Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

Poljoprivredni sajam posetilo oko 140.000 ljudi

  • PDF

Srečni dobitinici nagrada u Poklon igri sajmaDodelom nagrada srećnim dobitnicima u Poklon-igri, završen je 85. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom sadu, koji je trajao od 15-21.05.2018. godine. Sanja Marčetić iz Novog Sada i Lazar Milićev iz Kikinde, najsrećniji su posetioci sajma. Oni su dobitnici glavnih premija u Poklon-igri koju tradiocionalno organizuje Novosadski sajam. Traktor "Belarus 622" sa rotofrezom “Hisarlar”, koji je osvojila Sanja Marčetić, ostaje u Novom Sadu, dok je "John Deere 5045 d" svog vlasnika, Lazara Milićeva, pronašao u Kikindi. Darodavci glavnih nagrada su „Agropanonka“, koja je do sada na poljoprivrednim sajmovima poklonila 22 traktora, i kompanija „Kite“ DOO koja je ove godine debitant u Poklon-igri.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dizanje maja u Boljevcima

  • PDF

Prilika da se upozna stari slovački kulturni običaj koji najavljuje prolećeKulturni centar Surčin, Lovačka sekcija Boljevci i Mesna zajednica Boljevci, pozovaju sve zainteresovane na manifestaciju "DIZANJE MAJA", u ponedeljak 30. aprila 2018. godine u Lovačkom domu u Boljevcima.
Reč je o interesantnom očuvanom slovačkom kulturnom običaju kićenja i podizanja drveta kao simbola proleća, raćanja, plodnosti i prosperiteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mala smrčkijada u Lipovači

  • PDF

Stevan Baluban zabeležio je svojim fotografijama prvo ovogodišnje gljivarenjeČlanovi GD Novi Sad posetili su u subotu, 21. aprila, izletište Lipovača kod Šida na poziv prijatelja, gljivara iz Udruženja gljivara "Spora" iz Šida i Gljivarskog društva "Lisičarka" iz Sremske Mitrovice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosadski sajam: Završen Ribolovački, sledi najveći - Poljoprivredni sajam

  • PDF

Svašta za ribolovce i ljubitelje boravka u prirodiNa Sajmu ribolova i opreme za boravak u prirodi predstavilo se 60 izlagača iz Srbije Bosne i Hercegovine i Mađarske. Najviše je bilo manufakturista, a uz njih su nastupili i distributeri i zastupnici, sportski ribolovni savezi i udruženja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatni kotilić Palića 26. maja 2018

  • PDF

Palićani najviše vole kad riba pliva u vinuU čast Svetog Urbana, zaštitnika vinara i vinograda, kao i mesta Palić, po četrnaesti put će se upravo na obali istoimenog jezera održati manifestacije „Palićke vinske svečanosti“. Tog 26. maja, uporedo će se odvijati tri fešte: VINSKA na terasama Kongresnog centra “Velika terasa”, HUMANITARNA Rotari kluba, a kako vino najbolje ide uz ribu, na obali Palićkog jezera biće održano takmičenje „ZLATNI KOTLIĆ PALIĆA“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Četvrti Sajam za penzionere na Novosadskom sajmu

  • PDF

Novosadski sajam spremio brojne pogodnosti i zanimljivosti za penzionereSajam za penzionere, biće održan 30. i 31. marta 2018. godine, u Auli Novosadskog sajma. Za posetioce ulaz će biti besplatan.
Pod sloganom „Za bezbrižnu starost“ u potpunosti će biti posvećen najstarijim sugrađanima. Oni će na Sajmu moći da provere zdravstveno stanje i saznaju tajne pravilne ishrane, da učestvuju u zabavnim radionicama i poklon igrama, osvoje vredne nagrade i brojne popuste, saznaju i odaberu kako da ispune slobodno vreme i zaborave usamljenost.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Duplo više posetilaca na martovskim priredbama Novosadskog sajma

  • PDF

Sajmovi na zadovoljstvo i organizatora i izlagača i posetilacaOko 30.000 posetilaca videlo je priredbe održane na Novosadskom sajmu od 7. do 12. marta. Na Sajmu knjiga, Izložbi umetnosti i Sajmu obrazovanja nastupilo je 150 izlagača iz sedam zemalja, dok je na Sajmu zapošljavanja, održanom 9. marta, bilo još 79 izagača koji su ponudili više od 2.500 radnih mesta. Priredbe su obeležila nova izdanja, gostovanja poznatih pisaca, više od 150 događaja u okviru Dana Laze Kostića, popusti do 70 odsto, odlična prodaja, nastup Radio televizije Vojvodine, evropska premijera izložbe „Savremena japanska skulptura“, veliko interesovanje učenika za Sajam obrazovanja... U okviru Poklon-igre, ali i neposredno pred Sajam knjiga Novosadski sajam je poklonio 50 grafika i 468 knjiga.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Turistička slagalica najboljima u manifestacionom turizmu Srbije

  • PDF

Zajednički snimak nagrađenihXI Susreti organizatora manifestacija 2017/2018., održani su u petak i subotu, 02. i 03. marta u kongresnoj sali Studentskog odmarališta „Ratko Mitrović“, na Zlatiboru. Događaj je organizovalo Udruženje „Turizam I Manifestacije Srbije“ (TIM Srbije) u saradnji sa Visokom turističkom školom iz Beograda i turističkom organizacijom Zlatibor. Posebnu zahvalnost organizator duguje: TO Zlatibor, Studentskom odmaralištu „Ratko Mitrović“, hotelu Zelenkada i IRIS, Etno domaćinstvu Milanović iz Lipovice, Gačića Magazi iz Bogatića, Polo doo iz Čačka, Gazdinstvu Tešice Komnenovića iz Despotovca, medijskim kućama (RTS, KCN, Turistički svet, ISTN, TOPSRBIJA, Novosti i Podgorički dan).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otpočeo šesti gasto-vinski festival Winterfest na Kopaoniku

  • PDF

Sjajna atmosfera na otvaranju ovogodišnjeg WinterFestaSinoć je na Kopaoniku, u hotelu „Grand“, zvanično počeo VI Winterfest Ski&Wine Festival, trodnevna konferencija uz Salon vina i gastronomije. Niske zimske temperature nisu omele dolazak izlagača, učesnika i gostiju festivala, već naprotiv, ceo događaj pretvorile u zimsku bajku. - Imamo izlagače iz svih krajeva Srbiji, koji su došli da se predstave u najsprestižnijoj destinaciji u našoj zemlji, neposredno pred održavanje XXV Kopaonik biznis foruma. Iz tog razloga Salon vina i gastronomije ove godine se održava u prostoru restaurant&pizzeria „Garden“ Hotela „Grand“, koji se, s obzirom na broj posetioca neposredno po otvaranju, pokazao pravim mestom za ovaj događaj - izjavila je gospođa Jadranka Beljan Balaban, ispred Udruženja Interfest.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mnogo toga je učinjeno u sektoru vinogradarstva i vinarstva, veliki posao je tek pred nama

  • PDF

Zajednički nastup vinara Vojvodine na Beogradskom sajmuPremijerka Ana Brnabić otvorila je 40. Međunarodni sajam turizma u Beogradu uz poruku da je turizam jedna od najuspešnijih i najunosnijih privrednih grana u Srbiji i da će se ulaganja u ovaj sektor nastaviti. Pod sloganom “Odmor te čeka” Sajam turizma, jedna od najuspešnijih manifestacija u zemlji i regionu, okupio je 1.200 izlagača iz 55 zemlja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com