Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Aleksandar Samardžija: Splića jesam, ali sam i Čenejac

  • PDF

Splića sa gošćama iz Zagreba         Ništa više nije kao nekad, ali snalazimo se. I idemo dalje. Jači, preduzimljiviji u iznalaženju novijeg, drugačijeg koncepta. Kada se nešto oduzme, red je da se drugo doda. Tako je bilo i tako će biti. Da se otme vremenu i zaboravu, da se stvore osnove za dospele generacije. I one koje dolaze iza njih.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Put razvoja Gazdinstva Slađane Đorđijev

  • PDF

Slađana Đorđijev            Od vajkada nam je vreme nametalo nove izazove i oduvek je bilo onih koji su im se lakše ili teže prilagođavali ograničeni nedostatkom samopouzdanja, strahom od budućnosti, ili nečim trećim. Jedan od odgovora na ovovremene uslove života i rada, i putokaz kako uskladiti lične afinitete sa profesionalnim kvalitetima, uz ekonomsko opravdanje, dala je Slađana Đorđijev, supruga i majka troje, danas već odrasle dece, koja je posle 25 godina iskustva u medijima, kao novinar i direktor Radija Novi Bečej, odlučila da se posveti nečem sasvim drugom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tanja Veljović - vodič po meri turista

  • PDF

Tanja Veljović            Raditi jedan posao dobro, znači raditi ga sa srcem. Tamo gde su činjenice osnova, a emocije nadgradnja, počinje priča o Tanji Veljović iz Gradske turističke organizacije Kragujevac (GTOK).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ljiljana Gusić: Žene na selu ruše predrasude

  • PDF

Ljiljana Gusić (druga s desna) sa članicama Udruženja na festivalu u Kljajićevu            Projekti i mere unapređenja ekonomskog i socijalnog položaja žena u ruralnim sredinama preko njihovog udruživanja i umrežavanja sprovođene tokom gotovo dve decenije, intenzivirane poslednjih pet godina, postigli su polovične rezultate. Žene su osmislile druženja i razne aktivnosti u okviru svojih lokalnih sredina, ali još uvek njihov rad nije adekvatno vrednovan, niti je njihova uloga prepoznata kako u okviru domaćinstva, tako u okviru zajednice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Saša Dujin: Kakav je to disnator bez masnih kvaka u kući?

  • PDF

Saša Dujin (prvi s leva) sa kolegama na svinjokolju u Belom Blatu            „Najomiljeniji državni praznik - Dan Republike u Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji obeležavan je od Drugog svetskog rata sve do 2002. godine 29. novembra, zvanično dva, ali raznim spajanjima ne kraće od pet dana. Ti dani na selu bili su dani svinjokolja, pravih malih svetkovina, koje su počinjale zorom, a završavale kasno u noć.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Libuška Lakatoš: Tuđe nećemo, svoje ne damo

  • PDF

Libuška Lakatoš            Mobilnost, fleksibilnost, prilagodljivost neke su od osobina svojstvene mladim ljudima koje su ih uz radoznalost i želju za novim saznanjima i iskustvima motivisale da napuste svoju zemlju i upoznaju neke druge tradicije. Libuška Lakatoš, predsednica Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine u Srbiji kaže da je odlazak mladih iz matične zemlje svetski trend i da ne čudi što sve više mladih iz Srbije ima želju za obrazovanjem u nekim drugim zemljama. Mladi pripadnici slovačke nacionalne manjine imaju veliku prednost u odnosu na druge, jer odlazeći u Slovačku nemaju jezičku, niti kulturnu barijeru, a u ovoj zemlji EU vide i veću šansu za napredak.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Radovan Subin - od pokušaja do vrhunskog majstora kulinarstva

  • PDF

Radovan Subin            Radovan Subin, vitez kulinarstva i član Asocijacije šefova kuvara Srbije, međunarodni sudija za ocenjivanje jela i pića, svojim nastupima, angažovanjem, ali i zahvaljujući svom karakteru, postao je zaštitni znak grada Kikinda, o čemu govori i imenovanje za predsednika Gradskog odbora Udruženja matice, dijaspore Srba u regionu i prijatelja Srbije „Koraneni“. Ovo udruženje osnovano je pre dve godine sa ciljem uspostavljanja mosta poverenja između Srba u dijaspori i matice, kao i slanje realne slike o našoj zemlji u svet. Radovan Subon je prošle godine, u svojstvu šefa kuhinje 27-člane ekipe „Karavana kulture“, koji su organizovali Savez Srba Francuske i Udruženje „Koreni“, prešao 5,5 hiljada kilometara i za 17 dana posetio 12 gradova u sedam država, uveren da je hrana, nasušna potreba svakog čoveka, ozbiljna šansa razvoja domaćeg turizma. A resursa za to i te kako imamo.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Godina jubileja Arene Cineplex i Cineplex Promenade

  • PDF

Sa jedne od brojnih premijera u 2021. godini            Godina za nama biće zapamćena po brojnim novinama, a najveći poklon filmskim sladokuscima bili su događaji pod okriljem „Jubilarne godine Arene Cineplex“, bioskopa koji je u protekloj godini proslavio 10 godina postojanja. Pored novosti kao što su stand up komedije i događaji kakve do sada nismo imali prilike da doživimo u bioskopskim salama, u Areni su bile organizovane i tematske večeri koje publika već deset godina voli, a to su svečane premijere domaćih filmova, Ladies night, Arena Man, Arena Fan, kokteli u kafeu bioskopa i dr.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Srpska moda na Svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai

  • PDF

Sa potpisivanja sporazuma o saradnji SFW i Fort Fashion Council-a            Brojni modni dizajneri i modni brendovi iz Srbije predstavili su se na Svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai spektakularnim programom u organizaciji brenda „Serbia Fashion Week”, a u saradnji sa nacionalnom platformom Srbija stvara / Serbia creates Vlade Republike Srbije i Sektorom za preduzetništvo Privredne komore Srbije.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

ZZ PLAST - Slogom do uspešnog porodičnog biznisa

  • PDF

Zoran Zečević sa ćerkama Jelenom (desno) i Draganom            Cvetni vrt, kuća nalik na porodičnu, otvorena kapija za dobrodošlicu, prva su impresija pri susretu sa Zemljoradničkom zadrugom „Plast“ iz Srpske Crnje, koja ove godine obeležava jubilej 20 godina od osnivanja. I uspešnog rada, dodali bi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com