Mon06052023

Poslednja izmena:10:30:24 AM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO

Prisustvovali smo

Obeležen jubilej 95 godina postojanja Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije

  • PDF

Pozdravni govor Nevenke NovakovićSvečanom akademijom u SANU, u ponedeljak, 16.11.2015. godine, obeležen je jubilej 95 godina postojanja Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije. Svečanost je otvorila Nevenka Novaković, v.d. direktorke Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije rekavši da je svečana akademija centralni događaj u okviru programa pod pokroviteljstvom Vlade, kojim se obeležava 95 godina zaštite intelektualne svojine, što potvrđuje značaj koji inovativne i kreativne industrije imaju za razvoj konkurentnosti privrede Srbije.
Ovom prilikom potpisan je dvogodišnji ugovor o saradnji Evropske patentne organizacije i Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Serbia Fashion Week groznica subotnje večeri na modnoj pisti

  • PDF

Aplauzima ispraćen Romero BryanU prepunom Kongresnom centru Master Novosadskog sajma, publika koja je došla sa svih strana sveta, u subotu, 14. novembra, imala je priliku da prati revije najistaknutijih srpskih dizajnera, ali i dizajnera iz Velike Britanije, Španije, Malte, Rumunije, Slovenije i Crne Gore. Svoje nove kolekcije prikazali su Romero Bryan, Marija Šabić, Vasilije Kovačev, Ritienne Zammit, Michaela Cirlugea, ES Collection, Marta Miljanić, Draž, Ivana Murišić i Bojana Dolamić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prvi dan Sajma ruralnog turizma i privrede u Novom Sadu

  • PDF

Sa otvaranja Sajma u Edukativnom centruTokom dva dana 13. i 14. novembra, u Edukativnom centru u Novom Sadu, osnovanom od strane Vlade AP Vojvodine, održava se prvi Sajam ruralnog turizma i privrede sa ciljem promocije autentičnih bačkih proizvoda: od kozjeg i kravljeg sira, do neštinskih vina kako bi brže stigli do kupaca, potencijalnih uživalaca u tim proizvodima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Spektakularnim revijama otpočeo jesenji Serbia Fashion Week 2015

  • PDF

Svetlana HorvatSinoć je u Kongresnom centru "Master" Novosadskog sajma spektakularno otpočeo jesenji Serbia Fasion Week, koji se od 10.- 16. novembra održava u Novom Sadu.
Ovom društveno-kulturnom događaju par excellence, prethodilo je predstavljanje 20 mladih dizajnera muških kolekcija sa prostora Balkana, na alternativnoj sceni „Fabrika“, održanom dan ranije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sa Štranda Dunavski rafting polazi i tokom jeseni i kada padne sneg

  • PDF

Fotografija za uspomenuRaspoloženi domaćini, peć na drva koja šire toplinu, lonac kuvanog vina sa mirisom cimeta, meze na stolu, i sve to ušuškano, zaštićeno od vremenskih (ne)prilika, dočekalo je grupu novinara novosadskih medija u podne, 29. oktobra, koji su zahvaljujući Dunavskom raftingu krenuli katamaranom na promotivnu plovidbu Dunavom. Onakvu u kakvoj će Novosađani i gosti ovog grada moći da uživaju tokom predstojeće jeseni i zime.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Degustacija domaćih vina u Eko-etno klubu Čerević Dušana Vidaka

  • PDF

Dušan Vidak (u sredini) sa vlasnicima vinarija Radojčić (levo) i KovačevićNa 24 km od Novog Sada, podno Fruške gore duž Čerevićkog potoka i dunavskog puta, smestilo se sremsko selo Čerević, opština Beočin. A na putu koji se iz centra mesta odvaja za Andrevlje, jedno od najpopularnijih fruškogorskih izletišta, nalazi se Eko-etno klub gospodina Dušana Vidaka, koji je čitav radni vek bio vezan za turizam, a 37 godina i za mesto direktora trustučke agencije “DTD Turs”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Susret gljivara na Iriškom vencu

  • PDF

Sa otvaranja Gljivarskih susretaU nedelju, 25. oktobra, u organizaciji Gljivarskog društva „Novi Sad“, održana je dvanaesta godišnja manifestacija „Susret gljivara na Iriškom vencu“. Predsednik GD „Novi Sad“, gospodin Stevan Baluban, u najavi programa, poželeo je lepo vreme i dobru posetu tog dana, što se u potpunosti obistinilo. Što gljivara, što pukih amatera i zaljubljenika u prirodu, na platou ispred Info centra Nacionalnog parka „Fruška gora“ okupilo se puno gostiju i izletnika, koji su sa zadovoljstvom ispratili dešavanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Doktori klovnovi i crveni nosevi podigli atmosferu u centru Novog Sada

  • PDF

Budući doktori i mališani iz MŠ Kulturno sklonište pevali zajedno u slavu zdravlja- Ko ne ume da se igra, može da bude sve šta hoće, ali dete nikad bio nije – poručila je sa improvizovane bine u centru Novog Sad direktorka Srednje medicinske škole „7. april“, gospođa Aleksandra Ber Božić. Ona je sa svojim učenicima u belim mantilima i sa crvenim klovnovskim nosevima, njih oko 700, prodefilovala centrom grada noseći jasnu poruku da ovo možda izgleda neozbiljno, ali je zapravo jako ozbiljna stvar.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novi Sad ugostio učenike iz Danske

  • PDF

 Obraćanje osnovcima iz DanskeU prostorijama Turisitčko informativnog centra Turističke organizacije Grada Novog Sada, direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada, gdin Branislav Knežević, zajedno sa članom Gradskog veća zaduženom za privredu, gospodinom Goranom Sečujskim, u sredu, 21.10.2015. godine, primio je i pozdravio grupu od 81 učesnika – učenika, nastavnika i direktora iz Danske, koji su bili u četvorodnevnoj ekskurziji u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Svečano otvoren novi deo Gebruder Vajs Srbija logističkog centra u Dobanovcima

  • PDF

Sa svečanosti otvaranja novog dela logističkog centraU četvrtak, 15. oktobra 2015. godine, u Dobanovcima je upriličena svečanost povodom otvaranja novog funkcionalnog logističkog centra, "Gebruder Vajs Srbija" (Gebrüder Weiss) čime je postojeći objekat od 6.000m2 proširen za novih 9.000m2 visokokvalitetnog skladišnog prostora kao i 2.600m2 kancelarijskog prostora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com