Mon06052023

Poslednja izmena:10:30:24 AM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO

Prisustvovali smo

NOVI SAD PIONIR U PROMOCIJI SRPSKIH PROIZVODA SA KOSOVA I METOHIJE

  • PDF

Sa potpisivanja sporazuma o saradnji Razvojnih agencija KiM i Bačke            Otvaranju „Kosmetskog kutka“ u pasažu hotela “Vojvodina” u centru Novog Sada, u sredu, 20. februara, prethodio je Biznis forum u Leposaviću u septembru prošle godine na kojem je učestvovalo 130 privrednika iz Centralne Srbije i Kosova i Metohije, a realizacija poslovnih prilika ovim činom potvrđena. Naime, osim „Kosmetskog kutka“ i predstavljanju srpskih proizvoda sa području Kosova, kao i riznice vina, u Novom Sadu su se u prodaji po prvi put, na organizovan način, našli proizvodi privrednika sa Kosova i Metohije u u trgovinskom lancu prodavnica UNIVEREXPORT DOO.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milan Munižaba PMF: Uz cirkus i gastro zanimacije, položismo ispit iz animacije

  • PDF

Aplauzi za devet veličanstvenih i njihove kolegeStudent Milan Munižaba, rukovodilac tima studenata treće godine koji je realizovao projekat „Uz cirkus i gastro zanimacije polažemo ispit iz animacije“ (praktični ispit iz predmeta Animacija u turizmu), naš je sagovornik povodom 45 po redu realizovane animacije u turizmu, koju već 15 godina u različitim ambijentima organizuje Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu, predvođen profesorima Anđelijom Đžigurski i Igorom Stamenkovićem, uz logističku podršku gastronoma i hotelijera, kako profesora, tako i studenata ovoga fakulteta, pomoći Grada Novog Sada i brojnih sponzora i donatora. Animacija o kojoj pričamo sa projekt menadžerom Munižabom, dogodila se u restoranu „Ribarac“, u četvrtak 31. januara 2019. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milan Munižaba PMF: Uz cirkus i gastro zanimacije, položismo ispit iz animacije

  • PDF

Aplauzi za devet veličanstvenih i njihove kolege            Student Milan Munižaba, rukovodilac tima studenata treće godine koji je realizovao projekat „Uz cirkus i gastro zanimacije polažemo ispit iz animacije“ (praktični ispit iz predmeta Animacija u turizmu), naš je sagovornik povodom 45 po redu realizovane animacije u turizmu, koju već 15 godina u različitim ambijentima organizuje Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu, predvođen profesorima Anđelijom Đžigurski i Igorom Stamenkovićem, uz logističku podršku gastronoma i hotelijera, kako profesora, tako i studenata ovoga fakulteta, pomoći Grada Novog Sada i brojnih sponzora i donatora. Animacija o kojoj pričamo sa projekt menadžerom Munižabom, dogodila se u restoranu „Ribarac“, u četvrtak 31. januara 2019. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

100 ŽENA NA KONFERENCIJI ŽENSKO PREDUZETNIŠTVO U BIZNISU, MEDIJIMA I KULTURI

  • PDF

Iskustvo i mladost na jednom mestu - u hotelu Sheraton u Novom SaduProjekat “Women in Business, Media & Culture” kompanije „Color Media Communications“ posvećen podsticanju ženskog preduzetništva u ovim oblastima, podržan od Vlade Republike Srbije, održan je u utorak, 20. novembra u hotelu „Sheraton“ u Novom Sadu. Na jednom mestu našlo se 50 žena koje su uspele u biznisu, medijima i kulturi, a sa njima za istim stolom sedelo je 50 studentkinja koje žele da se po završetku studija oprobaju u ovoj oblasti: da budu uspešne preduzetnice, da pokrenu svoj blog ili medij, da uspešno prodaju svoje umetničko delo ili organizuju koncert.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uz druženje i dobro raspoloženje završeni XV Susreti gljivara na Iriškom vencu

  • PDF

Zajednički snimak dela učesnika sa jesenje gljivarske manifestacije GDNSOvogodišnji „Susret gljivara na Iriškom vencu“, u organizaciji Gljivarskog društva Novi Sad i uz podršku Nacionalnog parka „Fruška gora“ i UPR JP Srbijagas, održani su u nedelju, 28. oktobra po petnaesti put. Ovaj mali, ali značajan jubilej svojim prisustvom pozdravila su skoro sva gljivarska društva Srbije, kroz trodnevno druženje i gljivarenje na Fruškoj gori.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Južni vetar: Film koji pomera granice srpske kinematografije

  • PDF

Maestralni Miloš BikovićPo ustaljenoj praksi, posle beogradske premijere, ekipu filma „Južni vetar“, kao i sam film, pozdravila je u Areni Cineplex i novosadska publika. Krimi triler reditelja Miloša Avramovića, te glumačka ostvarenja glavnih aktera Miloša Bikovića, Jovane Stojiljković, Dragana Bjelogrlića, Srđana Todorovića, Jasne Đuričić, Bogdana Diklića i drugih nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Za treći Novosadski Oktoberfest tražila se karta više

  • PDF

Novosadski Oktoberfest 2018. nadmašio sva očekivanjaSumma summarum ovogodišnjeg izdanja Novosadskog Oktoberfest-a održanog 19. i 20. oktobra 2018. u Master centru Novosadskog sajma u organizaciji „Color Press Group“, bila bi: rekordaan broj izlagača, posebno prisustvo predstavnika kraft piva više nego ranijih godina, zabavni program bogatiji i sadržajniji nego ranijih godina. A na sve to su odgovorili pivopije i podržavaoci ovakvog događaja svojim dolaskom u većem broju nego ranijih godina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Živimo u vremenu gastro revolucije

  • PDF

Sa jednog od panela u novosadskom hotelu SheratonNajveća regionalna konferencija o hrani Moja kravica Food Talk 2018 u organizaciji kompanije “Color Media Communciations“, u novootvorenom novosadskom hotelu „Sheraton“, u petak 08. juna i ovoga puta privukla je veliki broj poznatih imena iz sveta kulinarstva, od šefova, vlasnika uglednih restorana, gastro inovatora, novinara i publicista koji se bave ovom temom, do poznatih iz sveta show biznisa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otkrivene statue osmorici Janikinih tamburaša i Zvonku Bogdanu

  • PDF

Sa svečanosti ostvaranja postavke ispred Vinarije Zvonko BogdanJanika Balaž, Sveta Sladić - Čiča, Boško Nikolić - Bocan, Stevan Kormanjoš - Pišta, Stevan Nikolić - Crni Steva, Ivan Nikolić - Kika, Josip Kovač - Joška Hano, Josim Familić - Todor od četvrtka, 07. juna 2018. godine, dočekivaće i ispraćati posetioce Vinarije „Zvonko Bogdan“ na Paliću. Ovekovečeni bronzanim statuama u prirodnoj veličini, osam Janikinih tamburaša, delo subotičkog vajara amatera Franje Mačkovića, s jedne strane i statue barda tamburaškog zvuka, Zvonka Bogdana s druge strane, postavljene su na ulazu ove reprezentativne palićke Vinarije, na zadovoljstvo poštovalaca „muzike za dušu“ i tamburaškog zvuka. One su istovremeno i čin zahvalnosti za sve što su za ovu vrstu muzike učinili tokom više decenija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Duža nego ikada kragujevačka Đurđevdanska karnevalska povorka 2018

  • PDF

Ceo Kragujevac i njegovi gosti na Đurđevdanskom karnevaluTačno pre dva veka, 06. maja 1818. godine u manastiru Vraćevšnica, na Đurđevdanskoj skupštini, na predlog kneza Miloša Obrenovića, nahijski knezovi su aklamacijom odlučili da Kragujevac, koji je u to vreme imao 193 kuće i 378 poreskih glava, bude prestonica Srbije. Za to je postojalo nekoliko razloga: bio je dovoljno udaljen od turskih garnizona, imao je povoljan geografski položaj i homogeno stanovništvo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com