Fri07192024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

Praznični Gastro Srem - IZ SRCA, SVE LAGANO

  • PDF

Sa otvaranja manifestacije u Staroj Pazovi    Poslednja tri dana odlazeće godine i ulazak u Novu 2024. stanovnici Stare Pazove, kao i njihovi gosti, imali su jedinstvenu priliku da provedu uz najveću manifestaciju u opštini  -
„Praznični Gastro Srem“. Novogodišnja atmosfera uticala je i na posebno raspoloženje, uz izvrsne gastronomske delicije lokalnih proizvođača.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aleksandar Dunjić, zaštitno lice Gastro Srema

  • PDF

Aleksandar Dunjić    Aleksandar Dunjić, poznati beogradski glumac, zaštitno lice gastro-turističke i privredne manifestacije „Gastro Srem“ u Staroj Pazovi, po sopstvenim rečima tumači jednu od svojih najomiljenijih uloga, iz srca i ljubavi prema tradiciji „koja se u Sremu još uvek nije izgubila, već je sa modernim vremenom samo poboljšala sve ono što je u Sremu nastajalo vekovima. Danas je veoma popularna reč - organska hrana, a zaboravili smo da je to sva ona naša, domaća hrana na kojoj su odrasle generacije. Sve to, ali još mnogo ukusnije i raznovrsnije očekuje vas ovom prilikom na preko 40 štandova“.   

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Manifestacija Manić - Tisa 63 i bez manića uspešno održana

  • PDF

Dragan Vukotić u ambijentu Kluba prijatelja reke Tise "Tisa 63"    Uz smenu sunčanih i oblačnih intervala u subotu. 09. decembra, uz branu kod Novog Bečeja, održana je manifestacija „Manić-Tisa 63“, Kluba ljubitelja reke Tise „Tisa 63“. Ne tako davno Međunarodna ribolovačka - gastro manifestacija koja je okupljala veliki broj takmičara i posetilaca iz zemlje, regiona, čak i takmičare sa drugih kontinenata, kao da traži predah. Zapravo, razlog ovogodišnjeg znantno skromnijeg broja posetilaca uslovio je, kako je objasnio Dragan Vukotić, član Kluba i jedan od pokretača ovog zanimljivog događaja, „nestanak“ manića, ribe iz porodice bakalara koja je migracijom došla iz Severnog ledenog mora i nastanila slatkovodnu Tisu upravo kod brane. Još koliko prošle godine svega nekoliko puta je ulovljena, dok se ove godine nije pojavila.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Autentična i lepa slika Srema u beočinskoj opštini

  • PDF

Prva pa uspešna - manifestacija GASTROMEET FEST TOO Beočin         U finišu Oktobarskih svečanosti povodom obeležavanja Dana opštine Beočin 16. oktobra, po prvi put je organizovana dvodnevna gastro-turističku manifestaciju „GASTROMEET FEST“, 28. i 29. oktobra. Sa ciljem očuvanja gastronomske i unapređenja turističke ponude beočinske opštine i Srema, pažljivo osmišljenim konceptom događaja, uz prisustvo velikog broja lokalnih proizvođača i promocije inovativnih načina priprema hrane, učinjen je prvi, po svemu sudeći i pravi korak ka ispunjenju svega zamišljenog.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatna plaketa ROGLJA 2023 za novu manifestaciju - Ukusi Deliblatske peščare

  • PDF

Petar Stamenović sa priznanjem ROGLJA    Zlatna plaketa ROGLJA za najbolju novu manifestaciju upućena je na adresu „Ukusa Deliblatske peščare“, manifestacije koja ima za cilj promociju gastronomskog nasleđa i prirodnog okruženja. Čitav projekat je zamišljen kao spoj kulturne-materijalne baštine, tradicije, običaja, verovanja, prirodnih osobenosti i gastronomije na području Specijalnog rezervata prirode „Deliblatksa peščara“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatna plaketa ROGALJ 2023 za Dane ludaje

  • PDF

Jasmina Milankov sa najvišim prizanjem za najbolju vojvođansku manifestaciju 2023. godine    Selekcija od preko 1.000 manifestacija na tlu Vojvodine, pokazala se neophodnom, u smislu procene kvaliteta, njihove uspešnosti i prepozatnljivosti kako za organizatore samih manifestacija tako i za domaće i strane turiste koje pohode slične iz razloga najjednostavnijeg upoznavanja osobenosti kraja u kojem se događaj organizuje. Tu obavezu i velik odgovornost preuzeo je na sebe ROGALJ - festival nad festivalima, a članovi Organizacionog odbora, nakon vrednog obilaženja većine, odabrali za ovu godinu najbolje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dani vesele mašine - dobitnik Zlatne plakete ROGLJA 2023

  • PDF

Zlatna plaketa ROGALJ 2023 za Seoskog Neimara -Branku Šoštariću Šoletu    Organizacioni odbor ROGLJA  – manifestacije svih vojvođanskih manifestacija, svake godine vrši odabir najuspešnijeg događaja na tlu Vojvodine, onog koji se u nekim od parametara, uspešnosti, izuzetnosti, kvalitetu, nametnuo i privukao pažnju publike.
    Zlatnu plaketu ROGALJ 2023 za Seoskog Neimara dobio je Brane Šoštarić Šole, ustanovitelj manifestacije jedinstvene po sadržaju i obimu - „Dani vesele mašine“ u Kljajićevu, opština Sombor.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dva u jedan: ROGALJ i BEAN fest odabrali najbolje

  • PDF

Zajednička fotografija nagrađenih na ROGLJU sa organizatorima    Prvog dana oktobra u prelepom ambijentu Salaša 137, u prestonici salaša - Čeneju, održana je Manifestacija svih vojvođanskih manifestacija - IX ROGALJ i čuveno takmičenje u kuvanju pasulja, XIX BEAN fest.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ROGALJ - jedna manifestacija pregršt događaja

  • PDF

Sve je spremno za ROGALJ 2023. - potvrdili članovi Organizacionog odbora manifestacije

            Reči ROGALJ, u značenju ugla, mesta okupljanja, sastajališta mladih na selu, a najčešće raskršća, dolazi iz seoskih sredina, je reč koja je definisala „manifestaciju svih vojvođanskih manifestacija“ nazvanu tim imenom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kalina Vlaškalin: Kako sam provela ovogodišnje Velikogospojinske dane u Novom Bečeju

  • PDF

Kalina Vlaškalin    Kao i  svake godine, uzbuđenje pred Velikogospojinske dane raste iz dana u dan. Gospojina je slava posvećena Uspenju Presvete Bogorodice i slavi se kao slava naše varoši - Novog Bečeja. Sama manifestacija traje četiri dana, od 24. do 27. avgusta. Ima mnogo zanimljivog sadržaja za decu i mlade a i one malo starije. Najviše uživam u šetnji kroz Etno bazar - podmanifestaciji Velikogospojinskih dana. Tu se mogu naći prelepe rukotvorine, nakit, tradicionalna hrana poput štrudle ili mađarskog specijaliteta kurtoš kolača.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com