Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

InterFest i koliko nam znači

  • PDF

Složni trio: Jadranka Beljan Balaban (desno), Nataša Budisavljević i Mira Brkić            Prvi festival održan je na Ribarskom ostrvu, neki naredni na Petrovaradinskoj tvrđavi, pa na Platou ispred SPENS-a, i na kraju se ustalio na gradskom trgu u samom centru grada. „InterFest“ je tokom sedamnaest godina trajanja menjao lokacije, ali je bio i ostao veran Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Lepo je biti na Kopaoniku u Dane vrganja

  • PDF

Zajednički snimak učesnika u kuvanju jela od vrganja            Uz pridržavanje svih propisanih mera i ove godine uspešno je održana, 11 po redu manifestacija „Dani vrganja“ na Kopaoniku. Zbog zatvorenih granica i nemogućnosti gljivara iz drugih zemalja, koji su poslednjih godina dolazili u znatno broju (iz devet zemalja), poseta je bila nešto slabija. Za učesnike - gljivare iz Srbije nije bilo nikakve prepreke, jer se kompletna manifestacija održava na otvorenom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Okusi ljubav na reci - uz vino i slatke zalogaje

  • PDF

Sa Good Food & Wine festivala u Beogradu            Drugi po redu Sajam tradicionalne hrane i vina, centralni događaj u okviru sedmodnevnog „Good Food & Wine Festivala“, okupio je više od 70 izlagača iz Srbije i regiona na beogradskom keju Sava Promenada. Sajam je otvorio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sačijada - tradicionalna balkanska priprema jela na Stražilovu

  • PDF

Zajednički snimak ovogodišnjih slavodobitnika i organizatora

           Ovogodišnje VI po redu „Balkansko takmičenje u pripremi jela ispod sača“ - Sačijada, održana je pod posebnim okolnostima, na prostoru Eko kampa Fruška gora na Stražilovu, Sremski Karlovci. Opravdan je bio izostanak timova iz Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, BiH, Slovenije, Bugarske, svake godine prisutnih na ovom takmičenju. Ovogodišnji gastronomski događaj okupio je 27 ekipa koje su zadovoljne ambijentom i uslovima zahvalili organizatoru, gospodinu Romeu Karanoviću, članu Kulinarske federacije Srbije (KFS) i vlasniku „Kuhinje na otvorenom“, pripremivši izvrsna takmičarska jela ispod sača.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Čarde i bande razgalile Novosađane

  • PDF

Hiljadu Novosađana uživalo u ukusnoj ribljoj čorbi i zvucima tambure            Četvrti festival riblje čorbe i tamburaške muzike „Čarde i bande" održan je u subotu i nedelju, 6. i 7. juna 2020. godine na Sunčanom keju u Novom Sadu (plato preko puta Doma vojske). Festival su organizovali kompanija Color Media Communications i Udruženje RReka".

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Radomir Vlačo: Cilj je potrošnju meda podići sa 300 g na kilogram po stanovniku

  • PDF

Radomir Vlačo         Na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu u subotu, 07. marta, održan je 38. Sajam pčelara Vojvodine, najveći sajam i najveća pčelarska manifestacija u Pokrajini, koja je okupila više od 40 izlagača iz cele Vojvodine i  Srbije, Rumunije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, koji su pčelarima ponudili košnice, ramove, dimilice, preparate za lečenje pčela, odela i drugu neophodnu opremu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zatvoren četvrti po redu Festival ljubavi u Novom Sadu

  • PDF

Detalj sa festivala            Izložbom „Legendarni novosadski ugostitelji“ i nastupom hora i gitarista muzičke škole Melodies, zatvoren je četvrti po redu „Festival ljubavi” u Novom Sadu. Kao i prethodne tri godine, Novosađani i turisti svakog dana uživali su u raznolikom programu na Trgu slobode: nastupima akustičnih bendova, umetnika koji izvode klasičnu muziku, plesnim večerima, ali i nastupima dečijih vokalnih sastava. Od Strahinje i Filipa na akustičnoj gitari, preko bendova: „Bubamare”, „Lego Duo i Nina”, „Usamljeni jahači” i drugih, do dramske sekcija Filozofskog fakulteta u Novom Sadu - program je pružao za svakoga po nešto.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Spektakl u Belom Blatu

  • PDF

Obraćanje gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića            Ne postoji kategorija u Ginisovoj knjizi rekorda kada je poseta jednoj manifestaciji u pitanju koja se dešava u selu sa 700 stanovnika, a da toga dana u njemu bude više od 15.000 posetilaca. Kako bilo, Belo Blato je naš rekorder, a Festival kobasice i domaće rakije manifestacija, koja je 16. februara 2020.  održana po sedmi put u ovom mestu okruženom jezerima, oborila je sve rekorde. Po posećenosti, po broju ekipa (ove godine 60, lane 43) u pravljenju domaćih kobasica i broju uzorka (123) najbolje domaće rakije date na ocenjivanje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Farma Horvat iz Bačkog Petrovca napravila najbolju kobasicu u Belom Blatu

  • PDF

Šampioni iz Bačkog Petrovca            Tradicionalna gastronomsko turistička manifestacija „Beloblatska kobasica", sa takmičenjem u pravljenju domaćih kobasica i biranjem najbolje domaće rakije, održana je u nedelju, 16. februara 2020. u Belom Blatu kod Zrenjanina, sedmi put po redu pred rekordnim brojem posetilaca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dve decenije Pršutijade u Mačkatu

  • PDF

Sa svečanosti otvaranjna manifestacije            Ovogodišnja, 20. po redu smotra proizvođača suvomesnatih proizvoda Zlatiborskog kraja, popularna „Pršutijada “, održana je od 14 - 16. februara u Mačkatu, uz prisustvo proizvođača i mnobrojnih posetilaca. Manifestaciju je  otvorio predsednik opštine Čajetina, gospodin Milan Stamatović, a svečanost otvaranja upotpunio je bogat kulturno-umetnički program kao i nastup trubačkog orkestra.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com