželeo je lepo vreme i dobru posetu tog dana, što se u potpunosti obistinilo. Što gljivara, što pukih amatera i zaljubljenika u prirodu, na platou ispred Info centra Nacionalnog parka „Fruška gora“ okupilo se puno gostiju i izletnika, koji su sa zadovoljstvom ispratili dešavanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Doktori klovnovi i crveni nosevi podigli atmosferu u centru Novog Sada

  • PDF

Budući doktori i mališani iz MŠ Kulturno sklonište pevali zajedno u slavu zdravlja- Ko ne ume da se igra, može da bude sve šta hoće, ali dete nikad bio nije – poručila je sa improvizovane bine u centru Novog Sad direktorka Srednje medicinske škole „7. april“, gospođa Aleksandra Ber Božić. Ona je sa svojim učenicima u belim mantilima i sa crvenim klovnovskim nosevima, njih oko 700, prodefilovala centrom grada noseći jasnu poruku da ovo možda izgleda neozbiljno, ali je zapravo jako ozbiljna stvar.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Sad ugostio učenike iz Danske

  • PDF

 Obraćanje osnovcima iz DanskeU prostorijama Turisitčko informativnog centra Turističke organizacije Grada Novog Sada, direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada, gdin Branislav Knežević, zajedno sa članom Gradskog veća zaduženom za privredu, gospodinom Goranom Sečujskim, u sredu, 21.10.2015. godine, primio je i pozdravio grupu od 81 učesnika – učenika, nastavnika i direktora iz Danske, koji su bili u četvorodnevnoj ekskurziji u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Svečano otvoren novi deo Gebruder Vajs Srbija logističkog centra u Dobanovcima

  • PDF

Sa svečanosti otvaranja novog dela logističkog centraU četvrtak, 15. oktobra 2015. godine, u Dobanovcima je upriličena svečanost povodom otvaranja novog funkcionalnog logističkog centra, "Gebruder Vajs Srbija" (Gebrüder Weiss) čime je postojeći objekat od 6.000m2 proširen za novih 9.000m2 visokokvalitetnog skladišnog prostora kao i 2.600m2 kancelarijskog prostora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

UNIQA Wellness&Spa Fest ili ispunjenje jednog sna Ljiljane Rebronje

  • PDF

Ljiljani Rebronji priznanja sa svih stranaU Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma, u subotu, 10. oktobra, trećeg dana 48. LORIST-a, održan je prvi u Srbiji „UNIQA Wellness & Spa Fest“ posvećen zdravlju i preventivi. Uz slogan : "Samo opušteno…" posetioci su od 10:00 do 18:00 časova imali priliku da se upoznaju sa najatraktivnijim wellness & spa centrima u Srbiji (svoju wellness & spa ponudu predstavili su i luksuzni hoteli: „A Hoteli“ („Izvor“ Aranđelovac, „Sloboda“ Šabac“), „Premier Aqua“ Vrdnik, „Moskva“ Beograd, “Solaris” Vrnjačka Banja, “Royal Spa” Banja Koviljača, “Kraljevi čardaci” Kopaonik, kao i Specijalne bolnice za rehabilitaciju: „Merkur“ Vrnjačka Banja, „Čigota“ Zlatibor, „Rusanda“ Melenci, „Banja Koviljača“, „Junaković“ Apatin, „Ribarska banja“, „Termal“ Vrdnik i Niška Banja), ali i da zamišljenoj wellness zoni da „probaju“ ekskluzivne masaže, vežbaju sa yoga, fitness i Tai Chi instruktorima, posavetuju se o zdravoj ishrani sa priznatim nutricionistima, degustiraju zdravu hranu u “Healthy Bar-u”, da se informišu o nezi lepote sa “beauty” stručnjacima, kao i o wellness ponudi u zemlji i regionu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kongres Ishrana budućnosti – lek za bolesno čovečanstvo

  • PDF

Veliko interesovanje posetilaca za sve teme kongresaOficijelni deo multudisciplinarnog kongresa „Ishrana budućnosti“ sa međunarodnim učešćem, održan 26. i 27. septembra, privreden je kraju. Na dvodnevnom skupu, koji je posetilo preko 1.000 posetilaca, kroz šest sesija (nauka budućnosti, tendencije, svedočenja), predstavljeno je preko osamdeset radova, a posetioci su imali jedinstvenu priliku da prate i paralelna događanja, u Amfitetatru i Svečanoj sali, da učestvuju u diskusijama, i da u ličnom kontaktu sa predavačima dođu do željenih informacija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sve veće interesovanje za Kongres Ishrana budućnosti

  • PDF

Obraćanje prof. dr Bora M. VujasinaV Kongres „Ishrana budućnosti“ je događaj svetskog značaja sa ciljem da pruži odgovore kako da nam bude bolje i kako da nas bude više. Činjenica je da je humana populacija dosadašnjim načinom života i svojim nesavesnim odnosom prema životnom okruženju ugrozila prirodu, biljni i životinjski svet i samog čoveka. Kongres „Ishrana budućnosti“ koji okuplja društvo pozitivne energije, koje svoje znanje nesebično deli sa drugima i pokazuju na put boljeg zdravijeg, i srećnijeg života, ima za cilj da ponudi konkretne odgovore kako da ozdravimo svoje telo, okruženje i planetu Zemlju. Ovaj Kongres je međunarodnog naučno-stručnog karaktera i u njegovom radu učestvuje 85 autora iz zemlje i inostranstva (Makedinije, Hrvatske, BiH, Republike Srpske, Crne Gore, Slovenije, Kanade, SAD, Velike Britanije, Novog Zelanda, Australije, Slovačke) različitih struka koji će reprezentovati svoja istraživanja koja se odnose na zdrav način života, očuvanje životne sredine i druge aspekte.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sve boje Fruške gore Dragana Kurucića

  • PDF

Obraćanje autora Dragana KurucićaIzložba fotografija „Sve boje Fruške gore“, otvorena u petak, 25. septembra u novosadskom Muzeju Vojvodine. Postavljeno je 70 fotografija koje je svojim iskusnim okom i znanjem vrhunskog majstora fotografije, pronašao i definisao Dragan Kurucić tokom bezmalo petomesečnog istraživačkog rada na teritoriji Fruške gore.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Spektakularan dečji maskenbal na vršačkim Danima berbe grožđa

  • PDF

Dušica Pecikoza (prva s leva) uručuje nagrade najboljim maskamaVršačka berba grožđa, najveća manifestacija sa najdužim stažom tog tipa u zemlji, nikada nije zaboravljala na svoje najmlađe, negujući kod mladih i na ovaj način duh tradicije ovog kraja. Dušica Pecikoza iz Turističke organizacije opštine Vršac, ovoga puta u ulozi organizatora Dečjeg maskenbala koji se svake godine, 58. put za redom, održava u okviru manifestacije – Dani berbe grožđe, kaže da je na samim počecima, na maskenbalu učestvovao mali broj dece. Poslednjih godina i deca i njihovi roditelji se trude da pripreme što atraktivnije maske, a deca sve opuštenija, pojavljaju se na velikoj bini kao odrasli. Sve je prisutnija i uloga vaspitača i nastavnika, koji animiraju manju decu, jer to i jeste prvenstveno namenjeno njima. Učiteljice u okviru slobodnog vremena, organizuju svoju decu, pa su se ove godine na bini predstavili „Vršačke zanatlije“ i „Vršački majstori“, gde je šestoro-sedmoro dece bilo maskirano u molere, krojače... Iz godine u godinu ima sve više i dece nešto starijeg uzrasta, koja se samostalno pripremaju i dolaze da uveličaju ovaj maskenbal.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Princeza Jelisaveta Karađorđević otvorila Kup kneza Pavla u Zobnatici

  • PDF

Princeza Jelisaveta KarađorđevićKup princa Pavla, održan 13. septembra 2015. godine, na poseban način, posle jedne decenije, označio je povratak konjičkog sporta u Zobnaticu. Ovaj Kup, poneo je ne slučajno, ime kneza Pavla, namesnika u Kraljevini Jugoslaviji (1934.-1941), velikog ljubitelja umetnosti i sporta. Bio je doživotni predsednik Džokej kluba Beograd, doživotni predsednik i osnivač Golf Kluba Beograd, Aerokluba Beograd ...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com