Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Aleksandar Šovljanski - Lubeničar sa pedigreom

  • PDF

Složna i uspešna - familija Šovljanski iz Đurđeva            Aleksandar Šovljanski, lubeničar iz Đurđeva, opština Žabalj, sin Miloša Šovljanskog, lubeničara i inženjera poljoprivrede, takođe iz Đurđeva, nastavljač je dve stotina godina starog porodičnog posla - uzgoja lubenica. Ovaj domaćin, poslednjih 15 godina baziran isključivo na prodaji krajnjem kupcu, u ponudi ima 10-tak vrsta lubenica i 7 - 8 vrsta dinja. I dok su najpoznatije stare sorte: vukovarsku, mramorku, negotinku i somoborsku, zamenili hibridne, među dinjama se nađe i po neka stara sorta, zahtevnija za uzgoj, manje otporna i manjeg prinosa, koja budi nostalgiju na vreme prošlo, od kojeg proizvođači nemaju hasne.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Single Malt Whisky - Two Doves by Đurđevo

  • PDF

Aleksandar Komaromi            Neobična priča iz Đurđeva o jedinoj za sada destileriji za proizvodnju viskija u Srbiji  - „Two Doves“, iznova i iznova budi znatiželju o piću koje istorijski nije vezano za ovaj, naš prostor.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Razvojni put Reda vinskih vitezova Evrope - Srbija

  • PDF

Kunzul RVVE Miroslav Mrnuštik i Dama Biljana Maraš            Iako je viteštvo duboko ukorenjeno u prošlost srpskog naroda, vitezovi vina su na srpskoj vinskoj sceni ozvaničili svoje prisustvo tek početkom XXI veka. Iako mladi, a možda baš zbog toga, danas su upravo oni najuporniji, sveprisutni branioci viteškog kodeksa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Karin salaš - mesto okruženo srećnim, toplim i iskrenim ljudima

  • PDF

Porodica Nićin na okupu            Salaši su paorske kuće molovanih zidova išaranih raznim mustrama, o koje su okačeni oslikani tanjiri i „kuvarice“ sa obaveznim porukama. Uske staze od pažljivo poslaganih ciglica vode do ambara, staja, čardaka. I đerma u sred dvorišta. Šarovi laju na sve i svašta, najviše na mačiće koje se lenjo šunjaju dvorištem. A oko svega zemlja, rodna i plodna.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Fotografije obojene životom Maje Enis

  • PDF

Maja Enis            Sve je to život. I smeh i plač. Usponi i spoticanja. I kada zastanemo da uživamo, ali i kada nas nešto zaustavi mimo naših želja i planova. Paulo Koeljo, brazilski književnik je rekao: „Niti živim u prošlosti niti u budućnosti. Imam samo sadašnjost i jedino me ona interesuje. Ako uspeš da ostaneš u sadašnjosti, bićeš srećan čovek“. Jedan drugi mag pera, francuski i svetski, Emil Zola, smisao života otkriva u traženju ljudi koje ćemo da volimo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

365 dana na skijama sa Vladislavom Mandićem

  • PDF

Vladislav Mandić vam nudi priliku da usavršite svoje skijanje            Internet platforma https://skilikepro.com/je prečica do vrhunskog skijanja. Njen osnivač, Vladislav Mandić, od treće godine na skijama, od šeste u takmičarskim vodama, 2002. postaje član Gorske službe spasavanja, licencirani je instruktor skijanja poslednjih 20 godina, začetnik je brojnih aktivnosti u prirodi, kako za decu tako i odrasle, rešio je da na jedan inovativan način podeli svoje znanje sa drugima. Četrdesetogodišnji Mandić do danas je ostao veran Rtnju (Kopaonik) i krenuo sa online kursevima namenjenim prvenstveno onima sa skijaškim iskustvom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Danilo Lučić: Biti najbolji, biti drugačiji

  • PDF

Danilo Lučić            Nikada nije bila teža odluka petočlanog žirija o pobedniku XII Takmičenja u besedništvu, „Govori da te vidim ko si“ održanom poslednjeg dana maja u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. U veoma ozbiljnoj konkurenciji prof. dr Marijana Carić, predsednica Saveta Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, u ulozi predsednika žirija; Saša Joksimović, glumac; prof. dr Mirko Kulić, dekan na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu; prof. dr Predrag Mirković, prodekan za nastavu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu i prof. dr Marijana Mladenov, prodekan za međunarodnu saradnju na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe, odlučili su da je Danilo Lučić - student treće godine Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, ovoga puta svoju besedu izveo najbolje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zoran Mišković: Zašto sam postao kuvar

  • PDF

Zoran Mišković        Zoran Mišković, dipl. menadžer u gastronomiji, počasni predsednik Kulinarske federacije Srbije (KFS) od 2018. godine, dugogodišnji član Asocijacije šefova kuvara Srbije (AŠKS), jedno je od najvećih imena srpske gastronomske scene.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miloš Kržanović: Mlada generacija kuvara spremna da postane svetski br. 1

  • PDF

Miloš Kržanović            Miloš Kržanović je mlada, talentovana nada srpskog kulinarstva u kojeg njegov iskusni deda Staniša ima neograničeno poverenje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Staniša Miročanac: Biti dobar u poslu znači voleti ga

  • PDF

Staniša Kržanović Miročanac            Staniša Kržanović Miročanac, vlasnik istoimenog Vlaškog nacionalnog restorana u selu Miroč kapaciteta 170 mesta, veliki je sanjar koji je tragajući za ispunjenjem mladalačkih želja i vizija, ostvario san dečaka iz siromašne porodice. Sanjajući „nemoguće“ ispunio je svoje naume i dalje pun entuzijazma gleda u budućnost. Što je zamislio to je ostvario, postignuto ima ko da nastavi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com