Fri03312023

Poslednja izmena:11:05:16 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Jelena Đokić: Volontiranjem do neophodnog iskustva

  • PDF

Jelena ĐokićPo definiciji, volontiranje je dobrovoljan i besplatan rad u korist drugih ili za opšte dobro zasnovan na idejama samopomoći, uzajamne pomoći i filantropije, a volonteri i volonterke su dobrovoljci koji predstavljaju humanu stranu današnjeg vremena.
Da li je reč o dobrom vaspitanju ili svesnosti da je život pozornica na kojoj se stalno uče nove uloge, tek Jelena Đokić, Budvanka koja živi u Novom Sadu, svoje iskustvo stiče kao volenter u svim za to predviđenim akcijama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vanja Grbić, neumoran borac za bolji svet

  • PDF

Vanja Grbić u društvu sa predstavnicima Dunavskog raftinga iz Novog SadaNaš proslavljeni sportista, odbojkaški as Vanja Grbić na 35.Međunarodnom sajmu turizma, koji se od 21 do 24. februara održavao u Beogradu stigao je poslednjeg dana. Na poziv svojih mnogobrojnih prjatelja iz turističkih organizacija, među kojima i TO Crne Gore, da se na licu mesta obavesti o novitetetima u turističkoj ponudi. Na sreću, bilo je manje gužve nego prethodna tri dana, pa je mogao lepo da ide i razgleda štandove. Valjda nije bilo nijednog na kome ga nisu zaustavili, pozivali i poželeli da se slikaju sa njim. Mi smo ga zamolili da za TOPSRBIJU kaže svoje viđenje Srbije kao turističke destinacije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragan Aleksić: Poželite nešto i mi ćemo napraviti

  • PDF

Vinoteka u obliku šporeta svugde izaziva veliku pažnjuNa 6. Susretu organizatora manifestacija održanom u Privrednoj komori Srbije sredinom februara 2013. godine, najistaknutije mesto imali su predstavnici Despotovca koji su udruženi, svako na svoj način, doprineli da se ovo mesto, sa nešto više od 4.000 stanovnika izdvoji i nametne auditorijumu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pismo Branka Miljevića: Ponosan na ledinačke Miljeviće

  • PDF

Grupa inostranih turista u poseti domaćinstvu Miljević u Starim LedincimaČini mi veliko zadovoljstvo i sa ponosnom mogu reći da mi je sad još draže da sam Miljević.
Miljevici imaju višestoljetnu skromnu historiju, bez nekih velikih imena u politici, svetskih ostvarenja, velikih umetničkih, mega poslovnih ljudi, ali zato imamo prezime koje je prisutno u više regiona južne Evrope, Australije, Amerike i sigurno na svim kontinentima zemaljske kugle.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mr Aleksandar Ivanovski: Animator, novo zanimanje u turizmu

  • PDF

Mr Aleksandar IvanovskiDanašnja turistička ponuda ne počiva više na suncu, vodi, vazduhu i nečem što bi bilo dovoljno da čovek vidi, rekao je prilikom prezentacije na temu “Uloga animacije programa na turističkoj manifestaciji“, mr Aleksandar Ivanovski, sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, povodom VI Susreta organizatora manifestacija 2012/2013, u Privrednoj komori Beograda, odražanom sredinom februara 2013. godine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mapa Gibraltara na Dunavu

  • PDF

U vreme održavanja Exita, na Petrovaradinskoj tvrđavi bude i do 40.000 ljudiKulturno-istorijska info karta Petrovaradinske tvrđave, Dunavskog Gibrltara, autora Vojislava Devića, koja je svetlost dana doživela krajem 2012. godine, predstavlja studiozan, stručan i znalačko predstavljeni pregled istorijskog nasleđa i kulturnog blaga ovog velelepnog zdanja podignutog na četrdesetometarskoj Petrovaradinskoj steni, i tako je pretenciozan zahvat, kojim je autor pokušao da obuhvati prošlost i sadašnjost, događaje, ličnosti, građevine i legende, u potpunosti uspeo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Predstavljamo dobitnike priznanja Kapija uspeha Privredne komore Vojvodine

  • PDF

Hotel Premier Prezident u Sremskim Karlovcima sa pet zvezdica zasluženo do Kapije uspeha PKVPrivredna komora Vojvodine u kontinuitetu dodeljuje priznanja za kvalitet usluga u okviru tradicionalne akcije promocije i podsticanja kvaliteta usluga u ugostiteljskoj i turističkoj delatnosti. Priznanje “Kapija uspeha” dodeljuje se najboljima za dostignuti kvalitet usluga: kategorisanim objektima smeštaja, restoranima, licenciranim organizatorima putovanja i objektima koji na najbolji način predstavljaju multietničku zajednicu Vojvodine i značajno doprinose oblikovanju vojvođanskih turističkih vrednosti. Pored “Kapije uspeha” Komora nagrađuje Plaketama za kvalitet usluga firme koje su dostigle zavidan nivo organizacije poslovanja i odnosa prema gostu u svim kategorijama.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Deseta i jedanaesta karta Vojislava Devića

  • PDF

Vojislav DevićPromocija „Info karte brendova Novog Sada“ i  „Kulturno-istorijske karte Petrovaradinske tvrđave, Dunavskog Gibraltara“održana je u Hramu ekologije, Pokrajinskom zavodu prirode, u petak 24. januara. Organizator prezentacije mr Oliver Fojkar, gospodin Siniša Jokić, kustos Muzeja grada Novog Sada i recenzenta mapa, te njihov autor, gospodin Vojislav Dević, prezentovali su ovaj projekat od izuzetne kulturno-edukativne-informativne važnosti za Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Željko Komnenić, kolekcionar: Od ordenja do igračaka

  • PDF

Izložba Željka Komnenića traje do 20. januara-Najlepše je da radiš to što voliš, i zato se 25 godina bavim antikvarstvom, a 20 godina sakupljam igračke - kaže o sebi Željko Komnenić, diplomirani ekonomista, kolekcionar i vizionar, čovek sa misijom da sakuplja vredne artefakte prošlosti i da ih sačuvane, osmišljene i klasifikovane, daruje budućnosti. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Sestre bliznakinje Danica i Nina Vukotić uspešne i u SAD

  • PDF

Nina (levo) i Danica VukotićNa pesku amaterski napravljenog terena pored Tise sa Bečejske strane, u okviru današnjeg Udruženja ljubitelja ove vojvođanske reke, „Tisa 63“, svoja prva odbojkaška iskustva sticale su i dve gracije, Danica i Nina Vukotić, devetnaestogodišnjakinje iz Bačkog Jarka, koje su sa ovog mesta ponele interesovanje i ljubav prema ovom sportu, koja je evoluirala kroz sve selekcije, od pionirske do seniorske u OK „Vojvodina“ u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com