Fri02232024

Poslednja izmena:01:58:24 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Miloš Baklajić, rumski kamper: Borkovačko jezero u srcu

  • PDF

Miloš Baklajić (u sredini) sa prijateljima leto prvodi na Borkovačkom jezeruBorkovačko jezero nastalo 1972. godine pregrađivanjem potoka Borkovac, danas je najznačajniji vodeni resurs namenjen navodnjavanju okolnih poljopirvrednih površina, sportu, rekreaciji, ribolovu. Sa površinom od 360.000 m², tokom prosečnog vodostaja Borkovac je jedno površinom manje jezero, koje ima svoju plažu, kamp, okruženo šumom i bogato ribom, predstavlja najvažnije izletište Rumljana.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Čarls Keter, Amerikanac: Srbija je raj na zemlji

  • PDF

Amerikanac Čarls Keter je došao u Srbiju tako što je na Facebook profilu „Ja mrzim Ameriku“ upoznao grupu Srba i počeo sa njima da polemiše o razlozima zbog čega Srbi mrze Ameriku. Pre toga, skoro da uopšte i nije ni čuo za Srbiju. Već posle prvih kontakata, poželeo je da dođe ovde, da vidi i čuje na licu mesta razloge zbog kojih Srbi ne vole njegovu zemlju, SAD. Posle dve godine „raspravljanja„ na internetu, oni su postali prijatelji, i pozvali ga da dođe. Sačekali su ga na aerodromu Nikola Tesla, prvi put, 2010. godine, i nakon što je posetio Srbiju imao je potpuno drugačije mišljenje od onoga kako je predstavljaju zapadni mediji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milan Pražić: Zobnatica spremna za dobre rezultate

  • PDF

Milan Pražić“Konji, to su one životinje koje ti osvoje srce, zamute pamet, zarobe dušu. Između dva konjska oka nalazi se čitav svijet, a sa njihovih leđa može se videti”, s ponosom i s visine, cela Bačka, pa i dalje…
Veza vitkih, snažnih, rasnih konja i čoveka je sudbinska veza vojvođanske ravnice, vojvođanskog sela. Upregli u sulke, zaprežna kola ili u galopu, konji su večna inspiracija, motiv ili njen simbol.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Petar Živković: Hiperaktivnost i posvećenost garantuju kvalitet

  • PDF

Petar ŽivkovićZa njega se priča da je po ukusu, posebno ženskog dela publike, da je talentovan muzičar odličnog glasa. Ali, njegova profesionalna posvećenost i permanenta lična angažovanost na uvek novim projektima, nekako je zanemarena i ne dopire do javnosti. Reč je o dvadeset šestogodišnjem Petru Živkoviću, najprepoznatljivijem kao vokalu novosadskog rock benda „Nasty Michelle”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Žika Nikolić o Žikinoj šarenici

  • PDF

Žika Nikolić nije odoleo da se i sam oproba u jednoj od igaraUvek sam se pitao kako izgleda „živo“ snimanje emisije od puna dva časa, subotom i nedeljom pre podne, od 9-11h. Pogađate. Reč je o „Žikinoj Šarenici“, koja se emituje već devet punih godina i koja sve vreme ističe pozitivnu energiju ljudi koji žive i rade na ovom prostoru. To je i bio razlog da se u subotu, 3. avgusta, zaputim u Rumu, da sve to vidim i prenesem ustiske sa snimanja čitaocima TOPSRBIJA.COM, a na kraju sam imao i sreću da je gospodin Žika Nikolić pristao da da intervju za naš časopis.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

AD Zobnatica između sjajne prošlosti i blistave budućnosti

  • PDF

Šetnja ZobnaticomPriroda dala, a čovek iskoristio i osmislio, da i ljudima i konjima bude dobro. Božji dar, koji su mnogi poredili sa zemaljskim rajem, nekada najprestižnija ergela i stanište najtrofejnijih grla stare Jugoslavije, Zobnatica se danas, uveliko priprema za svoju rehabilitaciju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bojan Pejović: Panonija je mesto u koje vredi ulagati

  • PDF

Bojan PejovićU okviru sedmog po redu Kampa tolerancije, u kojem je od 21. do 27. jula učestvovalo preko 100 mladih iz šest zemalja dunavske regije, a u organizaciji Fondacije „Plavi Dunav“, domaćini su predstavili neka od najatraktivnijih lokacija na teritoriji opštine Bačka Topola. Jedna od neizbežnih destinacija na svim „turevima“ upoznavanja Bačke Topole nalazi se i naselje Panonija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aktiv žena Duga sa Panonije

  • PDF

Članice Aktiva zena Duga sa PanonijePanonija je naselje u severnobačkom okrugu, u opštini Bačka Topola. U ovoj mesnoj zajednici, kojoj pripadaju i naselja: Emušić, Duboka i Srednji Salaš u 324 domaćinstava živi oko 800 žitelja, i više od dvanaest nacija.
Ovo naselje nastalo je na imanju porodice Falcione, koja je 1846. godine na ovom mestu podigla kaštel, oko kojeg je kasnije izgrađen park (oko 15 ha). Imanjem se prostiralo lovište (150 ha), a porodica Falcione je držala oko 1.000 rasnih konja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

TA Puzzle Group: Popularna putovanja za mlade

  • PDF

Radmila ĐurđevFrancuski teoretičar umetnosti i filozof Ipolit Ten, je u XIX veku definisao šest vrsta turista: prva putuje iz zadovoljstva kretanja, posvećena je sabiranju razdaljina koje je prešla; druga se nikada ne odvaja od bedekera; treća putuje samo u grupi ili sa porodicom, pokušavajući da izbegne strana jela i koncentrišući se na štednju; četvrta ima za cilj jelo; petu čine lovci na određene objekte, retke antikvitete ili biljke; i konačno oni koji gledaju planinske vrhove s hotelskog prozora, uživajući u popodnevnom odmoru, čitajući novine zavaljeni u fotelju, posle čega izjavljuju da su videli Pirineje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miljana Blagić: Kulturno-zabavno leto u Gračanici i EXIT

  • PDF

Miljana BlagićNa poziv Turističke organizacije Novog Sada, na drugom „Youth Fair-u“, koji se 8. i 9. jula održao u Novom Sadu, prvi put se predstavila TO Gračanica sa Kosova i Metohije. Na sajmu omladinskog turizma, TO Gračanica je promovisala punk-rock festival „Loud crowd“ sa kojim će se predstaviti i na ovogodišnjem EXIT-u, a koji će se održati 24. avgusta u okviru Kulturno-zabavnog leta u Gračanici, u organizaciji NVO „Komunikacija za razvoj društva“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com