Fri12012023

Poslednja izmena:08:03:58 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Bojana Peković, čuvar srpske tradicije

  • PDF

Bojana PekovićBojana Peković je u svakom pogledu nesvakidašnja šesnaestogodišnjakinja. Poznata u svom rodnom Kraljevu kao virtuoz na najstarijem spskom instrumentu, guslama, višestruko talentovana, vezana neraskidivim vezama za tradiciju njenog kraja i Srbije, ona je odrastao, misaono zreo čovek, u telu deteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragan Raskov Milošević, slikar i domaćin

  • PDF

Sa predstavljanja ponude etno domaćinstva Vila SelenaDragana Miloševića smo upoznali kao slikara i kao domaćina u Vrnjačkoj Banji na manifestaciji MINI BUSINESS SAMIT-u uz Gegula rakije i vina, gde je promovisao svoje etno domaćinstvo, „Vila Selena“. Tom prilikom on je izložio svojih pet slika, preko kojih je publika mogla da se upozna sa njegovim radom i „zlatnim trouglom“, manastirom Studenica, Gradac i Žiča, motivima i duhovnim potporama, kako u radu tako i u životu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ivan Smajlović: SG Isotech koncept efikasan u borbi protiv falsifikata

  • PDF

Ivan Smajlović

Ivan Smajlović, diplomirani inženjer tehnologije, bio je gost na X Interfestu, međunarodnom festivalu vina koji je od 20 do 22. juna održan u Novom Sadu. Tom prilikom, Ivan Smajlović je održao izuzetno zapaženu prezentaciju o konceptu firme “SG Isotech Inc” iz Pančeva, u vezi detekcije ilegalnih proizvođačkih praksi u proizvodnji vina, detekciji autentičnosti vina, zaštiti geografskog porekla, pravljenju srpskih brendova i plasiranja srpskog vina kao dobrog vina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Danijela Veselinović, dama sa trubom

  • PDF

Danijela VeselinovićNa IX Bean Fest-u u Temerinu, održanom od 6. do 8. juna 2013. godine, osim takmičenja u kuvanju pasulja, ravničarskih igra, Slatkih, Zanatskih i drugih veselih ulica, posebno interesantan bio je bogat i dobro orgaizovan prateći kulturno umetnički program. Između brojnih igara i pesama na velikoj bini temerinskog “Vašarišta” izdovjili su se “Šidski trubački orkestar”, a jedan od njegovih članova bila je i mlađana trubačica Danijela Veselinović.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kamp u Zasavici: Moderno, jedinstveno, omiljeno odmorište turista

  • PDF

Detalj iz kampa u ZasaviciPre nešto više od dve godine, tačnije, 9. maja 2011. godine, na Dan Evrope, otvoren je prvi moderan auto kamp u Srbiji, u Zasavici. Kamp u Specijalnom rezervatu prirode sa tri zvezdice, projektovan po standardima EU, kapaciteta 40 mesta (prima oko 200 posetilaca), sa posebnim priključcima za vodu i struju, opremom za proizvodnju solarne energije, opremljen savremenim telekomunikacionim sistemima (telefonom, faksom i internetom), pruža maksimalan komfor jednog domaćinstva (kuhinja, savremeni toaleti…). Pristupačan je turistima namernicima, ali i osobama sa invaliditetom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jovana Lepšanović: Dvanaesti rođendan Trompeta Maestosa, proslavljen tortom i titulom apsolutnog šampiona

  • PDF

Radost šampionaMeđunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu je provereno mesto na kome se pokazuje i potvrđuje kvalitet. Na tek završenoj, 80. po redu sajamskoj manifestaciji ukupno je dodeljeno 38 velikih šampionskih pehara, a na ocenjivanju konja je pripao grlu lipicanske rase "27 Maestoso Trompeta", sa titulom apsolutnog šampiona.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Milan Gaković, momak koji je zadivio gledaoce na manježu Novosadskog sajma

  • PDF

Milan Gaković sa šampionskim peharom Novosadskog sajmaKonji, zaštitni znak Novosadskog sajma, i konjički program na Poljoprivrednom sajmu, oduvek su izazivali najviše interesovanja posetilaca. Tako je bilo i na ovogodišnjem 80. po redu Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, koji je pretekao u dominaciji mladog i iznad svega talentovanog Milana Gakovića iz Kucure. Znali smo za dvadeset jednogodišnjeg zaljubljenika u konje da je šampion od kada je postao punoletan, ali ono što je pokazao na manježu Novosadskog sajma u vreme održavanja 80. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, bila je poslastica za sve ljubitelje konjičkog sporta. Za našu redakciju još veća, jer se Milan nalazi na prvoj, naslovnoj stranici naše revije TOPSRBIJA 2013.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Nevenka Đurčik: Srbiju mogu da pokrenu samo žene

  • PDF

Nevenka Đurčik u društvu vrednih žena iz KrčedinaOno po čemu je Srbija zaista posebna i jedinstvena jesu“Zlatne ruke”. U vreme novih tehnologija, novih materijala i novokomponovanih vrednosti, zanati, ručni rad, tradicionalno narodno stvaralaštvo, etno radionice, su nešto što je u svetu zaboravljeno a u Srbiji opstaje. Ta nepresušna inspiracija narodnim motivima i veštinama podignutim na nivo umetnosti, u izradi rukotvorina poslednih desetak godina sve više se širi, uglavnom preko udruženja žena koja se osnivaju u gotovo svakom, uglavnom seoskom naselju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Tina Kocova, Makedonka na studijama u Francuskoj, svoj magistarski rad piše o SRP Zasavica

  • PDF

Tina Kocova uživa u boravku na ZasaviciSpecijalni rezervat prirode Zasavica, u sremskomitrovačkoj opštini, jedno je od poslednjih izvorno očuvanih močvarnih područja u Srbiji. U ničim narušenom ekosistemu, sačinjenom od rečice Zasavica i pritoke Batar, u ukupnoj dužini od 33,1 km, pašanjaka Valjevac, te Vizitorskog centra, sa restoranom i turističkim objektima i pre dve godine podignutim auto-kampom, SRP Zasavica predstavlja nenadomestivo blago koje sve više ispoljava svoj turistički potencijal.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Prof. dr Branislav Đurđev, direktor najvećeg departmana na Novosadskom univerzitetu

  • PDF

Prof. dr Branislav ĐurđevProfesor dr Branislav Đurđev je na dužnost direktora Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo stupio 1. oktobra 2012. godine. Nešto više od šest meseci bilo je dovoljno vremena da iskaže svoje neskrivene ambicije, da ovu organizacionu jednicu PMF-a povede još ambicioznije u razvoj, kako bi zadržala poziciju lidera u „proizvodnji“ najkvalitetnijih kadrova ovih profila na našim prostorima. Zato je prvo pitanje za dr Đurđeva bilo vezano za njegovih prvih šest meseci na poziciji direktora.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com