Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO

Prisustvovali smo

Tehnička škola iz Odžaka prvi polufinalista takmičenja FIMEK nagrađuje znanje

 • PDF

Zajednički snimak učesnika prvog dana takmičenjaNa Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu, u ponedeljak, 24.03.2014. godine, počelo je peto po redu takmičenje za sve maturante iz Vojvodine „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno, a ove godine će učestvovati 45 škola iz 22 grada Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Magelanova riznica vinskih tajni

 • PDF

Grupa vinskih turista u SurdukuPod nazivom “Riznica tajni”, u nedelju 23. marta, TA “Magelan” je organizovala vinsko putovanje u vinski Srem. To je bilo sasvim dovoljno da se na jednodnevni izlet odvaže one koji su imali prilike da iskuse ranija putovanja sa ovom novosadskom agencijom. A takvih nije bilo malo. Put je vodio do Sremskih Karlovaca i dobro poznatog podruma Nenada Aleksa Bermeta, od oca Aleksandra, Ratkovića, gde se u rustičnom ambijentu pila Brkina rakija, rakija sa dodatkom začinske biljke intezivnog ukusa-kardamon i ljutom paprikom, ali i meziti ‘leba, masti i praprike, slatko od šargarepe…

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Doba Dunđerskih u Areni Cineplex

 • PDF

Protagonisti filma poklonili su se novosadskoj publici koja ih je nagradila toplim aplauzomNeke priče koliko god puta da čujete mogli biste ih uvek, ponovo slušati. Neke priče koliko god da puta da su ispričane, ostaju nedorečene.
Jedna takva ispričana je u petak, 14. marta 2014. godine, u novosadskom bioskopu “Arena Cineplex”, pod nazivom “Doba Dunđerskih”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Završen FEST 2014 u Areni Cinaplex

 • PDF

Jelena Galetin, PR Arena Cineplex - Fest medijski bolje pokrivren nego ikada ranijeDesetodnevni festival filmova FEST 2014. na kojem je od 1. do 10. marta prikazano dvadeset filmova je završen.
Arena Cineplex je četvrtu godinu za redom svojim sugrađanima omogućila komotnije praćenje vrhunskih filmskih ostvarenja u toku 2013. godine, ponudivši joj izbor od nekoliko što Oskarom, što Zlatnom palmom nagrađenih filmskih ostvarenja.
Prikazani su filmovi koji su u noći između 2. i 3, marta u „Dolbi teatru“ u Holivudu, po oceni Američka akademija proglašeni najboljim.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Osmomartovski koncert Marte i Florijana Balaža - Ženi na dar

 • PDF

Muzika najlepši poklon za 8. MartOsmi mart, Međunarodni praznik žena, najčešće se obeležava poklanjanjem cveća ženama, majkama, bliskim dragim osobama ženskog pola. Mnoge turističke agencije organizuju posebne aranžmane za taj dan, ali sve češće kako u Srbiji tako i širom sveta nizom manifestacija, kako bi se ukazalo na položaj, prava, dostignuća i mogućnosti žena. Jedan od glamuroznijih načina da se obeleži ovaj dan, kolokvijalno nazvanim 8. mart je, muzikom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu: Izabrani najbolji besednici

 • PDF

Nikolina Gavrilov (levo), Mrs Marijana Mladenov i Tamara PreradovićPeto po redu takmičenje u besedništvu, pod nazivom „Da te vidim ko si“ (Sokrat), održano je u utorak, 4. marta 2014. godine, u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. Takmičili su se maturanti, učenici Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“, Gimnazije „Laza Kostić“ i Karlovačke gimnazije i studenti Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu u dve kategorije. Maturanti su govorili na slobodnu temu, dok su svoje besedničke sposobnosti student iskazali na zadatu temu ”…reč ni kada je u najdubljoj šumi izgovorena ne ostaje na mestu, a pogotovo kada se napiše ili čak i drugima kaže…” (Ivo Andrić).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

FTN na Putokazima 2014.: Nemoj da budeš tabula raza

 • PDF

Marija Nenadović“Poštovani srednjoškolci, vi ste potencijal koji će postati intelektualna elita i nosilac razvoja našeg društva, regiona, Evrope. Možda, ako uskladite svoje korake s koracima užurbanog i tehnološki sve naprednijeg sveta, ona snaga koja pokreće, podržava, koja ga gradi… Svet je divan, ali zahtevan i samo najuporniji i najuspešniji pronađu pravo mesto u njemu. Da li vam možemo pomoći u tome? Bilo bi pretenciozno i neistina reći da smo vaš jedini izbor. Izbora je mnogo, a vaš je zadatak da ih sada, dok je još vreme, dobro proučite i odmerite svoje želje i afinitete sa stvarnim potrebama društva.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jelena Milinović: Lepote i teškoće profesije turistički vodič

 • PDF

Jelena MilinovićU mnogim zemljama se od 2002. godine obeležava Međunarodni dan turističkih vodiča 21. februar. Na ovaj dan turistički vodiči građanima besplatno pružaju svoje profesionalne usluge, kako bi se u najboljem svetlu predstavila ove profesija, ali i ukazalo na probleme sa kojima se ova profesija suočava.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Magelanova tura –Tragovima Prvog svetskog rata u Beogradu

 • PDF

TA Magelan pešačkim turama približava turistima slavnu istoriju SrbijeU utorak, 18. februara, grupa novinara prestižnih medijskih kuća (Blic, Politika, Večernje novosti, RTS, "BelGuest" magazin, Radio Beograd, Turistička revija, TOPSRBIJA i poznati fotograf Dragan Bosnić) vođena od strane Turističke agencije Magelan iz Novog Sada i izvrsnog, znanjem dobro potkovanog vodiča - istoričara Vladimira Dulovića, obilazila je Beograd tragovima Prvog svetskog rata.
Biljana Marčeta, vlasnica TA Magelan je tom prilikom izjavila da je ova agencija i do sada pratila šta se dešava u našoj zemlji, i da se uvek trudila da kroz turističku ponudu i prirodne i kulturne vrednosti naše zemlje turistima približi i ovakvu jednu temu kakava je tema Prvog svetskog rata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vinska ulica u Irigu svečano otvorena za Dan Svetog Trifuna

 • PDF

Fotografija za istoriju sa otvaranja Vinske uliceDan kada se obeležava praznik vinogradara i vinara - Sveti Trifun, ostaće zasigurno upamćen kao jedan od najlepših, jer su, upravo u petak, 14. 02.2014. godine, Irižani zahvaljujući sopstvenim sredstvima i sredstvima Pokrajinske Vlade, dobili obnovljenu Vinsku ulice u centru Iriga. Za mnoge koji je još nisu videli, njen izgled će biti veliko iznenađenje. Naime, Vinska ulica je sada popločana betonskim pločicama sa motivima vina, grožđa i ribe, postavljene su klupe, rasveta je u posebnom dekoru, sa fenjerima i korpama za otpatke, česmom, zelenilom, a uređene su i kanalizaciona i elektro-mreža. Njom više neće moći da prolaze automobile, niti da se tu parkiraju, jer je sa obe strane zatvorena i pretvorena u pešačku oazu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com