Sat12022023

Poslednja izmena:08:03:58 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO

Prisustvovali smo

STIHL takmičarski karavan prošao kroz Velikogospojinske dane u Novom Bečeju!

  • PDF

Veliko interesovanje posetilaca Gospojine za učešće u nagradnoj igriU nedelju 24. avgusta, u okviru tradicionalnih Velikogospojinskih dana u Novom Bečeju, održan je STIHL takmičarski karavan.
STIHL takmičarski karavan je svakom ljubitelju sporta, igre i zabave u nedelju pružio priliku da u jednoj od dve takmičarske kategorije testira sopstvenu snagu i spretnost. Tako su brojni posetioci Velikogospojinskih dana odabrali STIHL motornu testeru ili STIHL duvač za lišće i kroz takmičarske igre pokazali svoju veštinu, jačinu i brzinu u dve kategorije - Motorna testera i Lavirint.
Cilj igre bio je različit u ove dve kategorije. U kategoriji Motorna testera svaki takmičar je imao zadatak da za 2 minuta, pomoću STIHL motorne testere, iseče što više kolutova od 10 centimetara trupca. U kategoriji Lavirint bilo je potrebno da učesnici za 2 i po minuta proguraju lopticu kroz lavirint pomoću STIHL duvača za lišće.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Gospojina 2014 za Ginisa

  • PDF

Petopreg Milenka Radakovića najlepši na Gospojini 2014.Ako hoćeš, samo se nasmeši! - slogan je ovogodišnje Gospojine, tokom koje je ova prestižna manifestacija sa brojnim, nazovimo ih podmanifestacijama, mada one to bile nisu, zainteresovala, obradovala i nasmejala na desetine hiljada ljudi. Neki kažu da je tokom minula četiri dana bilo 200.000 posetilaca, ali domaćini, predstavnici opštine Novi Bečej, na čelu sa predsednikom Sašom Šućurovićem i njegovim sjajnim, složnim, a mnogobrojnim timom, podvlače da im ti statistički podaci nisu najvažniji, već da je sve proteklo kako treba, iako je bilo iskušenja zbog vremenskih(ne)prilika, te da su se ljudi osećali prijatno i da su im lica bila ozarena, što je dobar znak da će ponovo doći u gradić sa najlepšim kejom na Tisi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Giga Dile Đuragić: Cilj likovne kolonije Premier Aqua 2014 je dobra slika

  • PDF

Slikari u prelepom ambijentu sportskog kompleksa hotela Premier Aqua"Jedino ja, slepi i ostareli iluminator, znam da je Bog stvorio svet onakvim kakvim bi jedno sedmogodišnje, pametno dete želelo da ga vidi. Jer, Bog je svet stvorio najprije da bi svet bio viđen. A posle nam je dao reči da među sobom podelimo ono što vidimo, da razgovaramo, a mi smo od reči sastavili priče i pomislili da se slikarstvo stvara radi tih priča.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milorad Milošević: Probu u čast i u slavu Fruškogorskom vinogorju

  • PDF

Milorad MiloševićPo treći put na Preobraženje, 19. avgusta, u vreme kada se preobražavaju i gore i vode najavljujući skori pohod jeseni, u Šuljamu, u Carskim vinogradima, obeležen je Dan rođenja Markusa Aurelijusa Probusa, zahvaljujući viziji, predanošću i trudu gospodina Milorada Miloševića-Belog.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Šareni tanjir zdravlja u Šajkašu

  • PDF

Etnos priredio izuzetno zanimljivu organsku manifestaciju u ŠajkašuFondacija Etnos - ruralni razvoj i promocija zdravog života iz Šajkaša, koja se bavi kulturom, seoskim turizmom i organskom proizvodnjom, na čelu sa Ružicom Babec, u subotu, 16. avgusta, bila je domaćin manifestacije ZDRAVA, EKOLOŠKA HRANA SVAKOG DANA. Manifestacija je održana uz podršku Zelene mreže Vojvodine i Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Svetluša Hlavač: Kreativni vikend u Oazi MB

  • PDF

 Svetluša Hlavač (sa fotoaparatom) u društvu učesnika seminaraZa vikend, 8.-10. avgusta, turističko-rekreativni kompleks Oaza MB ugostio je mlade kreativce iz vojvođanskih mesta, na seminaru povodom kreativnog pisanja. Ovaj seminar organizovao je Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine, Odbor za kulturu uz pomoć Kancelarije za Slovake u dijaspori, koji su finansijski pomogli organizaciju ovog projekta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dan povrća u Gložanima - osmi put

  • PDF

Dan povrća koji će se pamtitiU subotu, 9. avgusta, u Gložanima, naselju u opštini Bački Petrovac, na pola puta između Novog Sada i Bačke Palanke, u kojem živi nešto preko 2.000 stanovnika, održana je mnifestacija Dan povrća 2014. u organizaciji Udurženje poljoprivrednika Gložan.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Šumadijska sela viđena očima novinara

  • PDF

Čarobno dvorište Slađane Ješić u selu VlakčaRazvojni biznis centar u partnerstvu sa Gradskom turističkom organizacijom Kragujevac i lokalnom samoupravom Kragujevac, uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu, sprovodi Projekat pod nazivom „Podsticanje ruralnog turizma za održivi lokalni ekonomski razvoj“, koji ima za cilj podršku razvoja seoskog turizma. Priliku da se detljnije upoznaju sa potencijalima ovoga kraja kada je reč o ovom vidu turističke ponude, imali su u subotu, 2. avgusta 2014. godina, predstavnici medijskih kuća iz Beograda, Novog Sada i Kragujevca, izletom kroz Šumadiju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Koviljska Fijakerijada prikazala svu lepotu konja lipicanerske rase

  • PDF

Pobednički trio u vožnji četvoropregaU Kovilj se, kao u sva vojvođanska sela, ulazi širokom putem sa obe strane nanizanim kućama, koja dodiruju jedna drugu. U Kovilju, koji se nekada delio na Donji i Gornji, a danas ostao jedan jedini, živi oko 4.500 žitelja. Verujućima je znan po manastiru iz XIII veka, umetnicima po pesniku Lazi Kostiću i slikaru Gigi Đuragiću Diletu, zaljubljenicima u prirodu po Koviljskom ritu, boemi su u njega svraćali zbog čarde “Na kraj sveta”. Poslednjih godina, početkom avgusta, Kovilj postaje vojvođanska prestonica konja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Promocija projekta podrške ruralnom turizmu u šumadijskim selima

  • PDF

Marija StojadinovićNa poziv Razvojnog biznis centra Kragujevac, grupa turističkih novinara iz Beograda, Novog Sada i Kragujevca, u subotu, 2. avgusta obišla je nekoliko seoskih domaćinstava u Šumadiji. Povod je bio projekat pod nazivom „Podsticanje ruralnog turizma za održivi lokalni ekonomski razvoj“, koji sprovodi Razvojni biznis centar u partnerstvu sa Gradskom turističkom organizacijom Kragujevac i lokalnom samoupravom Kragujevac, uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu. Ovaj projekat ima za cilj da podrži razvoj seoskog turizma, kao i lokalni ekonomski razvoj u Šumadiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com