Sun09242023

Poslednja izmena:12:33:25 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Zorica Poznanović, lepo i egzotično

  • PDF

Zorica Poznanović sa ćerkom SonjomManifestacija „Mali sajam lepih stvari“, se po 24 put, u nedelju, 18. novembra održao u Novom Sadu, u Studiju „M“. Prostrani hol sa preko 50 izlagača bio je mesto susreta ljudi koji su mimo svojih profesija, iznašli motiv i energiju da svojim veštinama kreiraju i osmišljavaju, obično transformišu u neobično, i daju jednu novu dimenziju svojoj svakodnevnici, želeći da na ovaj način to podele i sa drugima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Slobodan Simić: 2012. najuspešnija godina u istoriji Zasavice

  • PDF

Slobodan Simić sa promotivnom kutijom u kojoj će se pakovati najskuplji sir na svetuSlobodan Simić, upravnikSpecijalnog rezervata prirode Zasavica, jedan je od nosilacarazvoja turističke ponude Srema. To odgovorno kažem, jer je danas SPR Zasavica, jedan od najatraktivnijih rezervata prirode u Srbiji, u Vojvodini ima vodeću ulogu zahvaljujući pre svega, aktivnostima, znanju i poslovno-mudrim potezima njenog upravnika.
Sa gospodinom Slobodanom Simićem razgovarali smo u Grgurevcima, gde je kao član Fonda turističkog klastera Srema prisustvovao Drugoj sednici odbora osnivača, sredinom novembra.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milorad Milošević: Svaki gost će svoje zadovoljstvo boravkom, odneti u tri, četiri uha, a nezadovoljstvo u sedam

  • PDF

Milorad MiloševićGospodin Milorad Milošević, biznismen iz Kamnika, Slovenija, rođen u Velikim Radincima, selu u sremskomitrovačkoj opštini, odlučio je da se posle 40 godina “izbivanja” vrati u svoj rodni kraj. Preduzetničkog duha, čvrsto rešen da svoje ogromno iskustvo stečeno u inostranstvu podeli sa žiteljima ovog kraja, osmislio je projekat Šuljamske glavice i sadnju vinograda, te podigao spomen ploču “U slavu Proba”, ustanovio Poljoprivredni sajam u Velikim Radincima, verifikovao svoje članstvo u dva klastera… Imali smo zadovoljstvo da se s njim susretnemo u Grugurevcima, u Etno kući “Majka Angelina” na drugoj sednici odbora osnivača Fond turistički klaster “Srem” održanoj 14. novembra u Grgurevcima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Fond turistički klaster Srem: Brendiranje u punom zamahu

  • PDF

Duška DavidovićFond turistički klaster Srem održao je 14. novembra u Grgurevcima, u prostorijama Etno kuće „Majka Angelina“, treću vanrednu i drugu izbornu sednicu odbora osnivača. Na dnevnom redu je bio izbor radnog predsedništva, organa upravljanja i izbor i imenovanja članova Upravnog i Nadzornog odbora, kao i imenovanje predsednika. Razmatran je Predlog plana aktivnosti radne grupe za lovni turizam, koji je prezentovao dr Vladimir Marković, profesor na Prirodno matematičkom fakultetu u Novom Sadu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srpski Biseri iz Pariza

  • PDF

Pozdrav članova KUD Biseri iz Pariza čitaocima TOPSRBIJEPovodom ulaska srpske vojske u Novi Sad 9. novembra 1918. godine, ANIP „Vila“ SKUD Železničar je po četvrti put upriličila Festival zlatnih društava Vojvodine, koji su na dve koncertne večeri, 9 i 10. novembra, pesmom i igrom predstavili narodno stvaralaštvo na najlepši mogući način. Gosti ANIP „Vila“ SKUD Železničar, uz brojne folklorne ansamble, narodne orkestre, tamburaške, trubačke orkestre, te pevačke grupe i horove iz Vojvodine, bili su i prijatelji KUD „Biseri“ iz Pariza. I to nije bilo slučajno.
Prijateljstvo ova dva kulturno-umetnička društva datira iz 1997. godine, kada su KUD „Biseri“ nastupali na Drugoj evropskoj smotri srpskog folklora, koja se te godine održavala u Švajcarskoj i osvojili treće mesto. Tom prilikom „Biseri“ su izveli igru iz leskovačkog pomoravlja „Stani Rado, bela rado“, Milorada Lonića ali bez autorskih prava.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Danijela Vranješ, Prva dama mladog Portugizera

  • PDF

Danijela Vranješ i Sava JojićSvakog trećeg četvrtka u novembru postoji tradicija kušanja mladog vina. U Francuskoj je to Božole, u Italiji Nuovo, a kod nas je taj običaj uveo vlasnik Vinarije Mačkov podrum, Sava Jojić, pa će se ove 2012. godine, Novosađani po šesti put okupiti ispred župne crkve Imana Marijina i TO Novog Sada, i u samom centru grada i probati mlado vino Portugizer, ili, kako to u Mačkovom podrumu zovu: Svatovac.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Branko Radin između preduzetništva i tenisa

  • PDF

Branko RadinNije lak zadatak predstaviti u neloliko rečenica nekoga ko ima bogato životno iskustvo i dva paralelna zanimanja. Nije lako predstaviti jedno, a kod dva uvek postoji dilema da se ne naruši balans, da se ne da jednom prednost u odnosu na drugo, kojem dati pravo prvenstva...

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Opančarka Maca Papučarica, jedina u Srbiji

  • PDF

Mirna RackovU ovoj priči ništa nije obično, ni mesto ni radnja, ni jedna sasvim posebna dama koja, ni manje ni više, nego izrađuje opanke. Nosilac je sertifikata Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, članica je Udruženja starih zanata Srbije i Udruženja žena „Artesa“ iz Kikinde i Opšteg udruženja preduzetnika Kikinde. Možete je videti na raznim manifestacijama i sajmovima, a na jednoj takvoj, u Niškoj banji, osvojila je prvu nagradu za proizvod starog zanata. Njeno ime je Mirna Rackov. Mirna je jedina žena koja  se bavi izradom tradicionalne srpske obuće, opančarskim zanatomkoji u Srbiji izumire, jer se njime trenutno bavi trinaest ljudi.
Nakon prvih načinjenih koraka u životu, roditelji su joj kupili šumadijske opanke koje je tada nosila, u Orebiću na moru (Pelješac, Hrvatska), gde je živela i odakle joj je rodom majka. Do dana današnjeg je sačuvala te opanke, a pre par godina je i sama počela da se bavim njihovom izradom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Zlatne ruke Magde Klinec

  • PDF

Magda i Janoš KlinecMagdolna i János Klinec, bračni par iz Temerina, redovni su učesnici Međunarodnih sajamskih manifestacija LORIST u Novom Sadu, János kao lovac sa četrdesetogodišnjim stažom, a Magda sa svojom raritetnom kolekcijom. Svake godine gospođa Magda Klinec izlaže svoje unikatne radove i na štandu Turističke organizacije Temerin, ali i u vitrini u Hali 1 Novosadskog sajma, gde među lovačkim trofejima počasno mesto zauzimaju njene oslikane čaše, olbe, čokanjčići, fraklići i sve to sa lovačkim motivima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Vlada Čolić: Udruženje Dunav ribolovcima drugi dom

  • PDF

Vlada ČolićNa Panevropskom koridoru 7 ili Dunavskom koridoru u Sremskim Karlovcima, na 1.244 kilometru od izvora reke, smestilo se Udruženje sportskih ribolovaca „Dunav“. Osnovano 3. februara 1951. godine, ovo Udruženje je odraz sveukupnog društvenog kretanja. Kada su društvene prilike bile stabilne, Udruženje je raslo i okupljalo brojne članove, a kada je društvo bolovalo, Udruženje je bolovalo sa njim.

Stari entuzijasti su uprkos svemu, snagom svoje volje i životnog iskustva uspevali svih ovih godina, da hobi, zadovoljstvo ili uživanje zvano sportski ribolov u okviru društva održavaju aktivnim, da opstaju i rade i u korist članova i u korist ovog kolektiva, jer, ribolovci su posebni ljudi, koji se nisu odrekli prirode, uzajamnog uzimanja i davanja i saosećanja sa rekom i kada su, nošeni vremenom, masovnim migracijama okupirali gradove verujući da je to pravi izbor.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com