Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Dizajneri novog doba

  • PDF

Novi broj revije TOPSRBIJA-NAJBOLJE IZ SRBIJE            Na početku svega bila je ideja. Bez ideje nema ničeg novog. Ona je svojevrsni motor misli, podsticaj na delovanje. Reprezentacija mašte i pamćenja, naša unutrašnja predstava o spoljnom svetu i vizija njegovog preoblikovanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Grumen je put hrabrih koraka, znanja, snage, ljubavi

  • PDF

Zoran Ilić            Iza imena Zorana Ilića stoje dva naizgled nepovezana brenda, koja su uporedo stasavala na srpskom tržištu. Jedan je „Massagrar“ iz Novog Sada, drugi Vinarija „Grumen“ na potezu Valdovo kod Vrdnika (Fruškogorsko vinogorje, Sremski rejon).
            A sve je krenulo iz ljubavi „jer samo tako može!“ Vinarija „Grumen“ sa preduzećem „Massagrar“ deli isti entuzijazam, iste emocije, ali... Vino je vino, piće za dušu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Uspori, ne gori - Bezbednost na prvom mestu za nezaboravne trenutke i siguran povratak sa EXIT žurke

  • PDF

EXIT by Marija Erdelji            Koliko puta ste se, nakon nezaboravnog provoda na žurci, odlučili da prepustite vožnju drugima? Šta za vas predstavlja siguran povratak kući? Da li ste, baš uvek, taj bezbedan povratak sebi i obezbedili?

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sa verom u sebe i svoj rad - Opšte udruženje preduzetnica Vojvodine

  • PDF

Svetlana Čavić            Svuda oko nas su  žene, eksperti u svojim znanjima, mogućnostima, veštinama, koje nisu prepoznate kao takve. Doskora i one same bile su ubeđene da su njihovih ruku dela obična, ništa posebna. Da li su to bili starinski vezovi, hekleraji, modne kreacije, tkanje i oslikavanje predmeta, bogata lepeza prehrambenih proizvoda, jela, poslastica, peciva, kojima su se najčešće predstavljale, radile su u vreme koje su odvojile za sebe, pošto sve namire. Udruženja žena su to donekle promenila na način da su izašle iz senke i ljubitelji proizvoda i predmeta domaće radinosti, na raznoraznim svetkovinama lakše su mogli doći do njih, kupiti, motivišući ih da rade još više.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Snaga porodice

  • PDF

Karol Horvat sa suprugom i ćerkama            Od kada je sveta i veka, najsvetlija tačka u krugu života sklonom stalnim promenama, je porodica. Ona prava, koja se ne meri kvadraturom stana/kuće već količnom ljubavi koja se razmenjuje. Porodica kao blagoslov, smisao života, nepresušan izvor nežnih i toplih osećanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Antonio Ratković: Sve ono što čini Sombor posebnim

  • PDF

Antonio Ratković         Lepo je voleti svoj grad i biti na mestu koje dozvoljava da se utiče na njegov prosperitet. Za Antonia Ratkovića, prvog čoveka grada, Sombor je najlepši grad za njegove stanovnike, neiscrpna inspiracija za umetnike, riznica kulturno-istorijskih znamenitosti, društveni, intelektualni, socijalni, privredni, urbani fenomen kojeg treba uobličiti u formu turističkog proizvoda, privlačnog za putnike različitih interesovanja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tajna naklonosti Čuružana prema John Deere-u

  • PDF

Duško Milanović sa sinom            Duško Milanović iz Čuruga, opština Žabalj, poljoprivredni je proizvođač koji svojim radom potvrđuje kako se zajedničkim snagama ostvaraju vrhunski rezultati. Vrsni poljoprivrednik otac je petoro dece, tri sina i dve ćerke. Uspeo je da svoju ljubav prema poljoprivredi prenese na dvojicu sinova, danas oženjenih, porodičnih ljudi, kao i sklonost ka vrednom radu i napretku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Radivoj Nićin: Razvoj ruralnog turizma deo je ukupnog razvoja ruralnog područja

  • PDF

Radivoj Nićin            Vojvođanski salaši, inspirativne, romantične, tradicionalne slike nekadašnjeg života paora iz sredine XIX veka, idelizovani u očima turista, otrežnjujuće su realne iz vizure njihovih vlasnika koji su ih u vremenu sadašnjem priveli (ili ih privode) turističkoj nameni.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Branislav Vesković: Spasoje za spas srpske poljoprivrede

  • PDF

Branislav Vesković (prvi s desna) sa prototipom robot vozila            Početna ideja tima mladih ljudi uvođenja robotike u poljoprivredu, bila je vezana za obezbeđivanje lakšeg i bržeg održavanja poljoprivrednog zemljišta automatizacijom svih procesa rada u vinogradima, voćnjacima i na ostalim poljoprivrednim površinama, koji bi osim održivog razvoja poljoprivrede u regionu, doprineo rešavanju jednog od akutnih problema, nedostatka radne snage.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vladeta Sudarski: Daje se na znanje

  • PDF

Vladeta Sudarski sa Čedanom Đokić - Divna Forest            U vojsci su davali ritam pri marševima, a po naseljima čitali proglase i vesti uvek na najprometnijim mestima udarajući palicama u doboš, da bi privukli pažnju građana. Bili su to dobošari, javni objavljivači, telali, vrlo bitni u vreme kada ni novina, ni radija, a kamoli televizora, nije bilo. Sećenje na ove „poštare“ i danas čuva Vladeta Sudarski iz Novog Bečeja. Igra sudbine je htela da ovaj glumac amater i reditelj sa stažom od 40 godina, član folklornog ansambla „Bećarac“ bezmalo deceniju, punu popularnost stekne i bude upamćen po ulozi dobošara, koju s ponosom „igra“. Videćete ga kako najavljuje uglavnom manifestacije, seoske događaje, ali se pojavljuje i kao takmičar na Festivalu dobošara „Daje se na znanje" u Čoki, manifestaciji koja čuva sećanje na kulturno-istorijske vrednosti vezane za pojam dobošarenja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com