Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO

Prisustvovali smo

Novosađani proslavili 322. rođendan Petrovaradinske tvrđave

  • PDF

Zajednički snimak za uspomenuTri veka postojanja Petrovaradinske tvrđave, Muzej grada Novog Sada u saradnji sa Centrom za revitalizaciju kulturno-istorijskog nasleđa (CERKIN) i sa ljudima dobre volje, u subotu, 18. oktobra, obeležili su dan kada je položen kamen temeljac Petrovaradinske tvrđave.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Serbia Fashion Week zvanično otvoren u dvorcu Eđšeg

  • PDF

Sa otvaranja festivala modeU Novom Sadu, u prelepom ambijentu dvorca Eđšeg, sinoć je zvanično otvoren Serbia Fashion Week, koji traje od 14. do 19. oktobra u Novom Sadu. Svečanom otvaranju prisustvovao je veliki broj zvanica iz sveta mode, kulture, umetnosti, muzike i filma, koji su prepoznali značaj i kvalitet ove manifestacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosađanke bile na korak ulaska u stonoteniski Kup Evrope

  • PDF

 Šampionska ekipa STK Novi SadU svom prvom nastupu na međunarodnoj sceni, stonoteniserke Novog Sada, šampionke Srbije, nisu uspele da prođu treći stepenik I da se plasiraju u dalje takmičenje u Kupu Evrope, iako su imale blagu prednost domaćeg terena. Trema je učinila svoje, pa je teret, odnosno imperativ pobede u svakom meču, bio pretežak za mlade Novosađanke (Ana Žolfia Fenjveši, Viktorija Tružinski i Anđelija Ratić imaju po 19 godina, a Aleksandra Savić godinu dana manje). Pa iako nisu prošle, osvetlale su obraz srpskog tenisa, pokazavši da imaju talenat, imaju potencijal, ali koji treba negovati.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

IV Kongres - Ishrana budućnosti poručuje: Menjajući sebe menjamo svet

  • PDF

Veliko interesovanje za kongres o ishrani budućnostiU amfiteatru novosadskoj SPENS-a, 4. oktobra počeo je sa radom IV multidisciplinarni kongres „Ishrana budućnosti“ sa međunarodnim učešćem. Šta je ishrana budućnosti?
Nakon kompozicije „Vostani Serbie” koju je izveo Ljubomir Ljuba Manasijević, koordinator dr Boro M. Vujasin je istakao da ovo nije Kongres u kojem se dele saveti o hrani već želja da zajedničkim snagama učinimo nešto dobro i instinski za bolji život sadašnjih i budućih generacija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Od oktobra Čarde na Dunavu opet na programu RTV

  • PDF

Miroslav Božin (levo) i Petar LatinovićU restoranu “Ribarac” na omiljenoj adi Novosađana, Ribarskom ostrvu, promovisan je serijal “Čarde na Dunavu”, koji će se emitovati na prvom programu Radio televizije Vojvodine od 20. oktobra u terminu od 21 čas, u režiji Petra Latinovića, po scenariju Miroslava Božina, u produkciji T&T Promotion.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TA PanaComp dočekala oldtajmere na Petrovaradinskoj tvrđavi

  • PDF

Ivanka Tasić (prva s leva) sa svojom ekipom saradnikaTridesetak oldtajmera, od kojih je najstariji iz 1916. a namjlađi iz 1935. godine, u svom balkanskom reliju "Granicama K&K Monarhije", koji je započeo 26. septembra a završiće se 3. oktobra, i za to vreme prevaliti put od oko 1.500 kilometara, zaustavio se poslednjeg dana septembra u Novom Sadu, tačnije na Petrovaradinskoj tvrđavi, na platou ispred hotela Leopold.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uspela akcija Bicikl vozimo-planeti pomozimo u Temerinu ukazala na nedostatak biciklističkih staza

  • PDF

Svi učesnici temerinske biciklijade bez problema do ciljaEkološka edukativna akcija pod nazivom „Bicikl vozimo-planeti pomozimo“ održana je u utorak, 24. septembra na relaciji Bački Jarak-Temerin-Park prirode Jegrička, u organizaciji Eko centra „Vodomar 05“, kada je promotivnom vožnjom biciklovima, u dužini od 15 kilometara, više od 200 učesnika obeležilo Međunarodni dan bez automobila.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

STK Novi Sad šampionski: Mi se pitamo

  • PDF

Šampionski tim STK Novi SadPremijerno, stonotenisku sezonu 2014/15. u Novom Sadu, u prelepom ambijentu sale Sportskog i poslovnog centra “Vojvodina”, otvorili su gradski rivali, STK Novi Sad i STK Panonija. I dok je šampionska ekipa Novosađanki predvođena novim trenerom, Miroslavom Balabanom, nastupila u standardnom sastavu - Ana Žofia Fenjveši, Viktorija Tružinski i Aleksandra Savić, sa Anđelijom Ratić na klupi za rezerve, STK Panonija Vladimira Šiške se predstavila sa pojačanim timom – Aneta Maksuti, Aliz Đurčik i Kristina Tot, rezerva Eva Tot, pa se očekivao pravi vatromet dobrih poena. To se i desilo, a publika je zaista mogla da uživa u vrhunskom tenisu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Poseta vinskom Seksardu sa Reginalnom razvojnom agencijom Bačka

  • PDF

Srđan VezmarRegionalna razvojna agencija Bačka u subotu, 20. septembra, organizovala je studijsku posetu Seksardu, gradu koji je centar jedne od četrnaest vinskih regija u Mađarskoj.
Preko 20 vinara iz Vojvodine, desetak projektih menadžera iz Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj, te predstavnika medija, posetili su Vinariju Fritz, interaktivni podrum vina i manifestaciju Dani vina i vinogradara u Seksardu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Udruženje Futoški kupus u poseti XII Kupusijadi u Mrčajevcima

  • PDF

Futožani na Kupusijadi u MrčajevcimaU dane vikenda, od 12.-14. septembra, u Mrčajevcima, naselju u opštini Čačak u Moravičkom okrugu, po promenljivom vremenu na koje niko posebno nije obraćao pažnju, održana je XII “Kupusijada”. Poslednjih nekoliko godina Udruženje „Futoški kupus“ je redovan posetilac ovog bratskog festivala, organizovanog takođe u slavu kupusa, samo što je to u ovom slučaju moravski (mrčajevački) kupus, najpogodniji za pravljenje tamošnjeg specijaliteta - svadbarskog kupusa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com