Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

AD Zobnatica između sjajne prošlosti i blistave budućnosti

  • PDF

Šetnja ZobnaticomPriroda dala, a čovek iskoristio i osmislio, da i ljudima i konjima bude dobro. Božji dar, koji su mnogi poredili sa zemaljskim rajem, nekada najprestižnija ergela i stanište najtrofejnijih grla stare Jugoslavije, Zobnatica se danas, uveliko priprema za svoju rehabilitaciju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bojan Pejović: Panonija je mesto u koje vredi ulagati

  • PDF

Bojan PejovićU okviru sedmog po redu Kampa tolerancije, u kojem je od 21. do 27. jula učestvovalo preko 100 mladih iz šest zemalja dunavske regije, a u organizaciji Fondacije „Plavi Dunav“, domaćini su predstavili neka od najatraktivnijih lokacija na teritoriji opštine Bačka Topola. Jedna od neizbežnih destinacija na svim „turevima“ upoznavanja Bačke Topole nalazi se i naselje Panonija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aktiv žena Duga sa Panonije

  • PDF

Članice Aktiva zena Duga sa PanonijePanonija je naselje u severnobačkom okrugu, u opštini Bačka Topola. U ovoj mesnoj zajednici, kojoj pripadaju i naselja: Emušić, Duboka i Srednji Salaš u 324 domaćinstava živi oko 800 žitelja, i više od dvanaest nacija.
Ovo naselje nastalo je na imanju porodice Falcione, koja je 1846. godine na ovom mestu podigla kaštel, oko kojeg je kasnije izgrađen park (oko 15 ha). Imanjem se prostiralo lovište (150 ha), a porodica Falcione je držala oko 1.000 rasnih konja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TA Puzzle Group: Popularna putovanja za mlade

  • PDF

Radmila ĐurđevFrancuski teoretičar umetnosti i filozof Ipolit Ten, je u XIX veku definisao šest vrsta turista: prva putuje iz zadovoljstva kretanja, posvećena je sabiranju razdaljina koje je prešla; druga se nikada ne odvaja od bedekera; treća putuje samo u grupi ili sa porodicom, pokušavajući da izbegne strana jela i koncentrišući se na štednju; četvrta ima za cilj jelo; petu čine lovci na određene objekte, retke antikvitete ili biljke; i konačno oni koji gledaju planinske vrhove s hotelskog prozora, uživajući u popodnevnom odmoru, čitajući novine zavaljeni u fotelju, posle čega izjavljuju da su videli Pirineje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miljana Blagić: Kulturno-zabavno leto u Gračanici i EXIT

  • PDF

Miljana BlagićNa poziv Turističke organizacije Novog Sada, na drugom „Youth Fair-u“, koji se 8. i 9. jula održao u Novom Sadu, prvi put se predstavila TO Gračanica sa Kosova i Metohije. Na sajmu omladinskog turizma, TO Gračanica je promovisala punk-rock festival „Loud crowd“ sa kojim će se predstaviti i na ovogodišnjem EXIT-u, a koji će se održati 24. avgusta u okviru Kulturno-zabavnog leta u Gračanici, u organizaciji NVO „Komunikacija za razvoj društva“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dino Mujanović: ArtEcoMarket, projekat koji je nedostajao

  • PDF

Dino MujanovićNije slučajno da se za vreme velikih događanja za Novi Sad pojavila još jedna nova manifestacija i to ona koja je ovom gradu nedostajala. Reč je o ArtEcoMarket-u, čiji su idejni tvorci grupa osvešćenih mladih ljudi okupljenih oko Udruženja za mlade „Ekokoncept“ sa idejom i željom da svojim radom utiču na promenu ekološke svesti u svom najbližem okruženju, gradu i pokrajini, a organizovanim programima učine bar mali pomak u pravcu boljitka u oblasti kulture, umetnosti, zaštite životne sredine, zdravlja uopšte.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aktivna Fruška po drugi put među mladima na Youth Fairu

  • PDF

Sanja LaušSanja Lauš je sa suprugom Draganom putem Udruženja „Aktivna Fruška“ u Starim Ledincima, začetnica stalnih organizovanih rekreativnih aktivnosti na Fruškoj gori, kako bi svim zainteresovanim ljubiteljima prirode, i onima koji će to tek postati, pomogli u otkrivanju ove vojovđanske lepotice. S obzirom da se njihov rad bazira uglavnom na radu sa mladima, Sanja i Dragan Lauš su drugu godinu za redom odlučili da učestvuju na “Youth Fair”, koji se 8 i 9. jula održava u centru Novog Sada, i koji posećuju mladi iz celog sveta, uglavnom učesnici EXIT-a.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bojana Peković, čuvar srpske tradicije

  • PDF

Bojana PekovićBojana Peković je u svakom pogledu nesvakidašnja šesnaestogodišnjakinja. Poznata u svom rodnom Kraljevu kao virtuoz na najstarijem spskom instrumentu, guslama, višestruko talentovana, vezana neraskidivim vezama za tradiciju njenog kraja i Srbije, ona je odrastao, misaono zreo čovek, u telu deteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragan Raskov Milošević, slikar i domaćin

  • PDF

Sa predstavljanja ponude etno domaćinstva Vila SelenaDragana Miloševića smo upoznali kao slikara i kao domaćina u Vrnjačkoj Banji na manifestaciji MINI BUSINESS SAMIT-u uz Gegula rakije i vina, gde je promovisao svoje etno domaćinstvo, „Vila Selena“. Tom prilikom on je izložio svojih pet slika, preko kojih je publika mogla da se upozna sa njegovim radom i „zlatnim trouglom“, manastirom Studenica, Gradac i Žiča, motivima i duhovnim potporama, kako u radu tako i u životu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ivan Smajlović: SG Isotech koncept efikasan u borbi protiv falsifikata

  • PDF

Ivan Smajlović

Ivan Smajlović, diplomirani inženjer tehnologije, bio je gost na X Interfestu, međunarodnom festivalu vina koji je od 20 do 22. juna održan u Novom Sadu. Tom prilikom, Ivan Smajlović je održao izuzetno zapaženu prezentaciju o konceptu firme “SG Isotech Inc” iz Pančeva, u vezi detekcije ilegalnih proizvođačkih praksi u proizvodnji vina, detekciji autentičnosti vina, zaštiti geografskog porekla, pravljenju srpskih brendova i plasiranja srpskog vina kao dobrog vina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com