Thu09212023

Poslednja izmena:10:43:52 AM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO

Prisustvovali smo

Imidž dunavskog regiona - imidž moje regije

  • PDF

Šandor Egereši, idejni tvorac Kampa tolerancije, nije krio zadovoljstvo ostvarenim rezultatimaBačka Topola je od 21. do 27. jula 2013. godine bila domaćin VII Kampa tolerancije, a na neposredan i posredan način, u organizaciju i rad kampa, bili su uključeni predstavnici Misije OEBS-a u Srbiji, Ambasada Nemačke i Mađarske, predstavnici Nacionalnih saveta nacionalnih zajednica u Vojvodini, članovi Vlade AP Vojvodine, predstavnici opštine Bačka Topola i Rotari kluba.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Izlet u okolinu Bačke Topole sa učesnicima Kampa tolerancije

  • PDF

Zajednički snimak u Etno kući u BajšiKamp tolerancije, najveća i najznačajnija manifestacija opštine Bačka Topola, po VII put je primila goste iz Srbije, ali i nekoliko evropskih zemalja, kako bi uz druženje promovisala međusobnu saradnju između kulturno, ideološki, istorijski različitih regiona.
Bačka Topola je primila više od 100 mladih ljudi iz podunavske regije, koji su u organizaciji Fondacije “Plavi Dunav”, od 21. do 27. jula, imali bogate sadržaje, aktivnosti i druženja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosadsko muzičko leto 2013. otvorio Wonderful Youth Orkestra

  • PDF

Wonderful Youth Orkestra pod vođstvom dirigenta Igora Koreti-KuretijaNovosadsko muzičko leto 2013 započelo je koncertom Wonderful Youth Orkestra, koji je održan u četvrtak, 25. jula, u Sinagogi, kao prvi u nizu od jedanaest umetničkih sadržaja koje je Muzička omladina Novog sada (MONS), pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada i uz glavnu medijsku podršku Radio-televizije Vojvodine pripremila za Novosađane. Letnja koncertna turneja Wonderful youth orchestra pod nazivom Evropski omladinski duh (European Spirit of the Youth) odvija se pod patronatom predsednika Evropskog parlamenta Martina Šulca (Martina Schulza), a pokrovitelj koncerata u Srbiji je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Alexandar Cosmetics upotpunio sadržaj EXIT-a: Osećam se normalno kada se otkačim totalno

  • PDF

Mladen Gravrančić u društvu zadovoljnih posetilaca EXIT-aAlexandar Cosmetics je firma koja obezbeđuje potrebnu opremu i repromaterijal za frizerske i kozmetičke salone. Iza sebe ima sedamnaestogodišnji staž i iskustvo sa svih velikih svetskih sajmova, seminara, dešavanja iz frizerske i kozmetičke struke, kako bi modne trendove u našoj zemlji učinili aktuelnim.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održan Prvi MINI BUSINESS SAMIT uz GEGULA sajam rakije i vina

  • PDF

Marija i Milan JovičićUdruženje Etno centar ,,GEGULA" organizovalo je od 28. do 30. juna, u hotelu Breza u Vrnjačkoj Banji MINI BUSINESS SAMIT uz GEGULA sajam rakije i vina. Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom grada Kraljeva, Regionalne privredne Komore Kraljevo i opštine Vrnjačka Banja, a generalni sponzori su bili: CAPRIOLO doo bicikli Bačka Topola, Jevtović Cars d.o.o. ovlašćeni prodavac i serviser Mercedes-Benz, Vinarija Vinex Levački grozd, dečja konfekcija O!PHILIP, SACEN INTERNATIONAL Međunarodni centar za razvoj i unapređenje ugostiteljstva i turizma jugoistočne Evrope, Superior iz Velike Plane, Mix televizija iz Kraljeva, medijski pokrovitelj, kao i drugi sponzori.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sto jada Emira Kusturice u Novom Sadu

  • PDF

Emir Kusturica na promociji knjige u Matici SrpskojPred prepunom Svečanom salom Matice srpske u Novom Sadu, simboličnog 25. maja, predstavljena je nova, druga po redu, knjiga proslavljenog režisera, srpskog internacionalca, sada prepoznatog i potvrđenog književnika, Emira Kusturice.
O njegovom književnom radu tom prilikom govorili su direktor Sterijinog pozorja Selimir Radulović, profesor i književnik Sava Damjanov i pesnik i kritičar dr Dragan Stanić alijas Ivan Negrišorac, predsednik Matice srpske.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Konjička revija na Novosadskom sajmu oduševila

  • PDF

Postoji nešto u tim konjima, snažnim, a nežnim, gracioznim i atletskim lepotanima, sa osobinama koje je teško pripisati bilo kom drugom stvorenju. Onoga ko se druži sa njima čine sretnim i zadovoljnim, a kada konj oseti nečiju ljubav i brigu, trostruko će je uzvratiti. S konjem se može zabavljati, igrati, raditi, negovati ih, sa njima nikad nije dosadno. Nekada je dovoljno samo ih posmatrati i onda se može videti njihova ljubav i plemenitost.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Noć muzeja: PMF i FTN organizovali izložbu starih računara

  • PDF

Ivan Šećerov i Žarko Živanov (desno) u rezgovoru sa zainteresovanim posetioicimaIzložbu računara u holu PMF-a, u okviru manifestacije Noć muzeja, koja se 18. maja po deveti put u Srbiji, a sedmi u Novom Sadu održala u okviru evropske Noći muzeja, ove godine su zajednički organizovali Prirodno-matematički fakultet i Fakultet tehničkih nauka Novosadskog univerziteta. Izložbu ovih „staraca“ prvi put Novosađanima su mogli da vide prošle godine u Muzeju Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mihajlo Stanković: Beseda o Zasavici

  • PDF

Mihajlo Stanković budno prati i zapisuje svaki detalj koji vidi u rezervatuUvek zanimljiva priča stučnog saradnika i istraživača u Specijalnom rezervatu prirode Zasavica, Mihajla Stankovića ispričana na 2 km dugom putu brodićem “Umbra” dozvoljenim za posete turistima, uvek je zanimljiva i sa pregršt novih momenata. Za poštovaoce Zasavice, njegovog rada i ljubitelje prirode one zvuče poput bajke uvek prijatne za ponovno slušanje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Specijalni rezervat prirode Zasavica, divljina okružena civilizacijom

  • PDF

Životinjski svet Zasavice živi život u sloziObeležavanje „Dana magarica“, četvrto po redu, u Specijalnom rezervatu prirode Zasavica, dogodilo se u nedelju, 28. Aprila, uz bogomdano sunce i toplo vreme, brojne programe i više od 1.000 gostiju. Bio je to jedan celodnevni party na otvorenom sa različitim temama: takmičenje u kuvanju magarećeg parpikaša, Klaster Srem, čiji je član i Zasavica, priredio je izložbu „Suveniri Srema“, održane su dve promocija knjiga, i uz ukusno jelo i odlično vino posetioci su mogli da provedu ugodan i sadržajan dan. To je potvrda da Zasavica o kojoj brine Pokret gorana Sremska Mitrovica može i ima šta da ponudi ljudima različitog interesovanja i uzrasta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com