Sun01292023

Poslednja izmena:11:33:43 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Uzlazna linija profesionalnog razvoja dr Sandre Brkanlić

  • PDF

Porf. dr Sandra Brkanlić            - Zadovoljna sam svim onim što sam do sada postigla, kako u svom ličnom tako i profesionalnom razvoju. Za ovaj drugi, mogu zahvaliti maksimalnom trudu koji sam uložila, a koji preporučujem svojim studentima, jer to kad - tad mora biti nagrađeno. Zadovoljna sam jer kroz svoj posao upoznajem vanredne ljude, priznate univerzitetske profesore iz različitih država, koji se bave različitim naučnim oblastima, što imam priliku da se družim sa njima i dolazim do novih saznanja. Dalje ambicije usmerila sam ka napredovanju u oblasti nastave, mojoj inicijalnoj ljubavi, ali i povezivanju sa što više univerziteta, pre svega sa teritorije Španije, pošto je to moja preferencija i gde kredibilno mogu da govorim o visokoobrazovnim programima, pomažući mladim ljudima da zaobiđu prepreke koje sam morala samostalno da savladam - kaže u intervjuu za www.topsrbija.com prof. dr Sandra D. Brkanlić sa Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, jedan od njegovih najrespektabilnijih produkata.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

SRP CARSKA BARA - Buđenje prirode

  • PDF

Milivoj Puta Putić            Nakon višemesečne turističke hibernacije, područje „Carske bare“ ponovo postaje nezaobilazna stanica, kako za avanturiste, tako i za sve ljubitelje prirode.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

PG Vladisavljević: Vodič do zdravlja

  • PDF

Vladisavljevići sa predstavnicama TO Žabalj sjajni promoteri projekta Put sira i meda            Porodica Vladisavljević jedna je od 80% domaćinstava u Gospođincima, opština Žabalj, koja se bavi poljoprivredom, i jedna od nekolicine profesionalno opredeljenih za pčelarstvo. Osim ratarstva, ova porodica se drugu generaciju bavi proizvodnjom meda, „onakvim kakvog su ga pčele donele iz prirode“. Ljubav prema pčelama otac Branko preneo je na sinove, a danas je Milan među najozbiljnijim pčelarima na „Putu sira i meda“, projektu koji nekoliko godina promoviše Turistička organizacija opštine Žabalj.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Golf klub Žabalj: Golf je više od sporta, više od igre

  • PDF

Radost igre i druženja u prirodi            Zvanična sezona takmičenja na Golf terenima „Centar“ u Žablju, otvorena je u subotu, 17. aprila 2021. godine. U službi promocije ovog sporta i destincije, deveti po redu Žabalj Golf Tournament, kao i ranijih godina održan je pod pokroviteljstvom Opštine Žabalj i Turističke organizacije opštine Žabalj. Na turniru je učestvovalo 35 takmičara, a ono što ga je izdvojilo od svih prethodnih je bilo odsustvo publike.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Etno kuća i Kotobanja u Golubincima - koliko znamo da čuvamo istoriju

  • PDF

Kotobanja u Golubincima - simbol seoskog baroka Srema

            Na razmeđi „svinjskog“ i „vinskog“ Srema, u opštini Stara Pazova, sa centrom u Golubincima, nalazi se po mirisu poznat „ruzmarinski“ Srem. Kriju se tu brojne atrakcije, golubinačke Mačkare, zamak Šlos, crkvica Vodica, po nekima najbolja poslastičarnica u regionu, ambar sa kotobanjom porodice Lepšanović - predstavnik jedne od najvećih dragocenosti narodnog graditeljstva XIX veka, pod zaštitom države i kulturnim dobrom od izuzetnog značaja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Novosti iz Mikološko-gljivarskog saveza Srbije

  • PDF

Zoran Jelenkokvić sa Srđanom Blanušom, najmlađim članom MGSS           Osnivanjem Mikološko-gljivarskog saveza Srbije (MGSS) septembra 2015. godine, udruženja gljivara sa teritorije Srbije dobila su krovnu organizaciju koja sa odgovornih pozicija može da sprovodi komunikaciju sa državnim organizacijama i institucijama, zastupa interese gljivarskih društava u zemlji, širi saradnju sa srodnim regionalnim i međunarodnim društvima, respektabilna i sa punim autoritetom da otvara pitanja, daje sugestije na teme vezane za prirodu, posebno gljivarstvo, na najvišem nivou. Za prvih pet godina urađeno je mnogo, kada je širenje lokalnih udruženja i njihovog članstva u pitanju (MGSS trenutno ima 22 udruženja i jedno u najavi), i kada je u pitanju edukacija članova, gljivara, članova udruženja koja nisu u Savezu, kao i onih van gljivarskih udruženja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jesu Romanovske, ali su i specijalne

  • PDF

Radoslav Matić            Uprkos činjenici da je broj ovaca u toku poslednjih godina u Srbiji porastao, posebno u Vojvodini, ovčarstvo se danas, zahvaljujući trenutnoj situaciji, neizvesnom plasmanu i posebno otežanom izvozu, nalazi u ozbiljnoj krizi. U Srbiji iščezava i tradicija držanja ovaca na pašnjacima, a proces selekcije i poboljšanja genetike radi dobijanja kvalitetnih visokoproduktivnih grla i brzog prirasta, za većinu stočara je spor i neizvestan. Međutim, koliko je taj put isplativ, govori primer novopečenog šidskog ovčara, Radoslava Matića.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Etno kuća DINAR - kuća otvorenog srca i čestitih srpskih domaćina

  • PDF

U ambijentu Etno kuće Dinar u Vršcu            Deceniju i više, poput pravog srpskog domaćina, Etno kuća DINAR u Vršcu (https://www.etnokucadinar.rs), srdačno i toplo dočekuje svoje goste. Nacionalna kuhinja pripremljena na ćumuru je ono po čemu je DINAR najpoznatiji, kada je gastronomski užitak srpske, tradicionalne kuhinje u pitanju. Poznat je i po živopisnom ambijentu ispunjenom predmetima iz prebogate zbirke etno nasleđa. Prepoznat je i po ljubaznosti 40 zaposlenih i razloga više što, bez obzira na veličinu prostora, teško možete naći mesto bez prethodne najave.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dr Gordana Radović : 65 godina savremenog poslovanja Dnevnik-Poljoprivrednika

  • PDF

Dr Gordana Radović            Akcionarsko društvo „Dnevnik-Poljoprivrednik“, Novi Sad je izdavač lista „Poljoprivrednik“, najstarijeg domaćeg specijalizovanog glasila za poljoprivredu i selo, koje ove godine obeležava 65 godina kontinuiranog izlaženja i knjige „Poljoprivrednikov poljoprivredni kalendar“, na tržištu popularno nazvane „mala poljoprivredna enciklopedija“, koja ima tradiciju dugu šest decenija. Ova medijska kompanija ima veoma uspešnu saradnju sa eminentnim poljoprivrednim stručnjacima i naučnicima. Na  godišnjem niovu se realizuje saradnja sa oko 300 najistaknutijih imena, koji su zajedno sa novinarima „Poljoprivrednika“ autori tekstova u oba izdanja. Imajući u vidu specijalizovanost, stručnost i tradiciju, oba izdanja su Rešenjem Ministarstva prosvete preporučena za širu stručnu literaturu za škole s područja rada poljoprivrede, proizvodnje i prerade hrane.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Goran Mulić: Priče u slikama

  • PDF

            U osnovnoškolskim danima napravio je svoje prve fotografije, a ta ljubav jačala je tokom srednje škole. Upisuje Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, ali i tamo druguje sa fotografijom. Od druge godine studja i narednih nekoliko godina vodi Agronom foto klub, a na Agronomijade, sportske susrete studenata, popularne među jugoslovenskim univerzitetima, ne ide kao sportista, već kao reporter. I po završetku svakog takmičenja, svakog događaja, priređuje izložbu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com