Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

Kopaonik u boji borovnice

  • PDF

Sa takmičenja u branju borovnicaPo IX put u planinskom centru Kopaonik, u promenljivim vremenskim uslovima, od 27 - 30. jula održava se manifestacija „Dani borovnica“ posvećena najrasprostranjenijem šumskom voću - samonikloj barovnici koja se prostore na 300 hektara, a bere krajem jula i početkom avgusta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nastavljena tradicija Opasuljivanja u Novom Bečeju

  • PDF

Nova lokacija - stara ljubav - OpasuljivanjeOve godine, na takmičenju u kuvanju pasulja u varoši na levoj obali Tise, učestvovala je 41 ekipa što je Saša Dujin, direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej, ocenio kao dobar odziv. On je istakao i da je ovo tradicionalna porodična manifestacija koja postoji više od dvadeset godina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srednjevekovni piknik na Arači novi turistički brend Novog Bečeja

  • PDF

Organizatori Piknika više nego zadovoljni posetomDvanaest kilometara od Novog Bečeja nalazi se Arača, ruševina srednjevekovne romaničke crkve koja je 1948. godine stavljena pod zaštitom kao kulturno dobro. Izgrađena je davne 1230. godine na temeljima starije crkve iz 11. veka da bi je, nakon mnogo pljački i razaranja, Turci osmanlije spalili 1551. godine ostavivši je u stanju u kakvom je danas.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Regionalni samit Evropskih prestonica kulture održan u Novom Sadu

  • PDF

Sa sastanka u Novom SaduOd 11. do 13. jula Fondacija „Novi Sad 2021“ bila je domaćin Regionalnog samita Evropskih prestonica kulture, EPK Eho, na kojem se okupilo 20 predstavnika iz 9 gradova Evropskih prestonica kulture i gradova kandidata za ovu prestižnu titulu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Interfest paneli na aktuelne vinske teme

  • PDF

Sa jedne od prethodnih degustacijaMeđunarodni festival vina Interfest će i ove godine pored izložbe na Gradskom trgu u Novom Sadu imati i bogat prateći - stručni program, sa panelima i vinskim radionicama.
Prvi dan festivala, četvrtak, 14.06.2018. godine, donosi panel pod radnim nazivom „Turistički proizvodi Podunavlja“, koji će se održati u Kongresnoj Sali hotela Putnik od 17-18 časova,
Učesnici su prof. dr Goran Petković, Ekonomski fakultet u Beogradu, Ivana Jurić, voditeljica Odjela za turizam u Regionalnoj razvojnoj agenciji Slavonije i Baranje, doc. dr Ivana Mišković, Fakultet za turizam i sport u Novom Sadu, Matej Perkušić, direktor Turističke zajednice Baranja, a moderator je Jasmina Beljan Iskrin, master preduzetništva u turizmu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Interfest - decenija i po trajanja

  • PDF

Nataša Budisavljević u društvu predstavnika medijaU Novom Sadu od 14. do 16.juna 2018. godine održava se Međunarodni festival vina Interfest. Na Trgu slobode dočekaćemo 15. rođendan omiljenog novosadskog festivala u društvu sa više od 100 izlagača, najkvalitetnijim vinima i pažljivo biranim muzičkim programom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Moja Kravica Food Talk 2018

  • PDF

Šesta, sjajna promocija u organizaciji Roberta Čobana i ekipe Color Media CommunicationsUz priče o hrani i vinu, degustacije i veliki broj gastronomskih stručnjaka i javnih ličnosti, protekao je šesti "Moja Kravica Food Talk 2018", održan 8. juna u prepunoj sali hotela Sheraton Novi Sad, u organizaciji kompanije Color Media Communications.
"Moja Kravica Food Talk 2018" otvorio je Ivan Đoković, Potpredsednik Pokrajinske Vlade i Pokrajinski sekretar za privredu i turizam istakao je da je sekretarijat prepoznao važnost gastronomije i gastronomskog turizma i da će on biti ključna strateška oblast zajedno sa turizmom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Danubius Food Planet: Novosađani uživali u ukusima 23 zemlje i pratećim sadržajima

  • PDF

Za svakog po nešto zanimljivoDrugi po redu Festival nacionalnih kuhinja "Danubius Food Planet" održan je od 11. maja do 3. juna na Trgu slobode, a Novosađanima i turistima predstavile su se 23 zemlje sveta.
Svakog dana, posetioci festivala uživali su u tradicionalnim specijalitetima Italije, Malezije, Švedske, Mađarske, Brazila, Jermenije, Hrvatske, Bugarske, Sjedinjenih Američkih država, Ukrajine, Izraela i mnogih drugih.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Poljoprivredni sajam premašio očekivanja

  • PDF

Konje svi vole, zar neMeđunarodni poljoprivredni sajam ove godine je ne samo ispunio očekivanja, nego ih i daleko premašio, zajednički je stav učesnika Izložbe stoke u svim kategorijama.
Više od pola izloženih grla goveda je prodato, a za veći deo druge polovine je ugovorena prodaja posle sajma, na farmama i u odgajivačnicama širom Srbije. Pojedini su prodali i čitave izložene kolekcije, poput farme „Angus goveda“ iz Novog Slankamena, u vlasništvu firme „Seccom agrar“ iz Šapca. Njihove steone junice su prodate u okviru Dana stočara, na velikoj aukciji goveda. Zadovoljni su i izlagači simentalske rase, a jedan od njih je Sava Vrbajac iz Novog Sada, vlasnik firme „Fruškogorska“ d.o.o., koji je prodao svih osam junica koje je izložio na sajmu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Iz Novog Sada hrana i piće za svet

  • PDF

Veliko interesovanje posetilaca za zdravo dobru vojvođansku hranuProizvođači hrane i pića, izlagači na 85. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, zadovoljni su nastupom i obavljenim razgovorima s potencijalnim partnerima, te očekuju da će se većina poslova o kojima su razgovarali realizovati u danima posle ove manifestacije. Takođe, ističu da je poseta bila izvanredna, a zahvaljujući tome se s njihovim proizvodima upoznao veliki broj posetilaca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com