Sat07132024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE

Manifestacije

Gibanicijada - Pobedila je ašanjska

  • PDF

Zajednički snimak pobednika XIV Gibanicijade u Ašanji            Gibanica - kraljica srpskih trpeza „ne zahteva vremena puno i bez nje je svako posluženje nepotpuno“, pravi se od sitnog sira, jaja, mleka, malo ulja, soli i kora i svaka je različita i u svakoj varijanti, a ima ih koliko i domaćica, je dobra.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pobednici manifestacije „Prosto k’o pasulj 2024“ u Temerinu

  • PDF

Zajednički snimak pobednika i organizatora manifestacije            Za učesnike, ljubitelje pasulja i kibicere, takmičenje u kuvanju pasulja veliki je izazov i razlog dolaska na temerinsku gastro-turističku manifestaciju sa humanitarnim karakterom, koja je ove godine navršila 18 godina. Rekordni broj od 220 takmičarskih ekipa najveći je pokazatelj organizatorima, Turističkoj organizaciji opštine Temerin, uz podšku Opštine Temerin, da to što rade, rade vrhunski.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Osamanest godina manifestacije Prosto k’o pasulj u Temerinu

  • PDF

Mladen Zec, predsednik opštine Temerin (drugi s desna) i Goran Podlipec sa zadovoljnim učesnicima         Svi uslovi za uspešnu feštu 08. juna 2024. na Temerinskom vašarištu, bili su ispunjeni: pripreme organizacije počele na vreme; dužnosti podeljene i sprovedene po dogovoru; raspoloženje na visini, a prolećno sunce zasjalo je jarko rasteravši svaku sumnju da neki oblak, vetar, mogu da poremete program najveće fešte u opštini Temerin.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Negotin - brend vinske kulture Srbije i mesto vrhunskih pčelinjih proizvoda

  • PDF

Pozdrav dobrodošlice Dušana Petrovića (desno) i Miše Ćirića na otvaraju 17. Festivala meda i vina 2024. u Negotinu            Pod sloganom - Oni Vide med i vino - u Negotinu je 11. i 12. maja održan XVII Sajam meda i vina. Puno učesnika, pčelara, vinara, proizvođača domaćih proizvoda i suvenira, stvorili su posebnu atmosferu zadovoljstva, prijatnosti i veselja, čemu je doprineo i organizator, Turistička organizacija opštine Negotin, koja je učinila sve da skrene misli na lepotu i radost, a zaboravi na probleme i nedaće koje su ovaj kraj nedavno zadesile.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Romeo Karanović: Kako napraviti svetski poznat brend

  • PDF

Obraćanje Romea Karanovića na otvaranju Kongresa            Pitanje svih pitanja i veliki zadatak organizatora, da iskoristi i poveže ogroman potencijal srpske gastronomske scene uz uvažavanje standarda i principa poznatih gastronomskih manifestacija koje se su izborile za status najvećih, sa lokalnim prilikama, mogućnostima i navikama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jasna Šproh: Petrovački kulen ruši granice i povezuje ljude

  • PDF

Jasna Šproh            Devetu godinu za redom organizatori Festivala kobasica „Klobásafest“ Bački Petrovac, prinuđeni su da povećavaju dimenzije šatora (ove godine na 1.350m2), jer su lokalnu feštu preinačili u međunarodnu, a ove godine i zvanično od jednodnevne proširili je sa novim sadržajima u dvodnevni događaj. Postioce nisu brojali, ali bi ih teško bilo i izbrojati od silne gužve

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

X Belobatska kobasica: Svi su pobednici, pobeđenih nema

  • PDF

Nikad jači žiri na manifestaciji posvećenoj kobasici            Krajnji ishod takmičenja u nadevanju sveže domaće kobasice na X „Beloblatskoj kobasicijadi“ oduševio je i arbitre, i učesnike, ponajviše publiku, utopivši se potpuno prirodno u celokupan ambijent prepun šarenih događaja i dobrih vibracija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

X Beloblatska kobasicijada za čistu desetku

  • PDF

Miroslav Markuš, predsednik MZ Belo Blato    „Selo na kraj sveta“ - kako su ga nekada zvali, zbog toga što je sa svih strana okruženo vodama: Begeja, Carske bare, jezerima i ribnjacima..., više to nije. Iako ga sa ostatkom kopna veže jedan most, zbog svojih lepota i osobenosti, zanimljive istorije, zbog zvanične potvrde da je selo sa najčistijim vazduhom, koje pripada prvoj ekološkoj zaštitnoj zoni, postalo je turistička atrakcija. Međutim, svake godine, dva dana prvog vikenda u februaru, zbog manifestacije posvećene kobasici, ono postaje centar interesovanja publike i iz udaljenijih mesta.
    Miroslav Markuš, predsednik MZ Belo Blato, opisujući osobenosti i kvalitete beloblatske kobasice naglašava da to nije kobasica za meze, već da se sedne i dobro najede.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

X Beloblatska kobasicijada - U znaku kobasice i dobrog druženja

  • PDF

 Jubilarnu manifestaciju otvorio je Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina    Prvog vikenda februara, deset godina unazad, u malom vodom okruženom Belom Blatu, održana se gastronomsko-privredna manifestacija „Beloblatska kobasicijada“. Ove godine 3. i 4. februara obeležena je decenija ove sve popularnije i masovnije fešte na koju se dolazi spontano, prijateljski i sa velikim očekivanjima u smislu lepo provedenog dana - dva uz sveže, ukusne, domaće beloblatske kobasice i druženje sa prijatnim, miroljubivim svetom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

EU partner 91. Međunarodnog poljoprivrednog sajma

  • PDF

Sa potpisivanja sporazuma o saradnji            Međunarodni poljoprivredni sajam, koji će na Novosadskom sajmu biti održan od 18. do 23. maja, dobio je snažnog partnera - Evropsku uniju. Protokol o poslovnoj saradnji Novosadskog sajma i Delegacije Evropske Unije u Republici Srbiji potpisan je u petak. 26.01.2024. godine, a potpise su na dokument stavili šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, ambasador Emanuele Žiofre i generalni direktor Novosadskog sajma, Nikola Lovrić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com