Thu09212023

Poslednja izmena:10:43:52 AM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO

Prisustvovali smo

Marša Ajvins, žena koja je ostvarila svoje snove

 • PDF

Astronaut Marša Ivins na fotografiji Darka DozetaU amfiteatru Mihajlo Pupin na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, u saradnji sa UPG Noć Muzeja i Američkom ambasadom 28. novembra bio  je izuzetno zanimljiv susret povodom svemirskih letova. Neko ko jako mnogo zna, američka astronautkinja Marša Ajvins (Marsha Ivins) i onih koji o letovima u svemir uglavnom znaju malo, imali su prilike da čuju elokventno izlaganje filigranske građene heroine, rođene 1951. godine u Baltimoru, Merilend, koja je diplomirala kosmički inženjering 1973. godine, a godinu dana kasnije počela je da radi za NASA u Johnson Space Center i letela je na misijama  STS-32 (1990), STS-46 (1992), STS-62 (1994), STS-81 (1997) i STS-98 (2001).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Utisci sa izleta po Južnoj Bačkoj

 • PDF

Briga o zaposlenima podrazumeva poštovanje pojedinca, kao i dostojanstva svakog zaposlenog, staranje o uslovima rade, bezbednosti, a sve više saznanja o kauzalnoj vezi motivisanosti i zadovoljstva zaposlenih, podrazumeva brigu o ukupnom zadovoljstvu zaposlenih, pojačanju njihove motivacije i osećaju pripadnosti kompaniji. Vođeno tim saznanjima, rukovodstvo Alpha banke iz Beograda, banke sa iskustvom dugim 130 godina, koja je 2002. godine prisutna na tržištu Srbije,tim povodom je svojim zaposlenim upriličila jednodnevni izlet po Južnoj Bačkoj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sjajna promocija sjajnog Clia IV u AK Sekulić

 • PDF

Sa nestrpljenjem smo očekivali njegovo pojavljivanje na Sajmu automobila u Novom Sadu, ali se nije pojavio. Promocija ovog prelepog Renoovog, ne više mališana, već pravog lepotana, dogodila se u četvrtak, 22. novembra 2012. godine, u salonu Auto kuće „Sekulić“ u Veterniku. U maniru svetskih prezentacija, pred brojnom zainteresovanom publikom, nakon sjajnog prigodnog programa, „otkriveni“ su francuski lepotani u crvenoj i crnoj boji, a svi mi koji smo bili na premijeri, imali smo to zadovoljstvo ne samo da ga prvi vidimo, nego i da opipamo, osetimo ga, „provozamo“ u svojim mislima, i svi smo, verujte, ostali zatečeni fantastičnim izgledom nove uzdanice Renoa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mali sajam lepih stvari 24. put

 • PDF

Biljana Dudaš (levo) i Ela MartinovićU prostranom holu Studija „M“, u Novom Sadu, u nedelju 18. novembra, u popodnevnim časovima, održan je 24. Sajam lepih stvari na kome je uzelo učešće preko 50 izlagača. Hobisti, ljudi veštih ruku i novih ideja, pa i umetnici koji se zajedničkim imenom nazivaju kreativci izlagali su nakit, odevne predmete, kaiševe i novčanike, tašne, igračke, dekorativne elemente za kuću, prirodne kozmetičke proizvode i sapune, slike, plakate, oslikano staklo, venecijanske maske...Bilo je mnogo i šareno, a svako se trudio da bude orginalan, na svoj način poseban.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Godišnja skupština Međunarodne dobrotvorne organizacije PCO u Sremskim Karlovcima

 • PDF

Zajednički snimak za uspomenu ispred Gimnazije u Sremskim KarlovcimaMeđunarodni dobrotvorna organizacija PRO CONCORDATIA POPULAUM je 20. oktobra 2012. godine u Sremskim Karlovcima, na desetogodišnjicu osnivanja srpske filijale, održala godišnju skupštinu. Tom prilikom je iizvršen i ceremonijalan prijem novih članova „što pomaže da se lakše gleda u budućnost“, kako je duhovito primetio Veliki majstor PCO-a, gospodin Jan Luti (Jan Luthy - Švajcarska). Organizator događaja, Generalprefekt Aleksandar Vojnović, prvi član ovog RED-a na našim prostorima, za tu priliku odabrao je Svečanu salu reprezentivnog zdanja Karlovačke gimnazije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Udruženje Futoški kupus poziva na XIII druženje

 • PDF

Goran Puača i mališani iz vrtića Meda, pozivaju na XIII KupusijaduVreme od Futoške kupusijade do kupusijade, najveće, najmasovnije i najautentičnije manifestacije posvećene kupusu, ali ne običnom, već onom posebnom, futoškom, nekako je zgodno da se podvuku bilansi, da se rezimira šta se uradilo tokom minlog perioda i da se iznesu planovi za sledeću godinu.

Manifestacija Futoška kupusijada povod je da se malo više govori o ovoj, pre svega zdravoj biljci, futoškom kupusu, koja nigde na svetu ne uspeva tako dobro, i nema takve karakteristike kao ona koja raste u Futogu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otvorena Prodavnica suhomesnatih proizvoda od mangulice Save Graorca

 • PDF

Darinka i Sava GraoracDo sada su Novosađani, ali i ostali, odolazili kod njega, a sada je Sava Graorac, vlasnik domaćinstva koje se bavi uzgojem mangulica iz Kovilja, došao je u Novi Sad, otvorio prodavnicu na uglu Bulevara cara Lazara i Puškinove, u neposrednoj blizini Limanske pijace, i svojim mušterijama „na noge“ doneo proizvode od mangulica. Iznad prodavice napisano je jednostavno „Prodaja suhomesnatih proizvoda od mangulice“, i biće otvorena udarnim pazarnim danima, četvrtkom, petkom i subotom od 10 do 14 časova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dvanaesti međunarodni sajam automobila Auto Show – Novi Sad

 • PDF

Premijera srpsko-italijanskog Fiata 500L izaziva najveću pažnju posetilacaNa glavnom ulazu u Novosadski sajam, baš kao i uoči Međunarodnih jesenjih sajmova LORIST i Sajma turizma, u posebnom staklenom kavezu postavljen je novi, dugo očekivani italijansko-srpski automobil "Fiat 500 L". Veliki “Fića”, koji je igrom slučaja, doživeo srpsku premijeru u Novom Sadu, mami poglede prolaznika, ali i u hali Master on je glavna zvezda. Ja sam ga, poput verovatno svakog zaljubljenika u limenu konjicu, pogledao sa svih strana, i moji prvi utisci i utisci mnogih sa kojima sam razgovarao, je da je to jedan komforan, udoban porodični auto, funkcionalno rešen, u kome može udobno da sedi pet odraslih osoba, a preglednost je više nego dobra, posebno sa zadnje strane, što je mana mnogih automobile tog tipa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

HorseVille: Održana prva aukcija konja

 • PDF

Na aukciji konja održanoj 29.9.2012. u Dresurnoj areni Novosadskog sajma prodato je pet od devet ponuđenih grla za ukupnu sumu od četiri miliona i 260 hiljada dinara.
Najviše je "pazarila" egrela "Stari Tamiš" iz Pančeva čije štale su napustile kobila 297 Kanisa 1, najmlađe grlo lipicanske rase za 560.000 dinara i kobila Zenta XII 890, koja je prodata po ceni od 1.460.000 dinara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

HorseVille Driving Cup 2012. obeležili Milan Đurđević i braća Gaković

 • PDF

Međunarodni  sajam konjarstva “HorseVille” 2012., najznačajniji događaj za afirmaciju i unapređenje konjarstva i konjičkog sporta, kako u Srbiji tako i u regionu, održan je po treći put na Novosadskom sajmu od 27. do 30. oktobra. Na sajmu, koji je ove godine trajao dan duže nego prethodne, bilo je izloženo 130 rasnih konja iz Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Rumunije, Turske, Slovačke, Švedske, Poljske, Irske, Norveške, Bugarske i Srbije. U okviru Sajma konjarstva “HorseVille”2012 održana su takmičenja “HorseVille Jumping Cup”, “HorseVille Dressage Cup”  i “HorseVille Driving Cup 2012”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com