Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO

Predstavljamo

TA Puzzle Group: Popularna putovanja za mlade

  • PDF

Radmila ĐurđevFrancuski teoretičar umetnosti i filozof Ipolit Ten, je u XIX veku definisao šest vrsta turista: prva putuje iz zadovoljstva kretanja, posvećena je sabiranju razdaljina koje je prešla; druga se nikada ne odvaja od bedekera; treća putuje samo u grupi ili sa porodicom, pokušavajući da izbegne strana jela i koncentrišući se na štednju; četvrta ima za cilj jelo; petu čine lovci na određene objekte, retke antikvitete ili biljke; i konačno oni koji gledaju planinske vrhove s hotelskog prozora, uživajući u popodnevnom odmoru, čitajući novine zavaljeni u fotelju, posle čega izjavljuju da su videli Pirineje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Miljana Blagić: Kulturno-zabavno leto u Gračanici i EXIT

  • PDF

Miljana BlagićNa poziv Turističke organizacije Novog Sada, na drugom „Youth Fair-u“, koji se 8. i 9. jula održao u Novom Sadu, prvi put se predstavila TO Gračanica sa Kosova i Metohije. Na sajmu omladinskog turizma, TO Gračanica je promovisala punk-rock festival „Loud crowd“ sa kojim će se predstaviti i na ovogodišnjem EXIT-u, a koji će se održati 24. avgusta u okviru Kulturno-zabavnog leta u Gračanici, u organizaciji NVO „Komunikacija za razvoj društva“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dino Mujanović: ArtEcoMarket, projekat koji je nedostajao

  • PDF

Dino MujanovićNije slučajno da se za vreme velikih događanja za Novi Sad pojavila još jedna nova manifestacija i to ona koja je ovom gradu nedostajala. Reč je o ArtEcoMarket-u, čiji su idejni tvorci grupa osvešćenih mladih ljudi okupljenih oko Udruženja za mlade „Ekokoncept“ sa idejom i željom da svojim radom utiču na promenu ekološke svesti u svom najbližem okruženju, gradu i pokrajini, a organizovanim programima učine bar mali pomak u pravcu boljitka u oblasti kulture, umetnosti, zaštite životne sredine, zdravlja uopšte.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Aktivna Fruška po drugi put među mladima na Youth Fairu

  • PDF

Sanja LaušSanja Lauš je sa suprugom Draganom putem Udruženja „Aktivna Fruška“ u Starim Ledincima, začetnica stalnih organizovanih rekreativnih aktivnosti na Fruškoj gori, kako bi svim zainteresovanim ljubiteljima prirode, i onima koji će to tek postati, pomogli u otkrivanju ove vojovđanske lepotice. S obzirom da se njihov rad bazira uglavnom na radu sa mladima, Sanja i Dragan Lauš su drugu godinu za redom odlučili da učestvuju na “Youth Fair”, koji se 8 i 9. jula održava u centru Novog Sada, i koji posećuju mladi iz celog sveta, uglavnom učesnici EXIT-a.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Bojana Peković, čuvar srpske tradicije

  • PDF

Bojana PekovićBojana Peković je u svakom pogledu nesvakidašnja šesnaestogodišnjakinja. Poznata u svom rodnom Kraljevu kao virtuoz na najstarijem spskom instrumentu, guslama, višestruko talentovana, vezana neraskidivim vezama za tradiciju njenog kraja i Srbije, ona je odrastao, misaono zreo čovek, u telu deteta.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dragan Raskov Milošević, slikar i domaćin

  • PDF

Sa predstavljanja ponude etno domaćinstva Vila SelenaDragana Miloševića smo upoznali kao slikara i kao domaćina u Vrnjačkoj Banji na manifestaciji MINI BUSINESS SAMIT-u uz Gegula rakije i vina, gde je promovisao svoje etno domaćinstvo, „Vila Selena“. Tom prilikom on je izložio svojih pet slika, preko kojih je publika mogla da se upozna sa njegovim radom i „zlatnim trouglom“, manastirom Studenica, Gradac i Žiča, motivima i duhovnim potporama, kako u radu tako i u životu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Ivan Smajlović: SG Isotech koncept efikasan u borbi protiv falsifikata

  • PDF

Ivan Smajlović

Ivan Smajlović, diplomirani inženjer tehnologije, bio je gost na X Interfestu, međunarodnom festivalu vina koji je od 20 do 22. juna održan u Novom Sadu. Tom prilikom, Ivan Smajlović je održao izuzetno zapaženu prezentaciju o konceptu firme “SG Isotech Inc” iz Pančeva, u vezi detekcije ilegalnih proizvođačkih praksi u proizvodnji vina, detekciji autentičnosti vina, zaštiti geografskog porekla, pravljenju srpskih brendova i plasiranja srpskog vina kao dobrog vina.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Danijela Veselinović, dama sa trubom

  • PDF

Danijela VeselinovićNa IX Bean Fest-u u Temerinu, održanom od 6. do 8. juna 2013. godine, osim takmičenja u kuvanju pasulja, ravničarskih igra, Slatkih, Zanatskih i drugih veselih ulica, posebno interesantan bio je bogat i dobro orgaizovan prateći kulturno umetnički program. Između brojnih igara i pesama na velikoj bini temerinskog “Vašarišta” izdovjili su se “Šidski trubački orkestar”, a jedan od njegovih članova bila je i mlađana trubačica Danijela Veselinović.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Kamp u Zasavici: Moderno, jedinstveno, omiljeno odmorište turista

  • PDF

Detalj iz kampa u ZasaviciPre nešto više od dve godine, tačnije, 9. maja 2011. godine, na Dan Evrope, otvoren je prvi moderan auto kamp u Srbiji, u Zasavici. Kamp u Specijalnom rezervatu prirode sa tri zvezdice, projektovan po standardima EU, kapaciteta 40 mesta (prima oko 200 posetilaca), sa posebnim priključcima za vodu i struju, opremom za proizvodnju solarne energije, opremljen savremenim telekomunikacionim sistemima (telefonom, faksom i internetom), pruža maksimalan komfor jednog domaćinstva (kuhinja, savremeni toaleti…). Pristupačan je turistima namernicima, ali i osobama sa invaliditetom.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Jovana Lepšanović: Dvanaesti rođendan Trompeta Maestosa, proslavljen tortom i titulom apsolutnog šampiona

  • PDF

Radost šampionaMeđunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu je provereno mesto na kome se pokazuje i potvrđuje kvalitet. Na tek završenoj, 80. po redu sajamskoj manifestaciji ukupno je dodeljeno 38 velikih šampionskih pehara, a na ocenjivanju konja je pripao grlu lipicanske rase "27 Maestoso Trompeta", sa titulom apsolutnog šampiona.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com