Mon06052023

Poslednja izmena:10:30:24 AM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO

Prisustvovali smo

Opština Temerin i TOO Temerin deci sa Kosova upriličili popodne na Panonskom moru

  • PDF

Zajednički snimak za uspomenu na boravak u Info centru JegričkaTokom tri godine, koliko se organizuju posete dece iz Raniluga, opština Kosovska Kamenica, u Novom Sadu je boravilo preko 120 školaraca. Prošle godine Novosađanima u ulozi domaćina pridružili su se Zrenjaninci, a ove i opština Temerin, koja je dočekala 43 dece i njihove nastavnike u Info-centru Parka prirode „Jegrička“. Osim vožnje katamaranom po rečici, za decu su organizovane radionice, pecanje i gledanje dokumentarnog filma o flori i fauni, kojima je Jegrička prebogata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ljubica Bošković: Regata Majke Angeline na vojvođanski način

  • PDF

Ljubica BoškovićZa razliku od velikog broja adrenalinskih regata na brzim planinskim rekama, koje često znaju biti i opasne, Vojvođani, odnosno Sremci, organizovali su „Regatu Majke Angeline“, na reci Savi, u ataru sela Kupinova, opština Pećinci. Osmu godinu zaredom, ova regata okuplja na desetina plovila i lokalno stanovništvo, koje se prepušta radostima mirnih voda ravničarske reke, i lepotama predela kroz koje prolazi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Borovnici u pohode, promotivna šetnja za bolje upoznavanje Kopaonika

  • PDF

Zadovoljni učesnici ovogodišnje Pešačke ture KopaonikomSvake godine, u okviru manifestacije „Dani borovnice“ na Kopaoniku, koja je ove godine održana poslednjeg vikenda jula, Planinsko-ekološko društvo „Zeleni putokazi“ iz Raške, Nacionalni park „Kopaonik“ i TSO Raška, pre svega posetioce manifestacije, vodi u promotivnu pešačku turu: „Borovnici u pohode“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vlasotinčani organizovali prvi susret gljivara na Vlasinskom jezeru

  • PDF

Sunčica JovićPrvi Vlasinski dani gljiva, u organizaciji Ekološkog društva „Eko Vlasina“ iz Vlasotinca, održani od 21. do 23. jula na Vlasinskom jezeru, okupili su gljivare iz cele Srbije.
- Sve što je ovih dana urađeno je izuzetno i visokog kvaliteta. Vremenski uslovi su uticali na brojnost gljiva na terenu, ali sve što je moglo da bude nađeno na ovim prostorima je nađeno. Vlasina je prebogata gljivama i nadam se da će ih na nekoj novoj manifestaciji i novoj izložbi biti mnogo više. Sve gljive koje su nađene, biće determinisane i unete u Bazu podataka za popis gljiva Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dani medija u Krupnju

  • PDF

Sa konferencije održane u Hotelu GrandPrvi, u nizu skupova - „Dani medija“, povodom otvaranja Media Info Centra Novi Sad, održan je od 14.-16. jula, u hotelu „Grand“, u Krupnju, u organizaciji Media Info Centra DOO Novi Sad. Tim povodom okupili su se predstavnici medijskih kuća iz cele zemlje. Media Info Centar se bavi proizvodnjom i emitovanjem televizijskog programa, predstavlja novinu na ovim prostorima, i svojevrsan je miks između klasičnih emitera i nezavisne produkcije. On je press, edukativni, a uskoro i kongresni centar, ukratko ono što nacionalnim novinskim kućama i elektronskim medijima može da olakša posao.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Panel diskusija u Skupštini grada Novog Sada o vrednovanju događaja i njihovom značaju

  • PDF

Sa panel diskusije u Skupštini grada Novog SadaPanel diskusija „Vrednovanje događaja kao potencijala za lokalni razvoj“, održana je u petak, 16.06.2017., u Plavoj sali Skupštine grada Novog Sada, uz učešće pomoćnika pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, gospodina Sergeja Tamaša; pomoćnika pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, gospodina Mladena Petkovića; rukovodioca razvoja Novosadskog sajma i članice grupacije „Turizam i manifestacije“, gospođe Marijete Lazor. Moderator panela je bila Jasmina Beljan Iskrin, Master preduzetništva u turizmu. Tema je privukla značajan broj posetilaca, koji su imali priliku da čuju najnovije podatke o aktuelnim pitanjima vezanim za temu panela, kao i da u direktnom razgovoru sa panelistima saznaju više o onom što ih je interesovalo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

IMLEK Moja kravica dečja igrališta za srećnije detinjstvo

  • PDF

Igralište na radost novosadskih mališanaDeca uče od načina na koji žive. Ako im obezbedimo bolje uslove za njihove prve korake u spoznaji velikog sveta, možemo da se nadamo blistavoj generaciji koja će nam osvetleti obraz. Imajući to u vidu, regionalni lider u mlekarskoj industriji koji posluje na teritorijama Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije - IMLEK, u oktobru prošle godine, započeo je akciju „Moja Kravica - Rasti srećno“, poklonivši deci grada Niša dečije igralište.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Imlek poklonio dečije igralište Novom Sadu uz poruku: Rasti srećno uz Moju kravicu

  • PDF

Detalj sa otvaranja igralištaU okviru velike društveno odgovorne akcije kompanije Imlek, „Moja Kravica - Rasti srećno“, danas je svečano otvoreno još jedno dečije igralište, ovog puta u Novom Sadu. Vrpcu su presekli pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović i direktor marketinga Imleka Slobodan Srećković.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Rekvijem za Gospođu J. - Film sa previše pitanja bez odgovora

  • PDF

 Sa predstavljanja dela glumačke ekipe nakon premijere u Novom SaduPosle svetske premijere na Berlinskom filmskom festivalu i premijere u Srbiji na FEST-u, film "Rekvijem za Gospođu J." sredinom marta premijerno je prikazan i u bioskopu Arena Cineplex, u Novom Sadu. Tim povodom novosadskoj publici poklonio se deo glumačke i autorske ekipe: Mirjana Karanović, Jovana Gavrilović, Mira Banjac, Boris Isaković, Draginja Voganjac i Radoje Ćupić, kao i producent Nenad Dukić i reditelj filma Bojan Vuletić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Gojko Todorović: Čovek dobrog srca i velikih ideja

  • PDF

Gojko TodorovićTreba biti dobar ne uprkos već zbog nečeg (ili nekog). Za njega postoji samo nacija čovečanstva, univerzalan jezik ljubavi i jedan, sveprisutan Bog kome je, između ostalog, podigao Kuću verovanja. Pesnik, pisac, agronom, poljoprivrednik, jednom rečju dobar čovek. To je ukratko i u suštini Gojko Todorović iz Šajkaša.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com