Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA FONDOVI

Fondovi

Najprojekat novosadskog Departmana za voćarstvo

  • PDF

Prof. dr Zoran KeserovićDepartman za voćarstvo, vinogradarstvo, hortrikulturu i pejzažnu arhitekturu Poljoprivrdnog fakulteta u Novom Sadu je dobio veliko priznanje, Zahvalnicu za „naj projekat“ među 400 projekata prekogranične saradnje Srbije i Hrvatske za dobro upravljanje, efikasnost, relevantnost i održivost pokazanu u sprovođenju projekta. O ovoj prestižnoj i izuzetno značajnoj nagradi, razgovarali smo sa prof. dr Zoranom Keserovićem, direktorom Departmana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Donete Uredbe za podsticanje poljoprivredne proizvodnje

  • PDF

Vlada Republike Srbije je na predlog Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, usvojila uredbe o korišćenju podsticajnih sredstava za investicije u proizvodnji i plasmanu voća, grožđa, povrća, pečuraka i cveća, za regresiranje osiguranja životinja, useva, plodova, rasadnika i mladih višegodišnjih zasada i za podizanje proizvodnih zasada voćaka, vinove loze, hmelja i lincure za 2012. godinu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Najavljene mere agrarne politike u 2012. godini

  • PDF

Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Srbije izdalo je saopštenje u kome kaže da je minisatr Dušan Petrović prisustvovao dana 10. aprila 2012. godine radnom sastanku Stručnih poljoprivrednih i savetodavnih službi Srbije na kome je učestvovalo oko 1600 savetodavaca i stručnjaka u oblasti poljoprivrede i da je tom prilikom izjavio da je prošle godine ukupno 82.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava koristilo državne subvencije namenjene agraru, a da se ove godine samo za regresirano gorivo prijavilo 250.000 registrovanih gazdinstava, odnosno tri puta više nego prošle godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Država potpisala ugovore sa društvima za osiguranje

  • PDF

Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović i predstavnici društava za osiguranje: “Dunav osiguranje“, „Delta Generali“, „DDOR Novi Sad“, „Milenijum osiguranje“, „Takovo osiguranje“ i „Globos osiguranje“ potpisali su dana 27. marta 2012. godine ugovore o saradnji na osnovu kojih će država u potpunosti subvencionisati premiju osiguranja za nabavku stoke putem subvencionisanih kredita.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Garancijski fond otvorio pet kreditnih linija

  • PDF

Teodora VlahovićGarancijski fond APV osnovan je u decembru 2003. godine, sa ciljem da omogući malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima i registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima da lakše i povoljnije dođu do kredita koje daju poslovne banke.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

BSC Centar pustio u rad OSA test mašinu u Adi

  • PDF

bsc bojan pajtic adaZahvaljujući BSC Informativnom centru za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju, uz podršku Austrijske razvojne agencije (ADA), u kompaniji IBA (Industrija brusnih alata) u Adi, nedavno je puštena u rad višenamenska mašina za testiranje brusnih i rezanih ploča na sigurnost po svetski zahtevnom OSA standardu. Osim testiranja na bezbednost i sigurnost proizvoda u kompaniji IBA, ova mašina biće na raspolaganju i drugim kompanijama u cilju što što boljeg plasmana proizvoda na zahtevno tržište Evropske unije, kao i naučnim institucijama za istraživanja i razvoj novih tehnologija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otvoren BSC Informativni centar u Novom Sadu

  • PDF

U želji da pomogne malim i srednjim preduzećima u uvođenju međunarodnih standarda, povećanju konkurentnosti, obezbedi bolju kontrolu proizvoda na tržištu i pomogne izvoznicima i uvoznicima, Vlada Autonomne Pokrajine Vojvodine je prema smernicama iz Studije izvodljivosti Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, na sednici održanoj 7. oktobra 2009. godine, donela odluku o osnivanju BSC Informativnog centra za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prvi Festival kukuruza u Velikoj Plani NAJVEĆE REZERVE U NEZNANJU

  • PDF

Kukuruz je biljka broj jedan u Srbiji i najznačajniji izvozni artikal, ali se uglavnom izvozi kao sirovina, što je velika greška, jer je ekonomski efekat značajno manji. Ovom konstatacijom brojnim zemljoradnicima, naučnim saradnicima, univerzitetskim profesorima, proizvođačima semena kukuruza i novinarima, učesnicima Prvog festivala kukuruza održanog u hotelu “Plana” u Velikoj Plani, koji su organizovali Udruženje sela Srbije “Zavičaj” iz Sremske Mitrovice i Savez inženjera i tehničara Srbije, obratio se prof.dr. Miladin M. Ševarlić, predsednik SPITS – Saveza poljoprivrednih inženjera i tehničara Srbije Po uverenju profesora Ševarlića, najveća rezerva srpske ekonomije je u savladavanju neznanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kreditne linije Garancijskog fonda Vojvodine

  • PDF

Garancijski fond je u 2011. godinu ušao sa tri kreditne linije koje su, prema rečima direktorke Teodore Vlahović, otvorene u prethodnoj godini. Jedna kreditna linija namenjena pravnim licima se realizuje zahvaljujući Vladi Republike Italije. U toj kreditnoj liniji, koju Garancijski fond sporazumno radi sa Bankom Inteza, tačnije Banka inteza daje kredit, a Garancijski fond na te kredite daje garancije, mogu da konkurišu pravna lica, zadruge, poljoprivredni kombinati i svi oni koji se bave i poljoprivredom, ali ne samo poljoprivredom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com