Thu07182024

Poslednja izmena:07:53:45 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO

Prisustvovali smo

Koviljska Fijakerijada prikazala svu lepotu konja lipicanerske rase

  • PDF

Pobednički trio u vožnji četvoropregaU Kovilj se, kao u sva vojvođanska sela, ulazi širokom putem sa obe strane nanizanim kućama, koja dodiruju jedna drugu. U Kovilju, koji se nekada delio na Donji i Gornji, a danas ostao jedan jedini, živi oko 4.500 žitelja. Verujućima je znan po manastiru iz XIII veka, umetnicima po pesniku Lazi Kostiću i slikaru Gigi Đuragiću Diletu, zaljubljenicima u prirodu po Koviljskom ritu, boemi su u njega svraćali zbog čarde “Na kraj sveta”. Poslednjih godina, početkom avgusta, Kovilj postaje vojvođanska prestonica konja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Promocija projekta podrške ruralnom turizmu u šumadijskim selima

  • PDF

Marija StojadinovićNa poziv Razvojnog biznis centra Kragujevac, grupa turističkih novinara iz Beograda, Novog Sada i Kragujevca, u subotu, 2. avgusta obišla je nekoliko seoskih domaćinstava u Šumadiji. Povod je bio projekat pod nazivom „Podsticanje ruralnog turizma za održivi lokalni ekonomski razvoj“, koji sprovodi Razvojni biznis centar u partnerstvu sa Gradskom turističkom organizacijom Kragujevac i lokalnom samoupravom Kragujevac, uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu. Ovaj projekat ima za cilj da podrži razvoj seoskog turizma, kao i lokalni ekonomski razvoj u Šumadiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Saša Šućurović: Uz turizam, šansa Novog Bečeja je razvoj poljoprivrede

  • PDF

Saša Šućurović (levo), Nevena Subotić i Matija KovačSrednjobanatska opština Novi Bečej je odavno pokazala i dokazala šta i koliko zna i ume, i postala opština za primer i ugled drugima. Kao primarnu razvojnu granu, opština Novi Bečej odredila je turizam, preko kojeg je skrenula pažnju celog regiona na sebe. Sledeći korak lokalne samouprave ide u pravcu razvoja poljoprivrede, uz turizam, druge privredne grane u kojoj ova opština vidi svoju razvojnu šansu i gradi svoj prosperitet.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uspešno okončan II Tesla Global Forum na Fruškoj gori

  • PDF

Tesla, večita nova inspiracija za sve generacijeDan nauke u Srbiji i rođendan slavnog srpsko-američkog pronalazača Nikole Tesle (1856-1943) obeležen je 10. jula nizom manifestacija. Tom prilikom na Fruškoj gori, u hotelu “NORCEV” započeo je sa radom Tesla Global Forum koji je od 10-13. jula okupio brojne predavače, naučnike, profesore, književnike, umetnike i 150 talentovanih maturanata i studenata sa beogradskih, novosadskih i drugih univerziteta u zemlji, ali i sa Kembridža i Oksforda. Tesla Global Forum je zamišljen kao sinergija nauke, umetnosti, kulture i obrazovanja, mesto na kojem se pruža prilika mladim ljudima da za četiri dana nešto više nauče o liku i delu Nikole Tesle, da razmene iskustva i informacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tesla Global Forum, u čast rođendana i počasnog građanina Novog Sada

  • PDF

Milorad Čavić kraj Teslinog transformatoraNa 158. godišnjicu od rođenja velikog naučnog genija Nikole Tesle, u hotelu “NORCEV”, na Fruškoj gori, od 10. do 14. jula, u organizaciji Tesla Global Foruma, oraganizovan je drugi multimedijalni internacionalni festival NIKOLA TESLA–Secret Connection Summit.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Treći Youth Fair, rasadnik novih ideja i fenomenalne zabave

  • PDF

Dušan Kovačević najavio kandidaturu Novog Sada za omladinsku prestonicu EvropeTreći po redu Youth Fair u Novom Sadu, koji se događa pred EXIT festival na Trgu slobode i Katoličkoj porti, pozvao je i ove godine Novosađane i goste iz celog sveta, na dvodnevno kvalitetno druženje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uspešno održana druga FORA - Futoška omladinska radna akcija

  • PDF

Zajednički snimak učesnika akcijeNeuobičajena slika u subotu, 5. jula, u futoškom ataru. Na parceli nešto većoj od jednog hektara, stotinak omladinaca (uslov je bio ne starijih od 25 godina), sadilo je rasad futoškog kupusa u okviru omladinske radne akcije FORA.
Ova druga po redu Futoška omladinska radna akcija okupila je mlade ljude spremne kako na druženje, tako i da nešto nauče, uz benefit ulaznice za prvi dan EXIT-a.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Žetveni dani 2014 u Lukićevu

  • PDF

Obraćanje državnog sekretara za poljoprivredu, Danila GolubovićaManifestacija „Žetveni dani 2014“ je po osmi put okupila poljoprivrednike povodom žetelačkih svečanosti (26. jun 2014), ovoga puta u Lukićevu, naselju u opštini Zrenjanin, sa nešto preko 2.000 žitelja, koje se prostire između Begeja, Tamiša i kanala Dunav-Tisa-Dunav.
Domaćin i organizator kao i uvek bio je Zadružni savez Vojvodine, a kao suorganizatori, novosadski Institut za ratarstvo i povrtarstvo i Zemljoradnička zadruga „Veljko Lukić Kurjak“ iz Lukićeva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održan III Business Summit-Uposlimo Srbiju i Gegula sajam turizma, rakije i vina 2014 u Vrnjačkoj Banji

  • PDF

Sa otvaranja samitaUspešno je završen III Business Summit-Uposlimo Srbiju i Gegula sajam turizma, rakije i vina Vrnjačka Banja, koji je u organizaciji Etno centra Gegula, od 27.-29. juna 2014. godine održan u hotelu „Breza“

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vikend dobrog ukusa u novosadskom tržnom centru BIG

  • PDF

Prva manifestacija ovakve vrste dobro prihvaćena kod NovosađanaSedmi sajam hrane i pića “Vikend dobrog ukusa”, održan je u Novom Sadu 14. i 15. juna 2014. godine, pod pokroviteljstvom Udruženja novinara za poljoprivredu AGROPRESS. Cilj ove manifestacije je da okupi proizvođače hrane i pića na modernom prostoru gde imaju priliku da velikom broju ljudi prikažu svoje proizvode. Domaćin manifestacije je ovoga puta bio “BIG shopping center”, a sajam su svojom igrom otvorili mališani koji su članovi KUD-a “Veliko kolo” iz Novog Sada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com