Fri12012023

Poslednja izmena:08:03:58 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

Manifestacija Gastro Srem 2017 pokazala svo bogatstvo ovih prostora

  • PDF

Mladi dali svoj doprinos uspehu manifestacijeManifestacija “Gastro Srem 2017.” održana je 29-30. septembra 2017. godine na Trgu dr Zorana Đinđića u Staroj Pazovi. Kao jedinstvena manifestacija na ovom prostoru je kroz bogatu gastronomsku, kulturnu, turističku i edukativnu ponudu spojila tradicionalno i savremeno doba. Posetiocima je dočarala ambijentalnu sredinu, kroz gastronomiju na jedan sofisticiran način i prikazala kuluturno istorijsko nasleđe Srema.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dani berbe grožđa u Vršcu za pamćenje

  • PDF

Julkica MitrašinovićOd 14. do 17. septembra Vršac je po 60 put bio domaćin Dana berbe grožđa. Iako je scenario napisan davnih dana, a satnica pojedinih programa utemeljena godinama unazad, ovaj Grožđebal će biti upamćem ne samo po karnevalu, dečjem maskenbalu, izložbi grožđa, voća i vina i drugim izložbama upriličenim tim povodom, bacanju poklon - paketića iz aviona, izboru za najlepšu devojku berbe, brojnim koncertima...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Grožđebalska karnevalska povorka 2017 sa preko 20 grupa i oko 500 učesnika

  • PDF

Ivana Varga (druga s desna) u društvu eminentnih gostiju KarnevalaJedan od najatraktivnijih događaja na Danima berbe grožđa u Vršcu je Vršački karneval. Živopisna, vesela i puna iznenađenja, karnevalska povorka se protezala od Vladičanskog dvora duž Dvorske ulice i Trga pobede.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dečji maskenbal na vršačkom Grožđebalu 2017 okupio 130 učesnika

  • PDF

Zadovoljni i organizatori i najmlađi učesniciOd 1957. godine, kada je u kafani "Kod dva ključa" održana izložba vina u Vršcu, koja je kasnije prerasla u svetkovinu posvećenu grožđu i vinu - Grožđebal, jedna od aktivnosti prisutnih od samog početka bila je Dečji maskenbal. Od tada pa sve do danas, svake godine deca i njihovi roditelji specijalno se pripremaju da prikažu svoje kreacije. Gospođa Dušica Pecikoza iz Turističke organizacije Vršac, kojoj je godinama unazad poverena organizacija Dečjeg maskenbala, priseća se da je na samom početku odziv dece bio skroman, a da je mesto održavanja bilo u zatvorenom prostoru, u pozorišu, zatim na manjoj bini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miris Svadbarskog kupus od Mrčajevaca širio se Srbijom

  • PDF

 Laureati ovogodišnje jubilarne 15. mrčajevačke KupusijadeTradicionalna gastronomsko-turistička i zabavna manifestacija „Kupusijada“, okupila je rekordni broj posetilaca od 15-17. septembra u Mrčajevcima.
I ove godine dolinom Zapadne Morave zamirisao je svadbarski kupus i postao specijalitet u svakom domu, restoranu i pod brojnim šatrama. Uz bogat kulturno-zabavni program na pozornici se tokom tri dana, smenjivalo blizu hiljadu izvođača, a najbrojniji su bili članovi kulturno-umetničkih društava i pevačkih grupa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ana Brnabić: Svako poštovanje Vršcu

  • PDF

Ana Brnabić izuzetno zadovoljna energijom VršcaSinoć su uz prisustvo državnog vrha Republike Srbije, otvoreni jubilarni 60-ti „Dani berbe grožđa“ u Vršcu. Svečanim činom predaje ključeva grada Vinku Loziću, gradonačelnica Vršca, gospođa Dragana Mitrović, je na simboličan način, u dane trajanja manifestacije, ovu dužnost prenela na Sterijino čedo, boema starog 172. godine, čime je zvanično otvorila manifestaciju, koja ove godine beleži ne mali jubilej, 60 godina trajanja. Tom prilikom ona je istakla nemerljiv značaj ove turističko-privredno-kulturne manifestacije kako za opštinu, tako i njene stanovnike, u kojoj danas ima 50 porodica koje egzirstiraju zahvaljujući piću boga Bahusa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

VAK 1926 uspešno organizovao Grožđebalske ulične trke 2017

  • PDF

Najuspešniji takmičari u seniorskoj konkurencijiPoslednjih šest godina, u vreme „Dana berbe Grožđa“, Vršački atletski klub 1926., u subotu, trećeg vikenda septembra, organizuje Grožđebalske ulične trke. Centralna gradska ulica - Dvorska, tada postaje ulica mladosti, radosti i žalosti, u zavisnosti od redosleda dolaska na cilj, ali svakako mesto gde se promoviše sportski duh, gde snage odmeravaju iskusni takmičari, ali i mesto gde se vrbuju budući.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Izabrana kraljica jubilarnog 60-tog Grožđebala

  • PDF

Top 5 najlepših devojaka Grožđ​​​​​​​​​​​​​​ebala 2017.Svečana sala hotela „Srbija“ u Vršcu, u petak, 15. septembra, drugog dana jubilarnih 60-tih po redu „Dana berbe grožđa“ bila je mesto lepote i mladosti, mesto izbora za Miss Grožđebala 2017. U konkurenciji se našlo deset devojaka iz Vršca i okoline, a odluku o tome koja je među njima najlepša, doneo je žiri u sastavu: profesor muzike i magistar orgulja Branka Đorđević, – predsednik žirija, regionalni menadžer prodaje kompanije Oriflame Zoran Pljakić, dipl. dizajner tekstila Milica Davidović, executive Director LeveriS-a Marija Butorević i Sales Director at Farmasi Cosmeticcs Serbia Žabić Darko.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zdravica (povodom 60-tih Dana berbe grožđa)

  • PDF

Verica Preda - PreVera iz VršcaIspod grada gde nas kula čuva
u radosti čašu podignite.
Na volju piće seljaka i careva
rujnog soka loze plemenite.
Iz čaše, iz flaše, dok ne vide lepe snaše naše
vršačkoga slatkog, slasnog pitkog vina
da se slavi vinska svetkovina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Izložba Grožđe, voće i vino ukrasila 60-ti Grožđebal

  • PDF

Direktorica TO Vršac Julkica Mitrašinović svečano je otvorila izložbuNekoliko godina unazad uvertira za vršačke „Dane berbe grožđa“, započinje otvaranjem izložbe „Grožđe, voće i vino“ u dvorištu kapitalnog zdanja Gradskog muzeja, između japanskih bagremova i sa pogledom na toranj katedrale Svetog Gerharda.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com