Sat06222024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

Saša Šućurović: Reka Tisa broj 1 u Novom Bečeju

  • PDF

Saša Šućurović uručio je diplomu Slobodanu Galiću koji je upecao najvećeg manićaJedna od opština koja se poslednjih godina izuzetno trudila i ulagala u manifestacioni turizam, a što je lokalno stanovništvo u potpunosti prepoznalo i aktivno se uključilo u svaku od njih, je Novi Bečej. Dovoljno je reći da ovaj maleni gradić na levoj obali Tise, sa petnaestak hiljada stanovnika, ima jednu od tri vodeće manifestacije u zemlji – Velikogospojinske dane, koji privuku desetostruko više posetilaca nego što je broj stanovnika.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ivanka Tasić, o projektima i planovima TA Panacomp za 2014. godinu

  • PDF

Ivanka TasićDa li ste ikada pomislili da živite u Zemlji Čuda, u najpozitivnijem značenju te reči?
Ako ste u neodoumici, Turistička agencija Panacomp Zemlja Čuda, koju čine iskusni turistički radnici, uvereni su u to da je to iz razloga što je ne poznajete dovoljno i s toga vas pozivaju na nesvakidašnje putovanje u središte tajne naše posebne, jedinstvene, jednom rečju čudesne zemlje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dušan Vidak, čovek sa hiljadu ideja kako da unapredi seoski turizam

  • PDF

Dušan VidakEko Etno klub Čerević, smešten uz desnu obalu Dunava 20km uzvodno od Novog Sada, pokrenuo je gospodin Dušan Vidak, osnivač TO Vojvodine i predstavnik Turističkog saveza Jugoslavije u Austriji, sabravši na jednom mestu 40 godina iskustva rada u turizmu.
Eko Etno klub nalazi se u autentičnoj švapskoj kući na lakat, iz 1928. godine, u sremačkom selu Čerević, pažljivo osmišljenom, po ugledu na austrijska sela, sa velikim potencijalom daljeg širenja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miroslav Kurjakov: Pro et Contra Futoškog kupusa

  • PDF

Miroslav KurjakovGradsko naselje, danas podeljeno na Stari i Novi Futog, sa bezmalo 29.000 stanovnika u kojem žive Srbi (85,8), Mađari (2%), Hrvati (1,6%) i dr., naseljavano je od pamtiveka. Plodna ravnica na levoj obali velike reke, oduvek je bilo pogodno mesto za život.
Ovde je istorija pisana vrlo dinamično, počev od prvih pisanih tragova XI i XII veka, a verovatno i ranije. U XII veku je na Dunavu bio veliki pristan preko kojeg se odvijala živa trgovina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ferenc Kamasi: Ispunio sam svoju životnu misiju

  • PDF

Ferenc KamasiNa manifestaciji „IN je biti CLEAN“, koja je u organizaciji Rehabilitacionog „Centra Duga“ održana u petak, 6. novembra, u holu Studija „M“ u Novom Sadu, odazvao se i Atletski klub „Vojvodina“. Ferenc Kamasi, trener u AK „Vojvodina“ učešće kluba u akciji koja ima za ideju pružanje raznoraznih ideja za kvalitetnijim korišćenjem sobodnog vremena, objasnio je ovako:

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Make up artist Katarina Beljić o kulturi šminkanja

  • PDF

 Šminka treba da da naglasi žensku lepotuSa Katarinom Beljić, mladom, talentovanom i uz to lepom, profesionalnom šminkerkom glumice Nevene Šarčević, razgovarali smo na temu svakodnevne upotrebe šminke i za Novu godinu, kako uklapa studiranje na Filološkom fakultetom i redovno šminkanje mušterija za svadbe, rođendane, nove godine, grad, prijeme, nastupe, s obzirom da često ustaje rano, vrlo rano, da našminka mlade za najsvečaniji dan u životu, a da tokom dana mora da uči puno za jedan od najtežih beogradskih univerziteta.
-Šminkerskim radom sam počela da se bavim nakon završene škole šminkanja Olje Beočanin, 2011. godine. Nakon godinu i po dana, svoje znanje sam usavršila na Akademiji Šobota. Vodim se teorijom da se sa racionalno raspoređenim vremenom sve može postići. Samim tim, uspevam i da studiram i da radim. Sigurno da imam manje slobodnog vremena nego pre, ali mi to ne pada teško, jer radim, i bavim se onim što želim i volim.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kako Akiko iz Zemlje izlazećeg sunca vidi Srbiju

  • PDF

Akiko Maeda Jordanović sa suprugom MiroslavomAkiko Maeda Jordanović je u Srbiju došla iz dalekog Japana i već sedam godina živi u Beogradu sa svojim suprugom Miroslavom i kucom, francuskim buldogom. U svojoj zemlji radila je kao web dizajner, a po dolasku u Srbiju pokrenula je sopstveni web sajt kako bi pisala o Srbiji.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ljubav i zajedništvo porodice Botić

  • PDF

Aleksandra BotićSveti hram Vaznesenja Gospodnjeg u Čurugu je jedan od najmonumentalnijih hramova u Vojvodini, oduvek je imao lepa i velika zvona. Ono najveće, veliko zvono po dimenzijama je treće u Evropi. Harmoničnost melodija čuruških zvona, Velikog kontra „Ge“ teškog 4.775 kg, srednje starog velikog „Ce“ teškog 1.733 kg, zvona „E“ teškog 1.030 kg i „As“ starog zvona teškog 446 kg svojevremeno je kontrolisao i čuveni kompozitor Isidor Bajić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Lea Dobričić, harizmatična mlada DJ zvezda u usponu

  • PDF

Lea Dobričić i Nikola RogićHarizmatična, veoma talentovana i atraktivna. Ona vrti zarazni mix deep house, tech house music, minimala i techna, uvek sa preciznom tehnikom i ekstremnom elegancijom, i na jedinstven način donosi svežinu i neverovatnu energiju. Uvek posebna, svojim nastupom izaziva intenzivne emocije i vrhunski doživljaj muzike.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Pet godina TN Relax u Kovačici

  • PDF

Zatvoreni bazen greju solarni kolektoriTurisitičko naselje Relax u Kovačici je 2008. godine, kada je otvoreno, imalo za cilj da upotpuni turističku ponudu mesta. Posle pet godina rada, cilj je u potpunosti ispunjen, a Kovačica, širom sveta poznata kao „prestonica naive“, postala je prepoznatljiva po još jednom sadržaju, Relax centru.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com