Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

Čarde i bande razgalile Novosađane

  • PDF

Hiljadu Novosađana uživalo u ukusnoj ribljoj čorbi i zvucima tambure            Četvrti festival riblje čorbe i tamburaške muzike „Čarde i bande" održan je u subotu i nedelju, 6. i 7. juna 2020. godine na Sunčanom keju u Novom Sadu (plato preko puta Doma vojske). Festival su organizovali kompanija Color Media Communications i Udruženje RReka".

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Radomir Vlačo: Cilj je potrošnju meda podići sa 300 g na kilogram po stanovniku

  • PDF

Radomir Vlačo         Na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu u subotu, 07. marta, održan je 38. Sajam pčelara Vojvodine, najveći sajam i najveća pčelarska manifestacija u Pokrajini, koja je okupila više od 40 izlagača iz cele Vojvodine i  Srbije, Rumunije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, koji su pčelarima ponudili košnice, ramove, dimilice, preparate za lečenje pčela, odela i drugu neophodnu opremu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zatvoren četvrti po redu Festival ljubavi u Novom Sadu

  • PDF

Detalj sa festivala            Izložbom „Legendarni novosadski ugostitelji“ i nastupom hora i gitarista muzičke škole Melodies, zatvoren je četvrti po redu „Festival ljubavi” u Novom Sadu. Kao i prethodne tri godine, Novosađani i turisti svakog dana uživali su u raznolikom programu na Trgu slobode: nastupima akustičnih bendova, umetnika koji izvode klasičnu muziku, plesnim večerima, ali i nastupima dečijih vokalnih sastava. Od Strahinje i Filipa na akustičnoj gitari, preko bendova: „Bubamare”, „Lego Duo i Nina”, „Usamljeni jahači” i drugih, do dramske sekcija Filozofskog fakulteta u Novom Sadu - program je pružao za svakoga po nešto.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Spektakl u Belom Blatu

  • PDF

Obraćanje gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića            Ne postoji kategorija u Ginisovoj knjizi rekorda kada je poseta jednoj manifestaciji u pitanju koja se dešava u selu sa 700 stanovnika, a da toga dana u njemu bude više od 15.000 posetilaca. Kako bilo, Belo Blato je naš rekorder, a Festival kobasice i domaće rakije manifestacija, koja je 16. februara 2020.  održana po sedmi put u ovom mestu okruženom jezerima, oborila je sve rekorde. Po posećenosti, po broju ekipa (ove godine 60, lane 43) u pravljenju domaćih kobasica i broju uzorka (123) najbolje domaće rakije date na ocenjivanje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Farma Horvat iz Bačkog Petrovca napravila najbolju kobasicu u Belom Blatu

  • PDF

Šampioni iz Bačkog Petrovca            Tradicionalna gastronomsko turistička manifestacija „Beloblatska kobasica", sa takmičenjem u pravljenju domaćih kobasica i biranjem najbolje domaće rakije, održana je u nedelju, 16. februara 2020. u Belom Blatu kod Zrenjanina, sedmi put po redu pred rekordnim brojem posetilaca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dve decenije Pršutijade u Mačkatu

  • PDF

Sa svečanosti otvaranjna manifestacije            Ovogodišnja, 20. po redu smotra proizvođača suvomesnatih proizvoda Zlatiborskog kraja, popularna „Pršutijada “, održana je od 14 - 16. februara u Mačkatu, uz prisustvo proizvođača i mnobrojnih posetilaca. Manifestaciju je  otvorio predsednik opštine Čajetina, gospodin Milan Stamatović, a svečanost otvaranja upotpunio je bogat kulturno-umetnički program kao i nastup trubačkog orkestra.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

BELO BLATO U NEDELJU DOMAĆIN VII FESTIVALA KOBASICE I DOMAĆE RAKIJE

  • PDF

Za KZN u zrenjaninskoj Gradskoj kući            U Multimedijalnoj sali zrenjaninske Gradske kuće u ponedeljak, 10. februara 2020. održana je konferencija za novinare i predstavnike medija u susret tradicionalnom, beloblaćanskom, sedmom Festivalu kobasice i domaće rakije, koji će svečano biti otvoren u nedelju, 16. februara u Belom Blatu, u 11 časova.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otvoren Festival ljubavi na Trgu slobode u Novom Sadu

  • PDF

Novi Sad prestonica ljubavi            Četvrti po redu „Festival ljubavi" svečano je otvoren u četvrtak, 06. februara, puštanjem crvenih balona u obliku srca sa Trga slobode.
            Publika je nakon toga uživala u akustičnoj svirci gitariste Strahinje Jajića i benda „(NE)Normalni”, dok je na dvadesetak postavljenih štandova mogla da počasti sebe ili voljenu osobu čokoladom, vinom ili originalnim delima domaće radinosti. Zid od prirodnog cveća sa natpisima „ljubav” na različitim jezicima, Krila anđela, Love gate, Kissing point i Photo booth mamili su da se zabeleže posebni trenuci. Romantični u duši pak, iskoristili su vedro veče da se provozaju Fijakerom ljubavi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Otvoren Kineski festival svetla u Novom Sadu

  • PDF

Kineska bajka u Limanskom parku            „Kineski festival svetla”, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji, Pokrajinske Vlade AP Vojvodine, Grada Beograda i Grada Novog Sada, svečano je otvoren u četvfrtak, 23. januara u Novom Sadu u Limanskom parku. Festival je zvanično otvorila ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo, a posetioci su uživali u magičnim svetlećim instalacijama koje će krasiti Limanski park sve do 16. februara. Lampioni  će biti uključeni svakog dana od 17 časova i ulaz za sve posetioce je besplatan. Saradnja sa Rakuten Viber, omiljenom globalnom aplikacijom za razmenu poruka, omogućila je besplatine stikere kako bismo mogli da podelimo radost Festivala i u svakodnevnoj komunikaciji. Stikeri će svima biti na raspolaganju od ponedeljka 27. januara.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nova godina - Slavilo se i još nije kraj

  • PDF

Sa dočeka Nove godine u Novom Sadu            Širom Vojvodine od Sv. Nikole, pa do kraja januara vreme je za praznovanje. Proslavljaju se neke od najčešćih slava poput Sv. Nikole, Sv. Stevana, Sv. Jovana, zaključno sa školskom slavom Sv. Savom. U krugu porodice obeležavaju se dve Badnje večeri, dva Božića, poslednjih godina najviše na trgovima, dve Nove godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com