Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO

Prisustvovali smo

Zimski manić i Centar sveta podsetili na muke reke Tise

  • PDF

Kamenko Milenković (desno) i Neđo GvozdenacMalo kada neka TV emisija privuče pažnju, kao što je to uspelo Kamenku Milenkoviću, autoru i uredniku serijala putopisa „Centar sveta“, emitovanoj na prvom programu Radio televizije Vojvodina, u nedelju10. februara 2013. godine. Govorio je o nečemu što je nama blisko, u susedstvu, a o čemu znamo malo ili nimalo. A trebali bismo da znamo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Udruženje univerzitetskih nastavnika i naučnika Vojvodine proslavilo petu godišnjicu rada

  • PDF

Detalj sa početka svečanostiSvečana akademija povodom pet godina rada Udruženja univerzitetskih nastavnika i naučnika Vojvodine, održana je u četvrtak, 24. januara 2013. godine na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Veče je bilo ispunjeno bogatim programom, a glavni događaj je bila dodela povelja zaslužnim ljudima koji su pomogli i afirmisali rad Udruženja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vojislav Dević promovisao info karte Novog Sada i Petrovaradinske tvrđave

  • PDF

Vojislav Dević je detaljno predstavio info kartePrvo i osnovno što uradi svaki turista kada dođe u neki grad, je da kupi kartu grada i njegove okoline, jer to je nešto što internet ne može da zameni. Te mape su „prva pomoć“ ili GPS snalaženja u novom prostoru, a njihova vrednost je utoliko veća ukoliko jasnije pružaju više informacija o najvažnijim lokalitetima, od krucijalne važnosti za strance koji žele da upoznaju grad i njegovu okolinu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Javno snimanje jubilarne 700-te emisije Brazde

  • PDF

Aleksandra Bundalo, Dragana Dumović i Vesna Jovanović (desno)Poput mnogobrojnih zvanica, kao predstavnik časopisa TOPSRBIJA, na poziv urednice Vesne Jovanović, prisustvovao sam snimanju 700-te, jubilarne emisije za poljoprivrednike “Brazde”, Radio televizije Vojvodina u novosadskom Studiu M. Meni se, a verujem i svim prisutnim gostima, izuzetno dopala organizacija i efikasnost čitave ekipe koja je učestvovala u snimanju emisije, kao i atmosfera koja je tu vladala.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Rekli su o Trećem međunarodnom novogodišnjem festivalu odbojke

  • PDF

Aleksandar Boričić predaje pehar kapitenu Vojvodine i najboljem igraču Neđeljku RadovićuAleksandar Boričić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije:
-Odbojkaški savez Srbije je od početka podržao ideju i ovaj projekat Odbojkaškog saveza Vojvodine i tako će biti i ubuduće, jer ovo je primer dobre organizacije i rada ljudi iz našeg sporta. Svi zajedno bi trebalo da uložimo još više napora da sledeće godine na turniru učestvuje još više ekipa iz inostranstva, jer će tako Festival dobiti značajno mesto u kalendaru CEV-a, a onda možemo da pričamo o organizaciji svojevrsnog nezvaničnog Prvenstva Evrope za mlađe kategorije u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosadski festival odbojke za Ginisa i budućnost

  • PDF

Zajednički snimak za uspomenu nakon proglašenja pobednikaTreći Međunarodni novogodišnji festival odbojke u Novom Sadu, održan od 3-5. januara 2013. godine, bio je ostvarenje sna mnogih, mladih ljudi, takmičara, svih članova Organizacionog odbora, kao i mnoštva volontera koji su pomagali i još jednom na delu pokazali koliko Novosađani vole odbojku. Generalni sekretar Odbojkaškog saveza Vojvodine Jugoslav Spasić po završetku ceremonije uručenja medalja najboljim ekipama i pojedincima, nije krio svoje zadovoljstvo:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PMF studenti majstorski uparivali hranu i vino

  • PDF

Studenti zadovoljni učinjenim, profesori prikazanim.Prema rečima Bernarda Show-a, nema iskrenije ljubavi od ljubavi prema hrani,a Bertrand Russell smatra da je potreba za hranom još uvek najglavniji uzrok velikim političkim događajima. A ako se ambroziji doda i nektar, mogli bismo reći da smo dotakli samu suštinu života.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Škola fudbala Petar Puača priredila deci dan za nezaborav

  • PDF

Zajednički snimak za uspomenu na berićetnu 2012. godinuNeposredno pred doček Nove 2013. godine, uz podelu paketića, Petar Puača je sa svojim pulenima obeležio 7 godina postojanja Škole fudbala „Petar Puača“. Razloga za slavlje je bilo napretek, jer je za ovaj klub 2012. godina bila je najtrofejnija. Osvojeno je šest titula prvaka Srbije, što znači da su sve generacije, od 1999. godine tj. od najstarijih pionira, do malih od 2004, 2005-tog godišta, u Mini-Maxi ligi osvojili titulu državnih prvaka. Osvojena su državna prvenstva u Užicu, Vranju, Kragujevcu, ispred FK „Partizan“, „FK „Zvezda“, FK“Vojvodine“, FK „Rad“ i ostatka Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Borino novogodišnje 5Kazanje kod Braše na čardi

  • PDF

Bora Otić u razgovoru sa Petrom Lapuom Brašom, njegovom suprugom i unukomDan kada je teško bilo doći do Bore Otića, bio je i onaj, kada se snimala Novogodišnja emisija „5Kkazanja“ u Begečjoj jami, u poznatoj čardi „Kod Braše“. U nedelju, 23. decembra taj prostor bio je tesan da primi sve odvažne Begečane, Novosađane, sve one prema Bačkoj Palanci, ali i sa drugih strana, da se upuste u hladan i negostoljubiv dan.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Brucoši PMF-a prikazali svoju umešnost u pripremi hrane

  • PDF

Maštovitost i umešnost brucošima, budućim menadžerima, nije nedostajalaStudenti prve godine smera menadžer u gastronomiji Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu na svojoj prvoj praktičnoj vežbi, pokazali su izuzetnu umešnost u pripremanju i predstavljanju hladnih predjela i jednostavnih jela. Pripremili su: mesnate zakuske place, vegetarijanske place od dimljene sušene ribe, male zalogaje kanape, punjene korpice, tortilje, sve u obliku jednog zalogaja kao fingerfood i place kao hladna predjela.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com