Fri12012023

Poslednja izmena:08:03:58 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

MAK 2018 na Kopaoniku uspešno promovisao evropski put uspeha

  • PDF

Obraćanje Danila Golubovića i učesnika konferencije predstavnicima medijaPeta JEEP međunarodna naučna agrobiznis konferencija - MAK 2018, održana 25. i 26. januara u Kongresnom centru Hotela Grand&Spa na Kopaoniku, pod nazivom „EVROPSKI PUT - PUT USPEHA“ uspešno je privedena kraju, a njeni jasno postavljeni ciljevi: naučni prikaz i analiza rezultata nauke i prakse, mogućnosti i podrške uklјučenju Srbije u EU, u skladu sa Poglavljem 11 - Poljoprivreda i ruralni razvoj, uz predstavljanje vladajućih trendova i standarda u oblasti polјoprivrede, ruralnog razvoja i turizma u EU, kao i njihove implikacije na privredu Srbije, u potpunosti su ispunili očekivanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragan Vukotić: Manić - Tisa 63 - to je zadovoljan gost

  • PDF

Tradicionalni zajednički snimak pred početak takmičenja u pecanju ManićaOve godine, za potrebe manifestacije „Manić - Tisa 63“, na prostoru vikend naselja, mesta gde ju je Klub ljubitelja reke Tise „Tisa 63“ pre šest godina ustanovio, niklo je pravo vojvođansko domaćinsvo. Osim što su gosti dočekani na način na koji se odvajkada u ovim krajevima dočekivao pridošlica, toplo i radosno, organizatori su učinili sve da predstave bogatu vojvođansku trpezu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Saša Dujin: Manić - Tisa 63 je manifestacija dobre volje, energije, sreće i zadovoljstva

  • PDF

Saša Dujin (prvi s leva) sa ekipom najbližih saradnika odradio sjajan posao na organizaciji ove međunarodne manifestacijeSve je više zagovornika teze da i zima u ravnici može da bude turistički interesantna. Jedna opcija su salaši i čarde, uvezane sa kulturnim turizmom, druga opcija su manifestacije kojima pogoduje zimsko doba i ni jedno drugo.
Pre šest godina grupa prijatelja okupljenih oko Kluba ljubitelja reka Tise „Tisa 63“, osmislila je za naše podneblje, sasvim neobičnu manifestaciju - „Manić - Tisa 63“, želeći da afirmiše fenomen prisustva manića ili tiskog bakalara kod prevodnice kod Novo Bečeja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Takmičenje u nadevanju delikatesne kobasice - Manić Tisa 63

  • PDF

Plakat kao pozivnica na ovu jedinstvenu manifestacijuZimski ribolov uz tradicionalni vojvođanski svinjokolj okupiće rekordan broj takmičara i gostiju na 6. međunarodnoj manifestaciji “Manić-Tisa 63“, koja će se održati od 8. do 10. decembra 2017. godine u Novom Bečeju.
Svi oni koji sebe smatraju vičnim u spravljanju svinjokoljskih specijaliteta, imaće priliku da se takmiče rame uz rame sa proverenim majstorima iz regiona u ekipnom takmičenju u nadevanju delikatesnih kobasica.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milorad Lonić: Festival zlatnih ansambala Vojvodine po meri mladih ljudi

  • PDF

Milorad Lonić (u sredini) nije izdržao da se ne uhvati u kolo na kraju programaZavršno veče „Festivala zlatnih ansabmala Vojvodine“ i nastupom najboljih igrača kulturno-umetničkih društava iz cele Vojvodine i sa gostima iz Beograda, povodom obeležavanja Dana prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji 1918. godine, na SPENS-u, u Novom Sadu, prikazalo je još jednu pobedu mladosti, kreativnosti i lepote igrara, pesama, običaja, nošnji narodna i narodnosti Vojvodine i Republike Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Klub ljubitelja reke Tise iz Novog Bečeja poziva na tradicionalnu manifestaciju MANIĆ-TISA 63 2017

  • PDF

Pripremite se za spektaklUpoznajte tiskog bakalara
Zimski ribolov uz tradicionalni vojvođanski svinjokolj okupiće rekordan broj takmičara i gostiju na 6. Međunarodnoj manifestaciji “Manić-Tisa 63“, koja će se održati od 8. do 10. decembra 2017. u Novom Bečeju. Zimi kada većina ribolovaca odlaže svoj pecaroški pribor, ovde kod nas zahvaljujući ribi fenomenu naših voda Lota-Lota (lat) ili Manić, prava sezona tek počinje i praktično zahvaljujući maniću nikad se ne prekida.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Niko ne pravi bolje čvarke od Kaćana

  • PDF

Pozdravni govor zamenice predsednika Skupštine Grada Novog Sada, Branke BežanovDa su kaćki čvarci najbolji, potvrđuje prestižna manifestacija „Čvarak fest“, organizovana 8. put zaredom u živopisnom mestu Kać kraj Novog Sada, koja osim sve većeg broja izlagača i učesnika, privlači sve brojniju publiku. Čvarci su nekada bili jelo siromašnog sloja društva. Danas su delikates. Umeće njihove proizvodnje odnegovalo je prave majstore, specijalizante u proizvodnji čvaraka, jer kako tvrdi član Organizacionog odbora manifestacije „Čvarak fest“, gospodin Miroslav Piljić:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sijao Novosadski sajam

  • PDF

Ovogodišnji laureati sajma SjajUčesnici iz 8 zemalja; 50% izlagača više nego u 2016. godini; Nove izložbe; Stručni skupovi; Nastup 6 srednjih stručnih škola; 73% stručne posete - to bi ukratko bilo najvažnija informacija o Međunarodnoj izložbi zlatarstva i časovničarstva SJAJ, održanoj na Novosadskom sajmu od 2. do 5. novembra. Ulaz je bio besplatan uz registraciju posetilaca. Izložbu je posetio Hari Ričard Džejms Kandu (Harry Richard James Kandou), ambasador Indonezije u Srbiji, a videli su je i zlatari Srbije, BiH, Crne Gore, Makedonije, Republike Srpske, Hrvatske, Turske, Mađarske i Bugarske, kao i učenici Škole primenjenih umetnosti u Šapcu, Tehnoart Beograd - škole za mašinstvo i umetničke zanate, novobeogradske Politehnike - škole za nove tehnologije, Mašinsko-saobraćajne škole u Čačku, novosadske Srednje mašinske škole i Škole „Milan Patrović”. Od ukupnog broja registrovanih posetilaca oko 73 odsto bila je stručna publika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Više od 18.000 posetilaca videlo 30 premijera i za pet dana kupilo oko 200 automobila

  • PDF

U punom sjaju - Novosadski sajam automobila 2017.Sajam automobila u Novom Sadu, održan je posle tri godine. Tokom pet dana, u halama „Master“, 1, 1a, 2, 4 i Kongresnom centru, predstavljeno je oko 40 automobilskih brendova i više od 30 premijera, organizovane su brojne edukacije, stručni skupovi i predavanja, održan je Sajam saobraćaja, a ogromno interesovanje posetioci su pokazali za „Tuning Day“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prva regionalna konferencija o preduzetništvu

  • PDF

Zajednički snimak učesnika konferencijeDana 06. oktobra, u vreme 50-tog Međunarodnog sajma turizma u Novom Sadu, kao uvod u novu sajamsku manifestaciju planiranu za iduću godinu, u organizaciji Etno centra „Gegula“ iz Kraljeva, Novosadskog sajma i C.R.E.A.M. Evrope, održana je I Regionlna konferencija o preduzetništvu. Povod za ovaj skup bila je decenija preduzetništva u Republici Srbiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com