Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

Prvi Hedonist fest u Sremskim Karlovcima

  • PDF

Zajednički snimak učesnika stručnog dela Hedonist festaSrbija i Vojvodina 5. i 6. juna u svoju manifestacionu kartu upisuje još jednu gastronomsku manifestaciju - Hedonist fest.
Gabor Večei, hrabar hedonista koji voli da radi ovo što radi, da putuje, ostvaruje kontakte sa ljudima, i za sada uspeva da radi ono što voli, potpisuje se kao organizator ove manifestacije, u saradnji sa Visokom školom strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije Sremski Karlovci (MPK).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Beograđani, dobrodošli u Vojvodinu

  • PDF

Miris vojvođanskih kolača na Trgu Republike u BeograduManifestacija “Dani Vojvodine u Beogradu" održana je proteklog vikenda u Beogradu. U okviru promocije vojvođanske kulture i baštine, na Trgu Republike u glavnom gradu Srbije, u subotu u popodnevnim časovima predstavile su se, između ostalih, turističke organizacije iz Novog Sada, Kovačice, Vršca, Zrenjanina, Kovina, Bele Crkve, Pančeva, Stare Pazove, Apatina, Bačke Palanke, Žablja, kao i Asocijacija za ruralni turizam Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Deseto izdanje Bean Fest-a u Temerinu, prvog vikenda juna

  • PDF

Zajednički snimak učesnika konferencije na Salašu 137U dobro poznatoj atmosferi Salaša 137, koju su pesmom upotpunili gospodin Milan Prunić, uz muziciranje Bean benda (Laki keš), te pasulja skuvanog majstorskim umećem svestranog kuvara Janka Pinćera, u sredu, 28. maja, odražana je konferencija za donatore i medije, najvećeg vojvođanskog kulturno-himanitarnog festivala sa gastronomskim predznakom, jubilarnog, desetog Bean Fest-a.
Menadžer festivala, Dragan Vukotić je iskoristio priliku da se zahvali domaćinu Aleksandru Samardžiji Splići, što je izašao u susret i upriličio ovu konferenciju i donatorski ručak, kao čoveku koji je znao da prepozna energiju festivala koji podržava poslednjih godina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Humanitarno angažovanje Turijskih kobasičara

  • PDF

Miroslav Medurić ČikaTrideset godina alfa i omegu Turijske (ili Turinske) kobasicijade, Miroslav Medurić Čika, sa svojim pajtašima Turincima pravi kobasicu bez ikakvih aditiva, samo so, biber, beli luk i paprika i naravno, kvalitetno meso.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Saznaj više - izaberi bolje

  • PDF

Veliko interesovanje osnovaca za akcijuU okviru aktivnosti Tima za profesionalnu orijentaciju na lokalu u Novom Sadu, u utorak, 13.05.2014. godine, po drugi put, realizovana je PO akciji "Saznaj više – izaberi bolje” u organizaciji Srednje informatičke i Srednje poslovno menadžerske škole u Sremskim Karlovcima. Učestvovale su novosadske škole: OŠ ``Vasa Stajić``, OŠ ``Jožef Atila”, OŠ ``Prva vojvođanska brigada``, OŠ ``Žarko Zrenjanin``, OŠ ``Branko Radičević``, kao i OŠ ``23.oktobar`` iz Sremskih Karlovaca i OŠ ``Jovan Dučić`` iz Petrovaradina. I ovaj put je podrška bila predstavnica Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Održan Sajam rukotvorina u Eparhijskom domu u Kragujevcu

  • PDF

Sajam izazvao veliko interesovanje KragujevčanaSajam rukotvorina, koji su organizovali članovi udruženja domaće radinosti „Art manija“, pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Kragujevca, održan je u Eparhijskom domu, u okviru Đurđevdanskih praznika. Na ovoj prodajnoj izložbi, radove je izložilo oko 50 učesnika iz Kragujevca, Novog Sada, Beograda, Kraljeva, Čačka, Valjeva, Vrnjačke banje, pa čak i iz Palestine. Karakteristično je da su gotovo svi proizvodi unikati, ručno rađeni i najčešće od prirodnih materijala.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Strizanje ovaca u Gornjem Bregu, povratak starih dobrih tradicija

  • PDF

Vladimir Kankaraš (desno) u razgovoru sa posetiocem manifestacije u Gornjem BreguTradicionalno XIII takmičenje u strizanju ovaca i kuvanju ovčijeg paprikaša održano je u nedelju, 27. aprila, na Vašarištu u Gornjem Bregu kod Sente. U organizaciji Udruženja odgajivača ovaca i koza – Bikara iz Vrbasa, priređena su takmičenja u disciplinama: ručno i mašinsko strizanje ovaca, takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša kao i u kuvanju pastirskih jela, takmičenje zaprežnih kola, ukratko svega onoga što je vezano i što karakteriše jednu seosku sredinu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vjekoslav Papadopulo: Crepaja je jedna jedina

  • PDF

Vjekoslav PapadopuloVjekoslav Papadopulo, predsednik Udruženja odgajivača lipicanske rase konja Srbije i član Upravnog odbora Konjičkog saveza Srbije, nije mogao da sakrije zadovoljstvo ambijentom i brojem učesnika i prisutne publike u Crepaji, u vreme XX manifestacije “Crepajački fijaker”, održane po tradiciji drugog dana Uskrsa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Svi rezultati sa XX Crepajačke fijakerijade

  • PDF

Radovan AdamovZa manifestaciju “XX Crepajački fijaker” bilo je prijavljena 131 zaprega, najviše u kategoriji dvoprega – 84, potom u kategoriji četvoroprega 28 i petoprega 19 zaprega, a velika većina njih nastupila je u takmičarskom delu programa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Drugi Business Summit uz Gegula sajam turizma u Vrnjačkoj Banji

  • PDF

Sa prošlogodišnjeg otvaranja Mini biznis samitaBusiness Summit uz Gegula sajam turizma, hrane i pića, je poslovna manifestacija koja će se po drugi put održati u Vrnjačkoj Banji od 27. do 29 juna 2014. godine, u hotelu Breza. Organizatori manifestacije su Etno centar „Gegula“ i Centar za strateška istraživanja nacionalne bezbednosti iz Beograda, a pod pokroviteljstvom grada Kraljeva i Novog Pazara, Regionalne privredne komore Kraljevo i opština Vrnjačka Banja, Raška i Bogatić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com