Thu09212023

Poslednja izmena:10:43:52 AM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO

Prisustvovali smo

Dodeljene godišnje nagrade AGROPRESS-a

  • PDF

Ovogodišnji laureati AgropressaUdruženje novinara za poljoprivredu „AGROPRESS“ proslavilo je devetu godišnjicu od osnivanja. Na prigodnoj svečanosti koja je sinoć upriličena u beogradskom restoranu „Pahuljica“ brojni prijatelji i članovi Udruženja imali su priliku da se upoznaju sa dostignućima ove nevladine organizacije u prethodnom periodu. Sponzori proslave i nagrada su bili kompanije JTI, Knjaz Miloš i vinarija Romansa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Hidroelektrana u Ovčar Banji jedinstvena u Srbiji

  • PDF

Živopisni meandri Zapadne Morave u Ovčarsko-kablarskoj klisuriNičim narušena lepota Ovčarsko–kablarske klisure u svom zavijenom toku krije snagu dovoljnu i za dve elektrane, Hidroelektranu „Ovčar Banju“ i „Međuvršje“.
Hidroelektrana „Ovčar Banja“ je protočna hidroelektrana na reci Zapadna Morava na ulazu u Ovčarsko-kablarsku klisuru kod mesta Ovčar Banja, po kojoj je dobila ime.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Multiactiv kozmetika poručuje – vreme je da usporimo (starenje)

  • PDF

Detalj sa konferencije za medije u Yuco-HemijiNekada se lepota smatrala privilegijom, darom od Boga, a danas se smatra da je svako lep onoliko koliko se neguje.
Razumevajući u potpunosti potrebu za lepotom, savremene kozmetičke kuće na razne načine pokušavaju da izađu u susret svojim klijentima, kreirajući za njih sve kvalitetnije proizvode.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otvorena XIV Međunarodna konferencija o kulturnom turizmu

  • PDF

Prof. dr Snežana Besermenji prima priznanje Svetske asocijacije za kulturni turizam od predsednika, prof. dr Sung-Chae, JungU organizaciji Svetske asocijacije za kulturni turizam i Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, PMF-a Univerziteta u Novom Sadu, od 28. do 30. oktobra održaće se međunarodna konferencija posvećena kulturnom turizmu– 14th International Joint World Cultural Tourism Conference – “Cultural Tourism: New and Differnent Way”. Učešće na konferenciji je potvrdilo preko 120 učesnika iz 24 države iz celog sveta, a cilj konferencije je da obezbedi forum za međunarodne edukatore, naučnike, istraživače, kreatore politika iz oblasti kulturnog turizma, razmenu iskustava i da se efikasno odrede pravci razvoja kulturnog turizma u budućnosti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vikend umetnička radionica Etno domaćinstva Miljević

  • PDF

Zajednički snimak učesnika kolonije za uspomenuU intermecu, posle obavljenih zahtevnih jesenjih radova, završene berbe grožđa u vrdničkim vinogradima i stavljanje istog u proces prerade u vino, napunjenih tegli zimnicom i skuvanog paradajza, posle pečenja paprike, a pre pečenja rakije, mada je pecara spremna, Etno domaćinstvo Miljević odlučilo se da napravi još jedan iskorak. Pored brojnih specijalnih, specifičnih i unikatnih aktivnosti kojima se bavi Etno domaćintvo porodice Miljević, ovog vikenda od 24. do 27, oktobra, pridodala je još jednu – likovnu koloniju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jedan dan u Šumskom gazdinstvu Sremska Mitrovica

  • PDF

Objašnjenje kako se to radi u Šumskom gazdinstvu JP VojvodinašumeŠumsko gazdinstvo „Sremska Mitrovica“ jedno je od četiri šumska gazdinstva u sastavu JP “Vojvodinašume” (osim ŠG “Sremska Mitrovica”, Sremska Mitrovica, tu su i ŠG “Banat”, Pančevo; “Sombor”, Sombor i “Novi Sad”, Novi Sad).
ŠG “Sremska Mitrovica” je organizovano u pet radnih jedinica - šumske uprave, u Moroviću, Višnjićevu, Klenku i Kupinovu i šumska mehanizacija u Moroviću, sa sedištem u Sremskoj Mitrovici, a čija je osnovna delatnost uzgoj i zaštita šuma, upravljanje zaštićenim prirodnim dobrima, održavanje i obnova šuma, proizvodnja šumskog semena i sadnog materijala i podizanje novih šuma i šumskih zasada, lov i ribolov, poljoprivreda i dr.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nikad više fijakera na Novosadskom sajmu

  • PDF

Željko Malušić, pobednik i humanistaKo radi, taj i greši. Ko radi, pa zaboravi, taj ni ne zna da se i na njega odnosi ova izreka. Ali, ako zaboravi, pa se, ipak, seti, tom mora biti oprošteno, baš kao što je u ovom mom slučaju. A bar da je neka sitnica, već jedno od najlepših događanja na minulim Jesenjim sajamskim manifestacijama, kojih je bilo čak šest, u ovom slučaju na Međunarodnom sajmu konjarstva i sersana u Novom Sadu, održanom od 03. do 06. oktobra 2013. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dani opštine Bačka Topola 2013.

  • PDF

Predsednica opštine Bačka Topola, gospođa Melinda Kokai-Mernjak, predvodila je karnevalsku kolonuDa je Bačka Topola postala reper dobrog provoda, pokazala je i ovogodišnjom organizacijom Dana opštine Bačka Topola, koja se proširila na čitavu nedelju raznih svetkovina. Bačkotopolčani su od 6. do 15. septembra 2013. godine, mogli da uzmu učešće ili da prate brojne kulturna, sportska, zabavna i privredna događanja na teritoriji svog grada.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održana treća Kucurska fijakerijada

  • PDF

Milan Gaković iz Kucure, apsolutni šampion Vojvodine u vožnji četvoropregaKucura je u četvrtak, 5. septembra bila okupana suncem, sa tek ponekim oblačkom i temperaturom od 28 stepeni Celzijusevih. Kao da je i vreme bilo na strani organizatora čuvene Kucurske fijakerijade, treće po redu, čiji je prvi čovek, bez koga sve ovo ne bi bilo u ovom malenom, višenacionalnom bačkom selu, Vojisav Gaković, učinio sve da pripremi za takmičenje stadion FK Iskra u Kucuri i sve ono što je učesnicima bilo potrebno, osveženje, meze, paprika, a na kraju i tamburaše.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Na Zobnatici se opet trčao galop

  • PDF

Svaka trka bila je više nego uzbudljivaZa dobrim konjima se oduvek dizala prašina. U pravom smislu te reči, na zadovoljstvo nekoliko hiljada posetilaca, u subotu, 27. jula 2013. godine, na hipodromu Ergele Zobnatica, posle šest godina, održan je jedna konjička smotra, ovoga puta pod oficijelnim nazivom - I Vojvođanski galop.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com