Thu08112022

Poslednja izmena:07:35:00 AM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO

Prisustvovali smo

WinterFest pomerio granice očekivanja, sledeći na nekom drugom mestu

  • PDF

Nataša Budisavljević Radišić (prva s leva), Jadranka Beljan Balaban, Jovana Apić i Dragica SamardžićZadovoljni su bili i učesnici, izlagači, predavači i predstavnici medija, organizacijom, uslovima u Hotelu „Grand“ na Kopaoniku, posebno prepodnevnim predavanjima i poslepodnevnim radionicama organizovanim da se nešto novo čuje, vidi, nauči. To bi mogao da bude utisak VI Winterfest - Wine & ski Kopaonik, koji će po rečima Nataše Budisavljević Radišić, direktorice Udruženja „Interfest“, organizatora ovog događaja, bez obzira na entuzijazam sa kakvim je zasnovan, zbog ekonomskih razloga sledeće godine biti „preseljen“ na neko drugo mesto.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Veliko interesovanje za Winterfestove radionice na temu hrane i vina

  • PDF

Zadovoljstvo doživljenim na Winterfestovoj radioniciHotel „Grand“ Kopaonik bio je domaćin VI Winterfest Ski & Wine Festivalu, konferenciji uz Salon vina i gastronomije koja je u organizaciji Udruženja „Interfest“ održana od 01 - 04. marta. Izlagači iz svih krajeva Srbiji, imali su priliku da svako veče gostima Kopaonika, uoči 25. Biznis foruma, predstave izbor najboljih poljoprivrednih prehrambenih prozvoda iz Srbije. Sa onim što je na Salonu moglo da se vidi i kupi, tokom radionica, organizovanih u poslepodnevnim terminima, posetioci su mogli da upoznaju i degustiraju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Winterfest Ski&Wine Festival 2018: Gasto-vinska radionica - Vinski putevi Fruške gore

  • PDF

Deo učesnika gastro-vinske radionicePočetkom marta, naše najprestižnije zimsko turističko odredište - Kopaonik, bilo je mesto susreta predstavnika Republičke i Pokrajinske vlade, lokalne samouprave, PKS i PKV, privrednika, reprezentativnih proizvođača prehrambenih proizvoda, vina i rakija sa teritorije cele Srbije, koji su učestvovali na VI Winterfest Ski&Wine Festival, u hotelu Grand, u organizaciji Udruženja „Interfest“ iz Novog Sada i MK Mountain Resort.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zoran Janjatović: IPARD je utakmica koja je tek počela

  • PDF

Zoran JanjatovićWinofest, manifestacija koja se od 01- 04. marta, po šesti put održava na najatraktivnijoj zimskoj turističkoj destinaciji, Kopaoniku, u okviru koje se organizuje Salon vina i tradicionalnih prehrambenih proizvoda iz Srbije, uz panel diskusije na aktuelne teme i radionice, u organizaciji Udruženja „Interfest“ i MK Mountain Resort, poslovično okuplja eminentne stručnjake, koji su ovoga puta imali zadatak da ukažu na tržišno pozicioniranje domaćih proizvoda, načine na koji interveniše država, zakone i pravilnike, te značaj strukovnog umrežavanja i značaj promocije. Jedan od učesnika bio je i gospodin Zoran Janjatović, pomoćnik ministra za sektor ruralnog razvoja u Minstarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, koji je ovom prilikom govorio o merama IPARD programa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Winterfest i panel diskusija na temu: Slatko i slano, domaće ili strano

  • PDF

Panelisti su izneli svoje stavove, ali i davali odgovore na pitanja prisutnihVI Winterfest Ski & Wine Festival, zamišljen kao miks panel diskusija na aktuelne teme, radionice uz Salon vina i gastronomije, odr\ava see od 01 - 04. marta u hotelu „Grand“ na Kopaoniku. Salon vina i gastronomije prvo veče Winterefesta bio je izuzetno posećen na zadovoljstvo izlagača i organizatora, Udurženja Interfest iz Novog Sada i MK Mountain Resort-a. Publika je bila zadovoljna kvalitetom ponuđenih poljoprivrednih poizvoda, kao i njihovom raznovrsnošću, ali i vinskom ponudom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Imre Nađ: Naučna monografija prof. dr Zorana Ristića kapitalno izdanje za lovstvo Srbije

  • PDF

Dr Imre Nađ i dr Zoran RistićNakon nedavne promocije veoma uspešne knjige, koja obrađuje metode ocene lovnih trofeja, profesoru dr Zoranu Ristiću, u ambijentu vinskog salaša „Vindulo“ u Temerinu, u subotu, 10. februara 2018. godine, promovisana je nova knjigu pod naslovom „Bioekologija svih vrsta fazana u svetu i njihovo gajenje (avikultura)“, koja pored prikaza dijapazona vrsta fazana daje naučno-stručni i praktični pregled u vezi problematike gazdovanja ove vrste u svetu i kod nas.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sve od kupusa u Futogu za vikend

  • PDF

Sa konferencije za medije u Turističkoj organizaciji Novog SadaFutoška Kupusijada u okviru koje se održavaju 8. Susret proizvođača tradicionalnih proizvoda Srbije i 3. Festival "Terra Madre Futog" Slow Food pokreta, ove godine će se održati u petak 27. i subotu 28. oktobra u centru Futoga. Kupusijada predstavlja jedinstvenu manifestaciju u Srbiji - po tematici kojoj je posvećena, mestu svoga redovnog održavanja i bogatstvu mogućnosti koju pruža autohtona sorta kupusa kakva se uzgaja i prerađuje isključivo u Futogu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Brunch na vojvođanski način

  • PDF

Zajednički snimak grupe najizdržljivijih predstavnika medija i organizatoraJuče je, tačno u podne, u Limanskom parku, za predstavnike medija, organizovan vojvođanski brunch, povodom najave festivala „Ukusi Vojvodine“, koji će biti održan 30. septrembra i 01. oktobra, takođe u Limanskom parku. Organizatori, Udruženje „Interfest“ na čelu sa Natašom Budisavljević Radišić i izlagači, Sava Graorac sa delikatesima od mangulica iz Kovilja, Vinarija „Belo brdo“ porodice Zeremski sa vinima i prestižni novosadski restoran „Sokače“, sa nekim od sprecijaliteta iz tradicionalne vojvođanske kuhinje, na najkonkretniji način najavili su predstojeći događaj koji će okupiti stotinak proizvođača suvomesnatih proizvoda, sireva i drugih mlečnih proizvoda, vina, rakija, zanatskog piva, oko 15 vlasnika restorana koji će kuvati vojvođanske specijalitete.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opština Temerin i TOO Temerin deci sa Kosova upriličili popodne na Panonskom moru

  • PDF

Zajednički snimak za uspomenu na boravak u Info centru JegričkaTokom tri godine, koliko se organizuju posete dece iz Raniluga, opština Kosovska Kamenica, u Novom Sadu je boravilo preko 120 školaraca. Prošle godine Novosađanima u ulozi domaćina pridružili su se Zrenjaninci, a ove i opština Temerin, koja je dočekala 43 dece i njihove nastavnike u Info-centru Parka prirode „Jegrička“. Osim vožnje katamaranom po rečici, za decu su organizovane radionice, pecanje i gledanje dokumentarnog filma o flori i fauni, kojima je Jegrička prebogata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ljubica Bošković: Regata Majke Angeline na vojvođanski način

  • PDF

Ljubica BoškovićZa razliku od velikog broja adrenalinskih regata na brzim planinskim rekama, koje često znaju biti i opasne, Vojvođani, odnosno Sremci, organizovali su „Regatu Majke Angeline“, na reci Savi, u ataru sela Kupinova, opština Pećinci. Osmu godinu zaredom, ova regata okuplja na desetina plovila i lokalno stanovništvo, koje se prepušta radostima mirnih voda ravničarske reke, i lepotama predela kroz koje prolazi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com