Fri03312023

Poslednja izmena:11:05:16 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Danijel Bojović: Pobeda u besedništvu na putu ka cilju - advokaturi

  • PDF

DANIJELU BOJOVIĆU (DESNO) PRIZNAJE JE URUČIO PROF. DR MARKO CARIĆIzmeđu izuzetno lepih i elokventnih govornica, naziv pobednika, pretežno muških članova žirija, dodeljen je, zasluženo, Danijelu Bojoviću, studentu treće godine Fakulteta za privredu i pravosuđe Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu.
 Tema ovogodišnjeg dela takmičenja studenata u besedništvu, pošto su se po prvi put takmičili i maturanti, ali sa besedama na drugu temu, bila je “Idemo dalje”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tamara Stričević, prvi maturant-pobednik u besedništvu

  • PDF

Tamara StričevićPravni fakultet za privredu i pravosuđe Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu na IX Međunarodnom sajmu “Putokazi” svoju brigu o srednjoškolcima, budućim studentima, osim atraktivnih i zanimljivim studijskim programima, privukao je i organizacijom takmičenja u Besedništvu u spomen na Zorana Đinđića „GOVORI DA TE VIDIM KO SI“, koje se tradicionalno održava na njihovom fakultetu, a u kojem su do sada učestvovali samo studenti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Marija Mlađenović: Moj prvi koktel Cosmopoliten

  • PDF

Marija MlađenovićNema dobre zabave bez ukusnih koktela. To je i tema romantične priče u filmu “Cocktail” (1988.) u kojem Tom Cruise kao mladi, samouvereni i ambiciozni barmen Brian Flanagan, uz pomoć profesionalca (Bryan Brown), postaje poznat na Manhattanu, koja je probudila uspavane i isprovocirala mnoge da barmensku profesiju uzdignu na nivo zabavnog, jedinstvenog pa do umetničkog performansa.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milana Nović, advokat na konju sa tamburom

  • PDF

Milana Nović sa svojim ljubimcemSlušajući o njoj mislili smo da je čudo, a kada smo je upoznali u to smo se u uverili. A radi se o mlađanoj Milani Nović, rođenoj u Zmajevu 1989. godine, studentu koji preko nedelje živi u Novom Sadu, a za vikend se obavezno vraća kući, u Ravno Selo. I dok svi mladi beže iz sela u grad, Milana ide suprotnim smerom, jer ne može da zamisli život bez da izađe u dvorište, da pomazi i popriča sa svojim životinjama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ivana Šijački, tatin prvi sin

  • PDF

Ivana ŠijačkiIvanu Šijački bismo mogli najbolje predstaviti kao jednog člana, i to onog najlepšeg, porodične Vinarije „Bononia“, koja se tako više neće zvati zbog novih propisa nadležnog Ministarstva, što toliko i neće smetati, jer se oduvek znalo za Vinariju Šijački iz Banoštora. Rođena je pre tridesetjednu godinu, što joj malo ko poveruje kada uz osmeh kaže. Horoskopski znak blizanaca, kao da je njenom genetskom kodu dodao još energije, entuzijazma, istrajnosti, osobina neophodnih za rad u vinarstvu, koji je vekovima ranije bio odlika i sinonim za porodicu Šijački..

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zemlja Čuda Ivanke Tasić

  • PDF

Ivanka TasićŽivot je beskrajno putovanje, govorio je Vinsent Leblan rođen u Marseju 1554. godine, koji je pobegao na put morem sa četrnaest, a vratio se kući sa sedamdeset godina.
Putovanja ne podrazumevaju obavezno i odlazak u udaljene krajeve. Ponekad je to put muža i žene do misli onog drugog.
Svako od nas ima svoju predstavu o putovanju. Za Ivanku Tasić, vlasnicu Turističke agencije PanaComp Zemlja Čuda, putovanje je nadahnuta i neponovljiva priča neiscrpnih mogućnosti.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ljubica Radan, devojka sa ukusom vina na usnama

  • PDF

Ljubica RadanNe biramo svoj karakter, sklonosti, oni su nam datost koju dobijamo rođenjem i nosimo je do kraja života, a ona se rodila sa ukusom vina na usnama. Njegove magične moći, zlatasta i rubin boju koja isijava iz čaše, te omamljujući miris svežeg voća, uvek su kod nje budili pažnju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Emina Čamo Lorbek, dobrotvorka Galerije Matice srpske

  • PDF

Emina Čamo LorbekEmina Čamo Lorbek, grafičar i slikar (Beograd, 1932.) na put umetnika otisnula se 1954. godine, kada je diplomirala na Višoj pedagoškoj školi, kada je iste godine, na Prvim igrama studenata Vojvodine „Spartakijadi“ u Zrenjaninu, dobila II nagradu za svoj rad u tehnici akvarela. Kasnije su stizale i druge nagrade: sa izložbe u Vrbasu, 1995. godine otkupna Vitalova nagrada, za rad „Suncokrete“; nagrada 2000. godine na 29. Novosadskom salonu...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Darko Marković, srpski James Oliver

  • PDF

Darko MarkovićGastonomije bi se mogla definisati kao umešnost korišćenja hranom u svrhu proizvođenja sreće, a danas dominantan način u potrazi za njom zovemo kreativnišću. Kreativni kuvari su u hrani pronašli kvalitete za koje niko nije ni pretpostavljao da su tu, tako što su sjedinili sastojke koji se nikada ranije nisu mešali. Kvalitet jela dolazi još više do izražaja ako se zadovolji i onaj estetski faktor, umeće i veština serviraja, kako bi bila zadovoljena sva čula.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Djula de Nijs-Sodolović: Bitka za srpski turizam iz Holandije

  • PDF

Djula de Nijs-Sodolović na štandu TO ZlatiborDjula de Nijs-Sodolović vlasnica je dve turističke agencije: Balkan Villa i Balkan Travel Service. Prva je specijalizovana za iznajmljivanje smeštajnih kapaciteta i ruralni turizam, dok je primarna delatnost druge agencije, dovođenje grupa i posredovanjem između agencija. I ništa to ne bi bilo čudno, da gospođa Djula de Nijz-Sodolović ne živi u Holandiji iz koje godinama pokušava da dovede što veći broj Holanđana u Srbiju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com