Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

Kobasicijada pokazala da potrebe za ukusnim kobasicama iz Turije ima preko cele godine, ali ne i mogućnosti da se kupe

  • PDF

Novi predsednik - Miroslav Atanasković Toča, novi rekordi Udruženja KobasicijadaZavršena je 34. „Kobasicijada“ u Turiji, opština Srbobran. Ove godine posećenija i veselija nego ranijih godina, od petka do nedelje, od 16. - 18. februara okupila je na desetine hiljada posetilaca iz Vojvodine, ali i organizovanih grupa iz centralne Srbije. Turincima je na ruku išlo i vreme, ali pre svega minuli rad, na osnovu kojeg su zavredili simparije i poštovanje ljubitelja kobasica i kobasičara iz cele zemlje. Organizatori, Udurženje „Kobasicijada“ ove godine posebno su se potrudili kada je u pitanju kulturno-zabavni program.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bjuti industrija donosi mnoge nove zanate i nove poslovne mogućnosti za mlade ljude

  • PDF

Veliko interesovanje mladih za konferencijuPrva međunarodna konferencija na temu inovacija u bjuti industriji - Innovative Project in Beauty Industry (IPBI), održana je u subotu i nedelju, 03. - 04. februara 2018. godine. Lideri ove lepe delatnosti, kao i brojni učesnici konferencije prvi put su se okupili u Novom Sadu, da razgovaraju o novim trendovima koji nas očekuju u ovoj godini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mačkat minulog vikenda bio centar gastronomskog uživanja

  • PDF

Arsen Đurić otvorio je ovogodišnju 18. po redu PršutijaduSajam suvomesnatih proizvoda, popularna "Pršutijada", svečano je otvoren u petak, 2. februara, u porti crkve Svetog Ilije u Mačkatu i naredna tri dana bio je centar gastronomskog uživanja. To je bila 18. po redu smotra proizvođača ovog kraja, na kojoj je izloženo i kupcima po sajamskoj ceni ponuđeno najbolje dimljeno meso iz seoskih sušara ovog kraja: goveđa i svinjska pršuta, slanina, kobasica, ovčija stelja. I ovu ''Pršutijadu'' organizovalo je Udruženje proizvođača suvomesnatih proizvoda Zlatiborskog okruga u saradnji sa opštinom Čajetina, uz podršku ''Zlatiborskog eko agrara'', Turističke organizacije Zlatibor i Sportskog centra Čajetina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

MAK 2018 na Kopaoniku uspešno promovisao evropski put uspeha

  • PDF

Obraćanje Danila Golubovića i učesnika konferencije predstavnicima medijaPeta JEEP međunarodna naučna agrobiznis konferencija - MAK 2018, održana 25. i 26. januara u Kongresnom centru Hotela Grand&Spa na Kopaoniku, pod nazivom „EVROPSKI PUT - PUT USPEHA“ uspešno je privedena kraju, a njeni jasno postavljeni ciljevi: naučni prikaz i analiza rezultata nauke i prakse, mogućnosti i podrške uklјučenju Srbije u EU, u skladu sa Poglavljem 11 - Poljoprivreda i ruralni razvoj, uz predstavljanje vladajućih trendova i standarda u oblasti polјoprivrede, ruralnog razvoja i turizma u EU, kao i njihove implikacije na privredu Srbije, u potpunosti su ispunili očekivanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragan Vukotić: Manić - Tisa 63 - to je zadovoljan gost

  • PDF

Tradicionalni zajednički snimak pred početak takmičenja u pecanju ManićaOve godine, za potrebe manifestacije „Manić - Tisa 63“, na prostoru vikend naselja, mesta gde ju je Klub ljubitelja reke Tise „Tisa 63“ pre šest godina ustanovio, niklo je pravo vojvođansko domaćinsvo. Osim što su gosti dočekani na način na koji se odvajkada u ovim krajevima dočekivao pridošlica, toplo i radosno, organizatori su učinili sve da predstave bogatu vojvođansku trpezu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Saša Dujin: Manić - Tisa 63 je manifestacija dobre volje, energije, sreće i zadovoljstva

  • PDF

Saša Dujin (prvi s leva) sa ekipom najbližih saradnika odradio sjajan posao na organizaciji ove međunarodne manifestacijeSve je više zagovornika teze da i zima u ravnici može da bude turistički interesantna. Jedna opcija su salaši i čarde, uvezane sa kulturnim turizmom, druga opcija su manifestacije kojima pogoduje zimsko doba i ni jedno drugo.
Pre šest godina grupa prijatelja okupljenih oko Kluba ljubitelja reka Tise „Tisa 63“, osmislila je za naše podneblje, sasvim neobičnu manifestaciju - „Manić - Tisa 63“, želeći da afirmiše fenomen prisustva manića ili tiskog bakalara kod prevodnice kod Novo Bečeja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Takmičenje u nadevanju delikatesne kobasice - Manić Tisa 63

  • PDF

Plakat kao pozivnica na ovu jedinstvenu manifestacijuZimski ribolov uz tradicionalni vojvođanski svinjokolj okupiće rekordan broj takmičara i gostiju na 6. međunarodnoj manifestaciji “Manić-Tisa 63“, koja će se održati od 8. do 10. decembra 2017. godine u Novom Bečeju.
Svi oni koji sebe smatraju vičnim u spravljanju svinjokoljskih specijaliteta, imaće priliku da se takmiče rame uz rame sa proverenim majstorima iz regiona u ekipnom takmičenju u nadevanju delikatesnih kobasica.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milorad Lonić: Festival zlatnih ansambala Vojvodine po meri mladih ljudi

  • PDF

Milorad Lonić (u sredini) nije izdržao da se ne uhvati u kolo na kraju programaZavršno veče „Festivala zlatnih ansabmala Vojvodine“ i nastupom najboljih igrača kulturno-umetničkih društava iz cele Vojvodine i sa gostima iz Beograda, povodom obeležavanja Dana prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji 1918. godine, na SPENS-u, u Novom Sadu, prikazalo je još jednu pobedu mladosti, kreativnosti i lepote igrara, pesama, običaja, nošnji narodna i narodnosti Vojvodine i Republike Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Klub ljubitelja reke Tise iz Novog Bečeja poziva na tradicionalnu manifestaciju MANIĆ-TISA 63 2017

  • PDF

Pripremite se za spektaklUpoznajte tiskog bakalara
Zimski ribolov uz tradicionalni vojvođanski svinjokolj okupiće rekordan broj takmičara i gostiju na 6. Međunarodnoj manifestaciji “Manić-Tisa 63“, koja će se održati od 8. do 10. decembra 2017. u Novom Bečeju. Zimi kada većina ribolovaca odlaže svoj pecaroški pribor, ovde kod nas zahvaljujući ribi fenomenu naših voda Lota-Lota (lat) ili Manić, prava sezona tek počinje i praktično zahvaljujući maniću nikad se ne prekida.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Niko ne pravi bolje čvarke od Kaćana

  • PDF

Pozdravni govor zamenice predsednika Skupštine Grada Novog Sada, Branke BežanovDa su kaćki čvarci najbolji, potvrđuje prestižna manifestacija „Čvarak fest“, organizovana 8. put zaredom u živopisnom mestu Kać kraj Novog Sada, koja osim sve većeg broja izlagača i učesnika, privlači sve brojniju publiku. Čvarci su nekada bili jelo siromašnog sloja društva. Danas su delikates. Umeće njihove proizvodnje odnegovalo je prave majstore, specijalizante u proizvodnji čvaraka, jer kako tvrdi član Organizacionog odbora manifestacije „Čvarak fest“, gospodin Miroslav Piljić:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com