Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO

Prisustvovali smo

Pobednički ples tenisera Srbije

  • PDF

Na muci se poznaju junaci. A naši momci su se i ovoga puta pokazali. Igrali su po tankoj žici u svakom meču, ali su pobedili Indiju sa 4:1, i tako prebrodili prvu prepreku u ovogodišnjem Dejvis kupu, kao i sve okolnosti iz predigre ovog meča koje im nisu išle u prilog. Kao prvo, što je srpsku javnost najviše brinulo, cela, mučna atmosfera oko izbora predsednika Teniskog saveza Srbije, potom, breme favorite, i konačno, najviše, neigranje Novaka Đokovića. U takvoj situaciji na teren sa ne tako brzom podlogom izašli su Troicki, Tipsarević, Zimonjić i Bozoljac.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Klovnovska svadba

  • PDF

Uvek je maštala o životu na nekom drugom mestu i slutila da će je njen avanturistički duh odvesti daleko od stereotipa svakodnevnice. Leta 2004. godine Radmila Poznanović se spremala da sa grupom mladih ljudi pomogne u predstavljanju naše zemlje na Olimpijskim igrama u Atini. Pošto joj je angažman propao, ona se sa grčkom vizom otisnula put Španije. Nije je obeshrabrila činjenica da je na Kanarskim ostrvima nije čekalo ništa i niko, što nije znala španski jezik, niti što se našla potpuno sama na izdisaju letnje sezone u Maspalomasu, na samom jugu Gran Kanarija, jednom od osrtrva kanarskog arhipelaga.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srbija u svetskom udruženju vitezova

  • PDF

Srpski vinski vitezovi i srpska vina, uspešno prezentuju i svoj red i vinarstvo ovih prostora. Posle ulaska u Evropsku asocijaciju viteških redova, Udruženje Evropski vinski vitezovi Sveti Georgije iz Novog Sada je nedavno postalo član Svetske međunarodne federacije vinskih vitezova i vinskih bratstava, čije je sedište u Muzeju vina, kraj čuvene Ajfelove kule u Parizu. Ova eminentna asocijacija okuplja 270 udruženja iz Francuske, Italije, Švajcarske, Španije, Portugala, Mađarske, Austrije, Kanade, Amerike, Brazila, Japana, Makedonije... i

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vreme je za vino, pijmo domaće

  • PDF

Lazarevac nije čuven po vinarima i vinogradarima. Ipak, u ovom gradiću kraj Kolubare već tradicionalnon se održava Festival srpskih vina. Ako je suditi po broju vinarija i vinara koji su se odazvali pozivu da učestvuju na ovoj manigestaciji, organizatori su u potpunosti opravdali poverenje neposrednih proizvođača. Mnogi od njih su odlazeći domaćinima otvoreno rekli da zbog uslova i kompletne organizacije, Lazarevac može da ponese laskavu titulu srpske prestonice vina i epitet domaćinske kuće.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kapija uspeha Privredne komore Vojvodine za 2010

  • PDF

Nije slučajnost što je Privredna komora Vojvodine tradicionalne godišnje nagrade pod nazivom “Kapija uspeha”, dodeljivala u vršačkom Hotelu „Villa Breg“ . Njihov menadžment je već više puta imenovan za savremenog lidera ove privredne grane u Pokrajini. U prethodnoj godini, otišli su korak dalje. Uz standardno dobru ponudu smeštaja u 44 sobe i četiri luksuzna apartmana, spa i kongresnog centra sa 140 mesta, lane su u redovne programe uključene i stalne izletničke ture obilaska vršačkog vinogorja, tokom kojih se obilaze fabrike vina, plantaže i degustira vino uz slaganje domaće hrane u tri velika vinska podruma. Taj potez pokazao se kao veoma dobar i višestruko koristan, pa nije ostao neprimećen.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com