Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Evica Mišić: Kinologija u Srbiji funkcioniše zahvaljujući nama entuzijastama

  • PDF

 Evica MišićEvica Mišić je međunarodni kinološki sudija, član predsedništva Kinološkog saveza Srbije 24 godine i ponosna vlasnica odgajivačnice vrhunskih štenaca rasa: ši-cu, japanski čin, jorkširski terijer i kovrdžavi bišon, „Of happy Dog House“ u Čortanovcima.
Evica Mišić bila je sudija i na VII Međunarodnoj izložba pasa svih rasa, održanoj nedavno u Nacionalnom parku “Fruška gora”, na Iriškom vencu.
Ona se kinologijom se aktivno bavi od 1971. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PG Maljugić, radno, ali zadovoljno

  • PDF

 Živojin MaljugićPoljoprivredno gazdinstvo Maljugić, Živojina i Duška Maljugića iz Novog Bečeja, bila je jedna od stanica na kojoj su agrarnim novinarima, na poziv lokalne samouprave Novog Bečeja, 23. jula, domaćini želeli da reprezentiju razvoj poljoprivrede u svojoj opštini.
Braća Živojin i Duško Maljugić zajedno obrađuju zemlju, poseduju savremenu mehanizaciju, bave se govedarstvom i jedni su od 63 Novobečejaca koji su otkupili 1.700ha oranica BD „Agra“. Njima je pripalo 15ha. Kako se gazdinstvo bavi stočarstvom i ratarstvom, braća su se podelila, pa je Duško zadužen za ratarstvo, a Živojin za govedarstvo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragana Marčićev: Prilika da znanje sa fakulteta pretočim u praksu

  • PDF

Dragana MarčićevDragana Marčićev iz Novog Bečeja ima 24 godine i apsolvent je na Poljoprivrednom fakulttu u Novom Sadu. Jedna je od četvoro mladih Novobečejaca, koji učestvuju u projektu USAID, u programu poljoprivrednog preduzetničkog inkubatora.
Ona je izabrala da u svom plasteniku tokom dve godine trajanja ovog programa, bavi proizvodnjom paprike. Odlučila je da spoji znanje, stečeno na studijama, i praktično iskustvo, koje će dobiti zahvaljujući ovom radu, kako bi posle proširila proizvodnju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vukašin Tanurdžić: Brend nije priča za jedno leto

  • PDF

Vukašin TanurdžićVelike svetske kompanije prihvatile su novo “prestrojavanje” u oblasti tržišne ekonomije, koje više ne počiva na tradicionalnim principima smanjenja troškova proizvodnje i povećanju profita, već pre svega na novim idejama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jovan Pavliček: Poljubite mi psa

  • PDF

 Jovan PavličekJovan Pavliček je autor TV emisije “Moj ljubimac” koja se emituje bezmalo 25 godina. Za njen kontinuitet, najzaslužniji je naravno njen autor, koji pre svega voli sve životinje i posle 25 godina sa istom radošću obavlja ovaj posao, sa istim žarom kao i prvog dana. Rekli bismo, pravi čovek na pravom mestu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Aleksandar Petrović o Tesli, Milankoviću, Antropologiji potopa...

  • PDF

Dr Aleksandar PetrovićDr Aleksandar Petrović profesor kulturne antropologije na Filološkom fakultetu u Beogradu je na poziv organizatora drugog multimedijalnog internacionalnog festivala NIKOLA TESLA–Secret Connection Summit, koji se od 10.-14. jula održao na Fruškoj gori u organizaciji Tesla Global Foruma, održao zanimljivo predavanje na temu „Antropologija potopa“. Poziv je usledio povodom radova dr Petrovića o Milutinu Milankoviću i promeni klime (objavio je, između ostalog, knjigu: Osunčavanje i klima-Milutin Milanković i matematička teorija promene klime), i Uvod u delo B. Vongara “Dve povesti i jedna priča”, a oba rada, po njegovim rečima, povezuje jedna ista srpska kultura, jedan drugačiji odnos prema stvarnosti, koji je više okrenut ka harmonizovanju ovog sveta nego ka ideji komfora, eksploatacije, koja dolazi iz sfere zapadne kulutre.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Dušan Sakulski: Problem mentalne roletne je najveći problem mladih

  • PDF

Dr Dušan SakulskiDrugi multimedijalni internacionalni festival NIKOLA TESLA–Secret Connection Summit, održan od 10.-14. jula u hotelu “Norcev” na Fruškoj gori u organizaciji Tesla Global Foruma,, okupio je talentovane maturante i studente različitih fakulteta Beogradskog i Novosadskog univerziteta, brojne goste, stručnjake, predavače...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dan Fracile: Šampionska titula dala je smisao svemu što smo radili

  • PDF

Dan Fracile (sedi gore) u društvu igračica i trenera BošnjakovićaNovi Sad je, sa manje ili više uspeha u pojedinim periodima, oduvek bio sportski grad, ali je stoni tenis bio i ostao jedini koji je izmenio njegovu sliku. Zahvaljujući stonom tenisu, Novi Sad je 1981. godine dobio priliku da organizuje Svetsko prvenstvo u stonom tenisu, a time i priliku da izgradi velelepni sportski i poslovni centar „Vojvodina“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nevena Božić: Mladi imaju rešenja za budućnost

  • PDF

Nevena Božić-Mnogo verujem u ove mlade ljude i smatram da su za moju sadašnjost, kakva jeste, zaslužne prethodne generacije, i da upravo mi kreiramo budućnost novim mladim ljudima, našoj deci, unucima. Mislim da ove generacije drugačije gledaju na budućnost, što me jako raduje, i da imaju neka nova rešenja za nju. Zato je moja poruka na kraju predavanja bila da odbace neka stara rešenja, već da svojim promišljanjem, znanjem i radom dođu do nekih drugih, novih, i budućim generacijama stvore neki bolji svet - rekla je Nevena Božić, na II Tesla Global Forumu, koji je od 10.-13. jula održan u hotelu“Norcev“ na Fruškoj gori.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milena Milićević o Jednom svetu mladih

  • PDF

Milena MilićevićMilena Milićević, profesor na Fakultetu za inženjerski menadžment u Beogradu, i Ambasador-koordinator Srbije u organizaciji “One Young World” za region Evropa 3, bila je domaćin mladih ljudi iz preko 25 zemalja sveta, koji su u vreme Youth Fair-a, EXIT festivala i Tesla Global Foruma, bili prisutni u Novom Sadu, upoznavali se sa Srbijom i u svet slali slike o našoj zemlji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com