Sat12022023

Poslednja izmena:08:03:58 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

Regionalni samit Evropskih prestonica kulture održan u Novom Sadu

  • PDF

Sa sastanka u Novom SaduOd 11. do 13. jula Fondacija „Novi Sad 2021“ bila je domaćin Regionalnog samita Evropskih prestonica kulture, EPK Eho, na kojem se okupilo 20 predstavnika iz 9 gradova Evropskih prestonica kulture i gradova kandidata za ovu prestižnu titulu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Interfest paneli na aktuelne vinske teme

  • PDF

Sa jedne od prethodnih degustacijaMeđunarodni festival vina Interfest će i ove godine pored izložbe na Gradskom trgu u Novom Sadu imati i bogat prateći - stručni program, sa panelima i vinskim radionicama.
Prvi dan festivala, četvrtak, 14.06.2018. godine, donosi panel pod radnim nazivom „Turistički proizvodi Podunavlja“, koji će se održati u Kongresnoj Sali hotela Putnik od 17-18 časova,
Učesnici su prof. dr Goran Petković, Ekonomski fakultet u Beogradu, Ivana Jurić, voditeljica Odjela za turizam u Regionalnoj razvojnoj agenciji Slavonije i Baranje, doc. dr Ivana Mišković, Fakultet za turizam i sport u Novom Sadu, Matej Perkušić, direktor Turističke zajednice Baranja, a moderator je Jasmina Beljan Iskrin, master preduzetništva u turizmu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Interfest - decenija i po trajanja

  • PDF

Nataša Budisavljević u društvu predstavnika medijaU Novom Sadu od 14. do 16.juna 2018. godine održava se Međunarodni festival vina Interfest. Na Trgu slobode dočekaćemo 15. rođendan omiljenog novosadskog festivala u društvu sa više od 100 izlagača, najkvalitetnijim vinima i pažljivo biranim muzičkim programom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Moja Kravica Food Talk 2018

  • PDF

Šesta, sjajna promocija u organizaciji Roberta Čobana i ekipe Color Media CommunicationsUz priče o hrani i vinu, degustacije i veliki broj gastronomskih stručnjaka i javnih ličnosti, protekao je šesti "Moja Kravica Food Talk 2018", održan 8. juna u prepunoj sali hotela Sheraton Novi Sad, u organizaciji kompanije Color Media Communications.
"Moja Kravica Food Talk 2018" otvorio je Ivan Đoković, Potpredsednik Pokrajinske Vlade i Pokrajinski sekretar za privredu i turizam istakao je da je sekretarijat prepoznao važnost gastronomije i gastronomskog turizma i da će on biti ključna strateška oblast zajedno sa turizmom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Danubius Food Planet: Novosađani uživali u ukusima 23 zemlje i pratećim sadržajima

  • PDF

Za svakog po nešto zanimljivoDrugi po redu Festival nacionalnih kuhinja "Danubius Food Planet" održan je od 11. maja do 3. juna na Trgu slobode, a Novosađanima i turistima predstavile su se 23 zemlje sveta.
Svakog dana, posetioci festivala uživali su u tradicionalnim specijalitetima Italije, Malezije, Švedske, Mađarske, Brazila, Jermenije, Hrvatske, Bugarske, Sjedinjenih Američkih država, Ukrajine, Izraela i mnogih drugih.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Poljoprivredni sajam premašio očekivanja

  • PDF

Konje svi vole, zar neMeđunarodni poljoprivredni sajam ove godine je ne samo ispunio očekivanja, nego ih i daleko premašio, zajednički je stav učesnika Izložbe stoke u svim kategorijama.
Više od pola izloženih grla goveda je prodato, a za veći deo druge polovine je ugovorena prodaja posle sajma, na farmama i u odgajivačnicama širom Srbije. Pojedini su prodali i čitave izložene kolekcije, poput farme „Angus goveda“ iz Novog Slankamena, u vlasništvu firme „Seccom agrar“ iz Šapca. Njihove steone junice su prodate u okviru Dana stočara, na velikoj aukciji goveda. Zadovoljni su i izlagači simentalske rase, a jedan od njih je Sava Vrbajac iz Novog Sada, vlasnik firme „Fruškogorska“ d.o.o., koji je prodao svih osam junica koje je izložio na sajmu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Iz Novog Sada hrana i piće za svet

  • PDF

Veliko interesovanje posetilaca za zdravo dobru vojvođansku hranuProizvođači hrane i pića, izlagači na 85. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, zadovoljni su nastupom i obavljenim razgovorima s potencijalnim partnerima, te očekuju da će se većina poslova o kojima su razgovarali realizovati u danima posle ove manifestacije. Takođe, ističu da je poseta bila izvanredna, a zahvaljujući tome se s njihovim proizvodima upoznao veliki broj posetilaca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Poljoprivredni sajam posetilo oko 140.000 ljudi

  • PDF

Srečni dobitinici nagrada u Poklon igri sajmaDodelom nagrada srećnim dobitnicima u Poklon-igri, završen je 85. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom sadu, koji je trajao od 15-21.05.2018. godine. Sanja Marčetić iz Novog Sada i Lazar Milićev iz Kikinde, najsrećniji su posetioci sajma. Oni su dobitnici glavnih premija u Poklon-igri koju tradiocionalno organizuje Novosadski sajam. Traktor "Belarus 622" sa rotofrezom “Hisarlar”, koji je osvojila Sanja Marčetić, ostaje u Novom Sadu, dok je "John Deere 5045 d" svog vlasnika, Lazara Milićeva, pronašao u Kikindi. Darodavci glavnih nagrada su „Agropanonka“, koja je do sada na poljoprivrednim sajmovima poklonila 22 traktora, i kompanija „Kite“ DOO koja je ove godine debitant u Poklon-igri.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dizanje maja u Boljevcima

  • PDF

Prilika da se upozna stari slovački kulturni običaj koji najavljuje prolećeKulturni centar Surčin, Lovačka sekcija Boljevci i Mesna zajednica Boljevci, pozovaju sve zainteresovane na manifestaciju "DIZANJE MAJA", u ponedeljak 30. aprila 2018. godine u Lovačkom domu u Boljevcima.
Reč je o interesantnom očuvanom slovačkom kulturnom običaju kićenja i podizanja drveta kao simbola proleća, raćanja, plodnosti i prosperiteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mala smrčkijada u Lipovači

  • PDF

Stevan Baluban zabeležio je svojim fotografijama prvo ovogodišnje gljivarenjeČlanovi GD Novi Sad posetili su u subotu, 21. aprila, izletište Lipovača kod Šida na poziv prijatelja, gljivara iz Udruženja gljivara "Spora" iz Šida i Gljivarskog društva "Lisičarka" iz Sremske Mitrovice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com