Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO

Prisustvovali smo

Skadarlija u znaku šešira

  • PDF

Dragan Gligorijević u društvu prijatelja SkadarlijeBilo da se izrađuje od slame, dabrove ili zečje dlake, svile, vune, kože, platna, baršuna, sintetike, različite veličine i oblika, kao i namene: od zaštite od vremenskih (ne)uslova, do statusnog obrasca ili estetske forme, šešir je bio i ostao sasvim poseban deo aksesoara. Šešir tipa cilindra, borselino, panama, žirado, torero, sombrero, breton, floppy, kloš, je večiti simbol elegancije i prefinjenosti. Muškarcima daje na stilu i karakteru, žene čini elegantnijim i tajanstvenijim.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Knez Petrol d.o.o. Zemun BEST BIZNIS PARTNER 2015

  • PDF

Milivoje Radovanović i laureat Srđan KneževićPod sloganom "U biznisu, kao i u životu najvažniji je partner", kompanija Mass Media International organizovala je po 21. put svečanu ceremoniju dodele "Regionalne nagrade Biznis partner 2015", koja je održana 16. juna u hotelu Crowne Plaza Beograd.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dunav i Tisa veliki potencijali, nedostaje infrastruktura

  • PDF

Sa putovanja DunavomU okviru projektа „Uspostаvljаnje mаđаrsko-srpskih rečnih grаničnih prelаzа nа Tisi”, IPA prekogrаničnog progrаmа Mаđаrskа–Srbijа u pаrtnerstvu sа Pokrаjinskim sekretаrijаtom zа međuregionаlnu sаrаdnju i lokаlnu sаmouprаvu (Srbijа), DKMT Evroregionаlnom rаzvojnom аgencijom (Mаđаrskа), Direkcijom zа vodoprivredu donjeg tokа Tise (Mаđаrskа), Policijskom uprаvom župаnije Čongrаd (Mаđаrskа) i opštinom Kаnjižа (Srbijа), od 18.-22. maja, brodom “Nikola Tesla” (Beograd), organizovano je studijsko putovanje mađarskih i srpskih turističkih stručnjaka Dunavom i Tisom – Dobri susedi stvaraju zajedničku budućnost (Good neighbours creating common future). Cilj ovog putovanja bilo je sagledavanje ukupnih turističkih potencijala gradova duž ovih dveju reka - Dunava: Kaloča (Kalocsa), Baja, Mohač (Mohács) u južnoj Mađarskoj u županiji Bač-Kiškun; Apatin, Bačka Palanka, Novi Sad, Sremski Karlovci u Bačkoj, i Tise: Titel, Novi Bečej, Bečej, Senta, Kanjiža, te Segedin (Szeged) i Čongrad (Csongrád) u istoimenoj županiji južne Mađarske.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Lepeze su opet u modi - Čipka umesto noževa

  • PDF

Svaki potez – novo značennjeLepeza – ukras u rukama dama, oružje u rukama ratnika, rekvizit za rasklađivanje ili skriven govor znakova?
Na ta i slična pitanja pokušala je da u trodnevnom jednočasovnim kursu (u prostorijama Novosadskog centra za istraživanje plesa i umetnost Flamenka - La Sed Gitana, Omladinskog pokreta 11), pod nazivom JEZIK LEPEZA – “SVEŽ VAZDUH, KOKETIRANJE I UMETNIČKI DETALJ“, odgovori dr Maja Vukadinović, osnivač Centra, psiholog i profesor na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija Novi Sad.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bićemo prvaci sveta

  • PDF

Oni su verovali u svoj sanNovosadska premijera filma „Bićemo prvaci sveta“, reditelja Darka Bajića, po ideji Zvonimira Šimuneca, ispunila je veliku salu Arena Cineplex. Novosađani su bili radoznali da vide još jednu sagu o velikanima jugoslovnekog sporta, ovog puta u pitanju je košarka, koja na kraju ni jednog predstavnika različitih generacija, nije ostavila ravnodušnim.
Pionirska četvorka: Nebojša Popović, Radomir Šaper, Aleksandar Nikolić i Bora Stanković (koje uverljivo tumače Strahinja Blažić, Miloš Biković, Marko Janketić i Aleksandar Radojičić), uspela je da pelcer ove igre prenese u jednu zemlju na „brdovitom Balkanu“ neposredno posle Drugog svetskog rata, u vreme njene obnove i izgradnje. Ne da se pelcer primio, već posađen na Malom Kalemegdanu 1945. godine, vođen snovima o medaljama i trofejima, sa ciljevima, idejama, ambicijama i neospornim talentom njenih aktera, od 1961. godine ( do 1963. pod imenom godine Federativne Narodne Republike Jugoslavije), do 1991. godine (sada u zemlji zvanoj Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija), odveo na sam vrh, osvojivši u tom intervalu 26 odličja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Počela je prva faza realizacije projekta DMC Dunav

  • PDF

Detalj sa uvodne radioniceU okviru projekta “Destinacijska menadžment kompanija Dunav” (DMC Dunav), u hotelu CEPTOR, na poznatom izletištu Fruške gore, Andrevlju, u utorak, 10. februara, uvodnom radionicom, počela je prva faza realizacije ovog projekta, čija je vrednost 9.800.000,00 dinara.
Autor i nosilac projekta je Regionalna razvojna agencija Bačka, a partneri su devet opštine: Bačka Palanka, Bač, Bački Petrovac, Beočin, Bečej, Srbobran, Sremski Karlovci, Titel i Žabalj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Evo kako su studenti PMF-a dočarali duh salaša

  • PDF

Tijana Kosanović i Rajko KeravicaČitajući knjigu “Ej salaši”, u izdanju PCESE, dopao mi se citat iz rada Dragomira Popnovakova, koji glasi: “Shvatajući zemlju kao božju zapovest, seljak je salaš podizao na samom rubu planete, uronjen u zemlju, a izložen suncu i nebu da upije svu energiju i pretvori je u blagodet”. Zahvaljujući predmetu animacija i logistika u turizmu, pružena nam je prilika da vam dočaramo i zajedno doživimo duh seoske idile. Fijakeri su spremni, udobno se smestite, sa zadovoljstvom preuzimam ulogu vašeg vodiča. Pa da polako krenemo putevima salaša,a na vama je samo da se prepustite čaroliji našeg malog vremeplova!

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Gorčilo u novosadskoj Areni Cineplex

  • PDF

Detalj iz filma GorčiloNovosadska premijera filma Gorčilo, u režiji Milana Karadžića, nastalog prema motivima kultne predstave Miodraga Mije Karadžića, „Jesi li to došo da me vidiš“, osamdesetih godina prošlog veka (autora popularne “Đekne”), održana je u Arena Cineplex u četvrtak. 22 januara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vino i rakija u slavu srpske trobojke i šajkače

  • PDF

Božidar Aleksandrović u društvu Milivoja Miletića (desno) i Velibora PešićaU hotelu Crowne Plaza (Interkontinental) u Beogradu, 24. i 25. oktobra, održan je III Festival srpskih vina i rakije. Okupljanje u čast vina i rakije organizovalo je Udruženje Srpsko vino, a manifestaciju podržalo Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, Privredna komora Beograda i Grad Beograd. Generalni sponzor festivala bila je Piraeus banka.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Sad bio modni centar Srbije

  • PDF

Sa modne revije Verice RakočevićNovi Sad je od 14. do 19. oktobra, bio modni centar Srbije. Posetioci su uživali u revijama inostranih dizajnera iz Francuske, Italije, Poljske, Bugarske, Mađarske, Rumunije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, sa Malte, ali i u novim kolekcijama najistaknutijih srpskih dizajnera kao što su Zvonko Marković, Verica Rakočević, Marija Šabić, Vasilije Kovačev, Bata Spasojević, Mladen Baron, Milena Radović i drugi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com