Fri12012023

Poslednja izmena:08:03:58 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO

Prisustvovali smo

Uskršnji darovi Bean Fest-a Novosađanima

  • PDF

Goran Podlipec i Drafan VukotićNa Trgu slobode, u centru Novog Sada, od 14-19. aprila, a povodom uskršnjih praznika, priređena je izložba rukotvorina, starih i umetničkih zanata pod nazivom “Uskršnji darovi”. Organizatori ove manifestacije su Bean Fest, Turistička organizacija Novi Sad i Big marketing.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kozmetička linija sa Noći biologije

  • PDF

Da sve ne mora da bude skupo i specijalno, upakovano u posebne bočice i kuticijice, a pre svega da možete nešto za svoju lepotu da učinite i sami, pokazala nam je između ostalog i grupa studenata biologije, sa Depatmana za biologiju i ekologiju Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu u petak, 11. aprila, na Festivalu nauke „Noć biologije“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Noć biologije premašila očekivanja

  • PDF

Olivera Bjelić Čabrilo izrekla je sve pohvale studentima za angažovanostU petak, 11. aprila, na Departmanu za biologiju i ekologiju, Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Trg Dositeja Obradovića 3, u prizemlju, suterenu i na prvom spratu, uspešno je održana četvrta „Noć biologije“. Bez velikih pretenzija, profesori, asistenti i studenti ovog Departmana, i ove godine potrudili su se da ovom manifestacijom približe nauku, pre svega biologiju i ekologiju, mlađoj populaciji i onima kojima to nije struka.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otvoreno novo poglavlje u istoriji Novosadskog sajma turizma i gastronomije

  • PDF

Delegacija u poseti štandu TA Magelan Biljane MarčeteHrabro, samouvereno, bez mnogo obaziranja na komentare o pomeranju jesenjeg u prolećni termin održavanja Novosadskog sajma turizma i gastronomije, koji ima tradiciju dugu 47. godina, menadžment Novosadskog sajma uspeo je da “izgura” ceo ovaj posao iako je za to bilo manje vremena nego ikada ranije, praktično nešto oko pet meseci, i da na manifestaciju privuče više od stotinu izlagača iz osam zemalja. Danas, kada je Sajam turizma svečano otvoren, većina komentara je bila pozitivna na ovaj termin održavanja, što su potvrdili i govornici koji su uveličali ovaj čin, a slične tvrdnje čule su se i u salama kongresnog centra Master na gotovo svim konferencijama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nadvojvoda Karl Habsburški u poseti Novom Sadu

  • PDF

Karl Habsburški imao je priliku da proba fruškogorska vina iz Mačkovog podrumaNa poziv Udruženja evropskih vinskih vitezova “Sveti Georgije” u Srbiji je od 7. do 9. aprila 2014. godine, boravila delegacija Evropskih vinskih vitezova iz Ajzenštata, Austrija, na čelu sa Prvim Konzulom Alfredom Rakocijem Tomborom Tintera. Kao predsednik Panevropskog pokreta, ogranka za Austriju, i kao bivši član Evropskog parlamenta sa njima je u privatnu posetu došao i nadvojvoda Karl Habsburg, unuk poslednjeg cara Austrougrarske monarhije Karla Habsburškog.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Statuetom i poveljom Kapetan Miša Anastasijević nagrađeni najbolji u 2013.

  • PDF

Zajednički snimak nagrađenihUspešnim, odgovornim i prepoznatljivim „na čijim leđima stoji Srbija“, u ponedeljak, 7. aprila, u svečanoj Sali „Matice srpske“ uručene su nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“ Priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ (statueta i povelja, umetnički rad akademskog vajara Ljubiše Mančića), dodeljuje se od 2000. godine u okviru projekta „Put ka vrhu“, sa ciljem afirmacije privrednog stvaralaštva, preduzetničke kulture i društvenih vrednosti u celini. Nosioci projekta„Put ka vrhu“, su Agencija „Media Invent“ Novi Sad, Novosadski i Beogradski univerzitet, uz pomoć privrednih komora Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pasuljijada 2014. slavi deseti rođendan

  • PDF

Članovi Organizacionog odbora X Bean festaPripreme za održavanje jubilarnog desetog Bean Festa se privode kraju. Medijskim kućama je u četvrtak, 3. aprila predstavljen Organizacioni odbor koji treba da donese novi kvalitet manifestaciji koja će se održati od 5. do 7. juna na staroj adresi temerinskog Vašarišta. Većina članova odbora ima „debelo“ iskustvo u dosadašnjih devet festivala. Njima su pridodate nove, sveže snage velikog entuzijazma i novih ideja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vinarija Acumincum porodice Spasić: Duh prošlosti u vinskoj čaši

  • PDF

Snežana SpasićStari latinski naziv Slankamena-Acumincum danas se pominje po ostacima zidina nekada moćnog rimskog utvrđenja iznad Starog Slankamena i jednoj mladoj vinariji. Vinarija “Acumincum” Milana i Snežane Spasić je posebnost koja se mora doživeti. Na mestu današnje kuće, za koje postoje procene da je stara oko 250 godina, i jedna je od najstarijih u Slankamenu, nalazilo se tursko kupatilo ili hamam (jedan od dva na tlu Vojvodine, drugi je u Baču), jer se izvor lekovite slane vode (jedine na tlu Vojvodine) temperature od 18°C i danas nalazi na pedesetak metara od kuće.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tehnička škola iz Odžaka prvi polufinalista takmičenja FIMEK nagrađuje znanje

  • PDF

Zajednički snimak učesnika prvog dana takmičenjaNa Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu, u ponedeljak, 24.03.2014. godine, počelo je peto po redu takmičenje za sve maturante iz Vojvodine „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno, a ove godine će učestvovati 45 škola iz 22 grada Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Magelanova riznica vinskih tajni

  • PDF

Grupa vinskih turista u SurdukuPod nazivom “Riznica tajni”, u nedelju 23. marta, TA “Magelan” je organizovala vinsko putovanje u vinski Srem. To je bilo sasvim dovoljno da se na jednodnevni izlet odvaže one koji su imali prilike da iskuse ranija putovanja sa ovom novosadskom agencijom. A takvih nije bilo malo. Put je vodio do Sremskih Karlovaca i dobro poznatog podruma Nenada Aleksa Bermeta, od oca Aleksandra, Ratkovića, gde se u rustičnom ambijentu pila Brkina rakija, rakija sa dodatkom začinske biljke intezivnog ukusa-kardamon i ljutom paprikom, ali i meziti ‘leba, masti i praprike, slatko od šargarepe…

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com