Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

Bačka Topola po sedmi put domaćin Kamp tolerancije

  • PDF

Učesnici Kampa tolerancijeSedmodnevni, sedmi po redu Kamp tolerancije mladih podunavskih regija i gradova, svečano je sinoć (21. jula) otvoren u Bačkoj Topoli. Obraćajući se mladim ljudima iz šest država, učesnicima Kampa, prisutnim gostima i Bačkotopolčanima, Predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić je rekao da veruje da je u Vojvodini učinjen korak napred u odnosu na ono što se smatra tolerancijom, kao i da je multikulturaqlnost u Vojvodini deo svakodnevnog života svakog žitelja Pokrajine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Mahmud Al Dagistani: Izložba pasa Irig 2013 za desetku

  • PDF

Dr Mahmud Al Dagistani upućuje čestike jednom od nagrađenih vlasnika pasaSusret sa gospodinom dr Mahmudom Al Dagistanijem, generalnim sekretarom Kinološkog saveza Srbije, na VI Međunarodnoj izložbi pasa svih rasa C.A.C.I.B 2013, koja je 14. jula održana u organizaciji Kinološkog društva “Irig” i gospodina Jovana Vasića na Iriškom vencu, poznatom izletištu Novosađana, uvek predstavlja posebno zadovoljstvo. Da li je to zbog njegovog izuzetno pozitivnog stava, šarma, kinološkog znanja, tek dr Al Dagistani, koji je pukim slučajem za Novu srpsku 1966. godinu iz Damaska (Sirija) došao u Beograd, na putu za London, gde je po planu trebao da upiše fakultet, tu i ostao, sa sobom nosi i sa drugima podeli, dobru energiju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pasulj (Bean Fest) mirisao i na EXIT-u

  • PDF

Ekipa Bean Festa na ovogodišnjem EXIT-uOsim dobre muzike na preko dvadeset lokacija, organizatori EXIT-a 2013, više nego ranijih godina su se potrudili da uvedu različite sadržaje, kako bi petodnevnu žurku na Petrovaradinskoj tvrđavi učinili što atraktivnijom i raznovrsnijom.
Za sladokusce, prava nagrada je bilo „podizanje“ etno sela i kazani u kojima se kuvao čorbast pasulj, a sve to u režiji Dragana Vukotića, izvršnog direktora Bean Fest-a, najveće gastro manifestacije u Vojvodini Dragan Vukotić je pozvan kao proveren organizator velikog festivala, od strane EXIT tima da na Tvrđavi osmisli etno-selo, i na taj način prikaže etno Vojvodinu i etno Srbiju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Šesti C.A.C.I.B. Irig 2013“ opravdao očekivanja

  • PDF

Jovan Vasić sa suprugom GordanomKinološko društva „Irig“, organizovalo je u nedelju 14. jula na Iriškom vencu VI Međunarodna izložba pasa svih rasa. To je bila jedna od nih idealnih prilika da se vlasnici čistokrvnih četvoronožaca, a i oni sami, takmiče i uživaju.
Možda je ovo bilo i saborno mesto najboljih i najlepših predstavnika pasa velikog broja rasa, kojima naša zemlja može da se podiči, jer su se tu našli i prvaci Evrope, pa i sveta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Robert Čoban: Zdrava hrana tema broj 1 u srpskim magazinima

  • PDF

Robert ČobanPrva regionalna konferencija o hrani “Food Talk 2013″, u organizaciji kulinarskih magazina Color Press Grupe “Pošalji recept” i “Torte i kolači”, održana je u petak, 14. juna, na Salašu 137 na Čeneju, pored Novog Sada. Aktuelne teme, dobri panelisti, brojne poznate ličnosti, među kojima su bili pioniri emisija o kulinarstvu u bivšoj YU, kuvar Stevo Karapandža i voditelj Oliver Mlakar, te čovek broj 1 na medijskom prostoru bivše YU Đorđe Balašević, veliki broj eksperata iz oblasti hrane iz celog regiona, šefovi kuhinja i vlasnici poznatih restorana, ugledni vinari i somelijeri iz regiona, autori kulinarskih bestselera, najbolji gastro blogeri, mnogobrojni predstavnici medija, obeležili su ovu jedinstvenu manifestaciju, u salašarskom ambijentu kao stvorenom za to.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nagrade na temerinskoj Pasuljijadi pripale zaista najboljima

  • PDF

Radost nagrađenihPostoje na stotine recepata za kuvanje pasulja, ali je definitivno najbolji onaj koji se “najdalje čuje”.
Ove godine, na 9. po redu temerinskoj Pasuljijadi ili Bean festu “najjači” pasulj u konkurenciji 270 ekipa su skuvali “Triggliceridi” iz Beograda, što je dokaz više da je mnogobrojni stručni žiri radio po pravdi. Njima je pripala i nagrada od 100.000 dinara. Da na mladima svet ostaje, potvrdila je ekipa kulinara, učenika novosadske srednje škole "Svetozar Miletić", kojima je pripalo 50.000 dinara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miroslav Vasin: Bean fest ponos multinacionalne Vojvodine

  • PDF

Miroslav Vasin u razgovoru sa jednim od učesnika festivala-Čini se da je Bean Fest ili temerinska Pasuljijada dospela na treće mesto po obimu, značaju i broju posetilaca u Srbiji. Ako uzmemo u obzir sve kriterije, jedini su EXIT i Guča na neki način snažniji od ove manifestacije. Činjenice da je Pasuljijada proglašena u resoru prikazivanja veština spremanja hrane za najbolju manifestaciju u Jugoistočnoj Evropi, da se ove godine takmičilo preko 270 ekipa od po deset ljudi, da je samo u subotu 8. juna, manifestaciju došlo da posmatra preko 15.000 ljudi, da je u okviru humanitarne akcije "Pogodi u srce" skuvan najveći ručak na Balknu i podeljeno 4.000 porcija pasulja, a sredstva prikupljena u toj akciji namenjena su za humanitarne svrhe i biće uplaćena socijalno najugroženijim porodicama u Temerinu, ukazuju na njen značaj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragan Gligorijević: Bean festu priznanje pre početka

  • PDF

Detalj sa konferencije za medije na Bucinom salašuUdruženje građana „Vodomar05“ i čitava, mnogobrojna ekipa okupljena oko Bean festa ili Temerinske pasuljijade, na čelu sa izvršnim direktorom Draganom Vukotićem, zdušno podržanom i praktično pomognutom od strane porodice, ispunila je obiman promotivni plan predstavljanja ove manifestacije u zemlji i okruženju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Merkur šampion zdrastvenog turizma Jugoistočne Evrope

  • PDF

Ovogodišnji dobitnici Sacenovih nagradaSpecijalna bolnica Merkur iz Vrnjačke Banje dobitnik je priznanja Šampion zdrastvenog turizma Jugoistočne Evrope. Ovo priznanje Merkuru je dodeljeno u okviru manifestacije „Zlatno turističko srce“ zemalja jugoistočne Evrope, koja je održana u hotelu "Palas" u Beogradu, 26. aprila 2013.godineu organizaciji Sacen Internacionala.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miodrag Čupić: Novi Sad grad meda

  • PDF

Miodrag ČupićDruštvo pčelara iz Novog Sada, nazvano imenom profesora Jovana Živanovića (Sremski Karlovci 1841-1916), oca savremenog pčelarstva, priredilo je za vikend (od 12. do 14. apila) Treći sajam pčelarstva.
Društvo pčelara “Jovan Živanović” u saradnji sa Udruženjem “Veliko kolo”, uz pokroviteljstvo grada i suorganizatora Gradske uprave za privredu i Turističke organizacije Novog Sada, na ovoj manifestaciji ugostilo je oko 100 proizvođača, što pčelinjih proizvoda, pčelarske opreme, kozmetike i preparata na bazi pčelinjih proizvoda, proizvođači vina, lekovitog bilja i čajeva, konditorskih proizvoda, te oko 1.500 učesnika kulturno-zabavnog programa iz cele Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com